Na wyjeździe #21

15 marca 2015 09:26
Marta

No to mają bardzo dobrze z tobą!Ja zabieram sporo fatałaszków i kosmetyków i niestety na takie specjały miejsca w walizce nie mam

Ja też aż tyle nie biore, bardziej moje otręby i płatki i galaretki zabieram bo to fajny nisko kaloryczny deser i szybko sie robi.
15 marca 2015 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kto mi pomoze odblokowac kolejny poziom w farm heroes saga? Niejedna z Was gra, a tymczasem od wczoraj nie moge sie odblokowania doczekac:(
15 marca 2015 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja zawsze pół walizki polskich specyjałów wwożę: żurki w torebkach, kabanosy, kiełbaski swojskie, twarożki, kisiele, galaretki... O ogórkach kiszonych,  grzybkach suszonych i marynowanych nawet nie wspomnę... ;-)

To wszystko możesz dostać w polskich lub rosyjskich sklepach. No, ale tylko wtedy jak się jest w większym mieście...A Ty pod lasem :)))) Ja nic nie wożę. Gotuję to co lubi POP. Oczywiście - przemycam też polskie potrawy - ostatnio robiłam gołąbki i ruskie - ale wtedy zaznaczam, że jest to baaaardzo pracochłonne i w domu tych potraw też często nie gotuję. A dla siebie otręby pszenne i owsiane z zarodkami kupuję w DM.
15 marca 2015 12:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dziewczyny jest sprawa.....Córka mojej koleżanki/ też opiekunki/ założyła dom dziecka w UGANDZIE. Na YouTube jest film/reportaż/ pt.,,Reportaż-Uganda-Window of Life-Babies Home ,, Zwróciła sie do mnie dziś z prośbą o zareklamowanie tego filmu } chodzi o zwiększenie oglądalności, ponieważ w środę w TVP 2 w ,, Pytanie na śniadanie ,, w godz. 8-11 będą obie opowiadać o tym projekcie i chcą sie pochwalić 10.ooo oglądalnością. Pomożecie !!??
15 marca 2015 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Dziewczyny jest sprawa.....Córka mojej koleżanki/ też opiekunki/ założyła dom dziecka w UGANDZIE. Na YouTube jest film/reportaż/ pt.,,Reportaż-Uganda-Window of Life-Babies Home ,, Zwróciła sie do mnie dziś z prośbą o zareklamowanie tego filmu } chodzi o zwiększenie oglądalności, ponieważ w środę w TVP 2 w ,, Pytanie na śniadanie ,, w godz. 8-11 będą obie opowiadać o tym projekcie i chcą sie pochwalić 10.ooo oglądalnością. Pomożecie !!??

Jasne,że Tak. ja pomoge
15 marca 2015 12:42
wichurra

Kto mi pomoze odblokowac kolejny poziom w farm heroes saga? Niejedna z Was gra, a tymczasem od wczoraj nie moge sie odblokowania doczekac:(

Ja też w to gram :) jestem na 187 poziomie, i też już chyba 3 razy miałam zablokowane Tam pokazuje na ile dni jest zablokowane. Ostatnio mi zablokowali na 3 dni i 8 godzin , o matuchno nie mogłam się doczekać. Mój syn mówił , że słabo przeszłam tego głupiego wilka:) na jedną gwiazdke i dlatego , gdybym przeszła na 3 gwiazdki to by nie zablokowali, ale czy to prawda to niewiem , bo nie udało mi się zdobyć na tym wilku tyle gwiazdek i musiałam czekac. Fajna gra bardzo wciąga :)
15 marca 2015 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
Ola55

To wszystko możesz dostać w polskich lub rosyjskich sklepach. No, ale tylko wtedy jak się jest w większym mieście...A Ty pod lasem :)))) Ja nic nie wożę. Gotuję to co lubi POP. Oczywiście - przemycam też polskie potrawy - ostatnio robiłam gołąbki i ruskie - ale wtedy zaznaczam, że jest to baaaardzo pracochłonne i w domu tych potraw też często nie gotuję. A dla siebie otręby pszenne i owsiane z zarodkami kupuję w DM.

