Na wyjeździe #21

12 marca 2015 17:12 / 3 osobom podoba się ten post
agamor

margolcia nikt nie kazał Ci sie tam przeprowadzać i mieszkać, pojechłaś do pracy, tak się cieszyłaś na ten wyjazd, taka byłas podekscytowana......, 

Ano byłam, podroz(lot ) nie dlamnie, po wylądowaniu, myslalam juz tylko o horrorze powrotu. Strach przed lotem powrotnym, ja caly czas mialam w tym swoim glupim łbie, ze nie dolece, majac za towarzystwo troche dziwnie wygladajacych podróznych, strach jest wszech obecny, to widac wsród podróznych, te spojrzenia, a co dopiero taka malomiasteczkowa osoba jak ja, nieeeeeee. Pewnie, warto bylo popracowac, zobaczyc, porównać, ale brak internetu, wieczny remont (tam na miejscu), prace troche inaczej sie traktuje, nikomu sie nie spieszy, na wszystko jest czas, to nic ze kurz, syf. 2-3 godzinki pracy, sjesta, winko i po robocie, i tak przez kilka tygodni, konca nie bylo widac.
12 marca 2015 17:16 / 6 osobom podoba się ten post
To sie jawi niczym w raju, sjesta, wino, 2-3 h prac, no dobra syf na minus, to wiecej wina trzeba:))
12 marca 2015 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
Jolanta1974

Witam , jestem tu nowa oczywiście tez w opiece.Pozdrawiam.

Witam , oczywiscie taz bardzo milutko.Powodzenia
13 marca 2015 10:33 / 5 osobom podoba się ten post
Trochę się dziś uśmiałam a jednoczesnie uświadomiłam sobie że demencja mojej Pdp zlekka przyspieszyła. Wczoraj prztszedł kominiarz a mnie nie było ,latałam po mieście .Pdp zajmowała sie w tym czasie szwagierka . Pdp nie chciała za żadne skarby wpóścic kominiarza ,mówiąc min. ,że nie będzie płacic .Na to szwagierka nie chcąc sie kłocić z Pdp poczekała do mojego przyjazdu -wytłumaczyłam omie o co chodzi ,że potrzebna nam konrtrola pieców itd -zrozumiała . Dzis z samego rana kominiarz przyszedł ,swoje zrobił a moja oma ciągle gada o tym ,że mąż umarł -wreszcie nie wytrzymałam i powiedziałam -a co to obchodzi kominiarza -a ona na to ,że ten popiół z kominka nie wolno wyrzucać tylko na cmentarz zwieść bo to są resztki jej męża - dopiero zrozumiałam upór Pdp dlaczego nie chciała czyśćić komina i kominka. Pamiętała ,że z dziadzia został popiół ale nie wiedziała gdzie to zrobiono.
13 marca 2015 11:08 / 5 osobom podoba się ten post
To trochę powiało grozą;) kiedyś moja pdp   upierała się - nie siadaj na tym krześle bo tam siedzi mój mąż /nieżyjący od dwóch lat/ Potem to już pytałam czy jest wolne teraz to krzesło czy pan akurat siedzi:) No,czarny humor...:))
13 marca 2015 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
Zniknął gdzieś temat "Zakupy" - widział ktoś ??
13 marca 2015 12:34 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

To jednak, chcesz cos kupic?? hiii
13 marca 2015 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

To jednak, chcesz cos kupic?? hiii

No chcę, ale nigdy nic ciekawego dla mnie nie ma.
13 marca 2015 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Widziałam i też wczoraj poleciałam do DM :)) Z zazdrości :)))
13 marca 2015 13:37
Dzisiaj wpadła na chwilę córka z mężem, zadecydowali, że mam iść z Babką w pon. do ratusza i tam załatwić większy kontener na restmull. Niby dostaniemy taką naklejkę, z którą zięć pdp będzie mógł nową Tonnę odebrać. Zoabczymy co to nam wyjdzie :P
13 marca 2015 13:56 / 12 osobom podoba się ten post
Rozmowa znad talerzy dzisiaj:
-Jesteś z Polski? /dziadek zagaił tak jak zawsze zagaja/.
-Tak.
-A u was tez jest morze?
- Tak.Bałtyk sie nazywa.
-A wiesz że tu jest plaża że ludzie nago chodzą?
-Wiem.słyszałam.
-A ty też będziesz nago sie opalać?
-Nie bo bym zmarzła.
-Aha.No to ja ci dam kurtkę.
-ok.
13 marca 2015 16:12
dostałyście już wypłatę? :>

czy raczej prędzej dotrze w pon.?
13 marca 2015 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Rozmowa znad talerzy dzisiaj:
-Jesteś z Polski? /dziadek zagaił tak jak zawsze zagaja/.
-Tak.
-A u was tez jest morze?
- Tak.Bałtyk sie nazywa.
-A wiesz że tu jest plaża że ludzie nago chodzą?
-Wiem.słyszałam.
-A ty też będziesz nago sie opalać?
-Nie bo bym zmarzła.
-Aha.No to ja ci dam kurtkę.
-ok.

Moze powiedz ze uwielbiasz jezdzic nago w kurtce Porche cabrio hihi Moze tez ci da 
13 marca 2015 17:12
ORIM

Witam , oczywiscie taz bardzo milutko.Powodzenia

A dzięki bardzo , narazie daje rade ;)

13 marca 2015 18:20 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Moze powiedz ze uwielbiasz jezdzic nago w kurtce Porche cabrio hihi Moze tez ci da 

On chce mi dać swoją kurtkę bo kurtkę ma:)
A Porche nie ma,niestety