11 marca 2015 20:52 / 9 osobom podoba się ten post
slonecznieOrim na Bawarię rusza, do krainy gór i zamków z lochami pełnymi beczek bawarskiego piwa;)
Ja mam pytanie do bardziej doświadczonych opiekunek co do życia na stelli. To mój 10 dzień i zaczęłam zauważać u siebie znużenie, najchętniej- wkażdej wolnej chwili bym tylko spała , nie mam ochoty na film czy coś takiego. Biegam dla zdrowia, rozmawiam z bliskimi, przez neta ale bardziej bo wiem, że muszę niż bo chcę. Jak to się nazywa i jak sobie z tym radzić, bo planuję długi pobyt w DE??
Nie jest to proste, odpowiedzieć na takie pytanie, przynajmniej dla mnie.Każdy z nas jest inny. Mnie też tutaj dopada czasami taka nuda, czy niechęć do wszystkiego. Wtedy, żeby nie wpaść w dołek , to staram się pomimo wszystko,pobudzić się do jakiegoś działania. Zazwyczaj planuję sobie jakiś wypad w nowe miejsce, w przeciwieństwie do Ciebie, wydzwaniam do wszystkich, do kogo się da, myśle sobie o tym , że mój czas tutaj spędzony jest wynagradzany realną kasą, uczę się nowych rzeczy np. wypóbowuję nowe przepisy na jedzenie, szydełkuję, planuję sobie cały pobyt w Polsce i tak jakos leci.
Tak wogóle, to wydaje mi się, że to jest cała sztuka tej pracy, żeby znależć sobie w niej coś dla siebie, jakąś odskocznię.