Pewnie ze można dostac jeżeli takowy sklep jest w okolicy. Ja biorę takie rzeczy specjalnie dla mnie. Moja babuszka otrąb i podobnych udziwnień nie je. Nie będę latać w poszukiwaniu sklepu jak sobie za grosze w Polsce kupie. Na ogól nic nie wozilam ale teraz muszę uważać na to co jem. Starośc nie radość.....
A czy to nie ty pisałaś na że musli czy coś w tym stylu wozisz????? Gdzieś mi się rzuciło w oczy???
15 marca 2015 13:32
Nie:) nie ja - ja tylko otręby z jogurtem spożywam :))) z tego samego względu co Ty...Muszę uważać na to co jem! Szczególnie na wołającą na mnie z szafy czekoladę :))))Na to muszę pozostać głucha :)))
15 marca 2015 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

Nie:) nie ja - ja tylko otręby z jogurtem spożywam :))) z tego samego względu co Ty...Muszę uważać na to co jem! Szczególnie na wołającą na mnie z szafy czekoladę :))))Na to muszę pozostać głucha :)))

Ale pisałaś że niczego z Polski nie wozisz a co za różnica czy to otręby czy Musli??? " Ja nic nie wożę" Tak na post Malgi odpowiedziałaś?

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1773/postId/338504
15 marca 2015 14:38 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ale pisałaś że niczego z Polski nie wozisz a co za różnica czy to otręby czy Musli??? " Ja nic nie wożę" Tak na post Malgi odpowiedziałaś?

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1773/postId/338504

Oj - chyba się czepiasz...napisałam - na  NOWĄ STELLĘ - żeby mieć co zjeść na pierwsze, na tej stelli śniadanie!!!!
Edytuję - jest ZASADNICZA różnica pomiędzy mussli a otrębami  (dla tych co szczególnie dbają o kaloryczność i wartość odżywczą posiłków)
15 marca 2015 19:27
evaa

Ja też w to gram :) jestem na 187 poziomie, i też już chyba 3 razy miałam zablokowane Tam pokazuje na ile dni jest zablokowane. Ostatnio mi zablokowali na 3 dni i 8 godzin , o matuchno nie mogłam się doczekać. Mój syn mówił , że słabo przeszłam tego głupiego wilka:) na jedną gwiazdke i dlatego , gdybym przeszła na 3 gwiazdki to by nie zablokowali, ale czy to prawda to niewiem , bo nie udało mi się zdobyć na tym wilku tyle gwiazdek i musiałam czekac. Fajna gra bardzo wciąga :)

Nie chcę się przechwalać, ale jestem już na poziomie 791:) 
Z tym zablokowaniem to jest tak, że po przejściu danego poziomu trzeba odblokować następny. Najlepiej wysłać prośbę do przyjaciół z facebooka, którzy też w tą grę grają. Wtedy odblokowanie następuje, jak tylko klikną w odblokowanie dla mnie. 3 osoby muszą to zrobić. Jeżeli nie, trzeba czekać 3 dni. Jak się wilka przejdzie na 2 gwiadki, to ma się automatyczne odblokowanie. 
15 marca 2015 20:33
Ola55

Oj - chyba się czepiasz...napisałam - na  NOWĄ STELLĘ - żeby mieć co zjeść na pierwsze, na tej stelli śniadanie!!!!
Edytuję - jest ZASADNICZA różnica pomiędzy mussli a otrębami  (dla tych co szczególnie dbają o kaloryczność i wartość odżywczą posiłków)

Chyba odwrotnie to Ty się czepiasz tego, że się wozi??
15 marca 2015 20:35 / 4 osobom podoba się ten post
A niech każdy wozi co chce,w końcu sam dźwiga swoją walizkę...
15 marca 2015 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

A niech każdy wozi co chce,w końcu sam dźwiga swoją walizkę...

No właśnie, co komu do domu jak chałupa nie jego??? :)))
15 marca 2015 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy! Nikogo nie krytykowałam a tym bardziej się nie czepiałam. Nie jestem "czepliwa". To Ty wykazałaś się dociekliwością odszukując mój post, cytując go i wpierając mi to, czego nie napisałam. Każdy robi to, co uważa sam za słuszne. I  wozi to, co chce. Nie moja sprawa. I niech tak zostanie! Nie lubię się kłócić, tym bardziej, że nie ma o co. Spokojnej nocy!