Mam problem

05 września 2015 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
Pdp jest bardzo dobrą osobą i chciałabym żeby żyła jak nadłużej , ale na pewne wydarzenia w życiu nie mamy wpływu :(
05 września 2015 22:53
Patiii

Możliwe że po kroplówce , ale martwi mnie to że ja się do niej odezwałam a ona w ogóle nie reaguje , tylko śpi...

Czy jesteś teraz sama z podopieczną ? )))
05 września 2015 22:55
Sama nie jestem , jeszcze jest mąż pdp .
05 września 2015 23:03
Patiii

Sama nie jestem , jeszcze jest mąż pdp .

To dobrze... bo to wszystko być może i koniec umierania (czyli śmierć) też.)))
06 września 2015 08:25
Zapomniałam jak nazywa się ta biała maść na odleżyny, mojej babciuni czerwone pięty sie robią.
06 września 2015 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
Sudocrem
06 września 2015 08:54 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Zapomniałam jak nazywa się ta biała maść na odleżyny, mojej babciuni czerwone pięty sie robią.

Bepanthen, Mirfulan. Sudocerm jest dobry, ale może się "marszczyć" i skorę rwać.
Ma pięty uniesione, bez kontaktu z podłożem?
06 września 2015 09:44
Babcia leży cała noc w jednej pozycji. Wiecie jak to jest jak córka uważa ze materac jest najlepszy na świecie i wszystko gra. Dzisiaj ledwo namówiłam ją na wałek pod stopy.
Przy jednej pacjentce miałam takie fajne mięciutkie wałeczki do zmiany pozycji ciała musze je znaleźć na internecie i pokazać córce.
06 września 2015 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Babcia leży cała noc w jednej pozycji. Wiecie jak to jest jak córka uważa ze materac jest najlepszy na świecie i wszystko gra. Dzisiaj ledwo namówiłam ją na wałek pod stopy.
Przy jednej pacjentce miałam takie fajne mięciutkie wałeczki do zmiany pozycji ciała musze je znaleźć na internecie i pokazać córce.

Ostatnio w Kiku, widziałam trochę takich dupereli. Nadałoby się do podkładania. Jak nie masz nic to możesz wykorzystać małe podusie na podkładki.
06 września 2015 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Mialam tylko z menalindem doczynienia. Zarowno w opiece w DE jak i w polskim hospicjum. Jak dla mnie genialny w zapobieganiu odlezynom.
Gosia zycze powodzenia w przekonywaniu corki PDP. Przypuszczam, ze bedzie Ci mocno potrzebne...
06 września 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Moja pdp też leżała w jednej pozycji, tylko stopy uniesione i palce wsparte. Materac jest dobry jak pdp dobrze reaguje, tzn bez zmian skórnych. W hospicjach w Pl też odeszli już od zmian pozycji. Materac:)
06 września 2015 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Mialam tylko z menalindem doczynienia. Zarowno w opiece w DE jak i w polskim hospicjum. Jak dla mnie genialny w zapobieganiu odlezynom.
Gosia zycze powodzenia w przekonywaniu corki PDP. Przypuszczam, ze bedzie Ci mocno potrzebne...

Zostało mi tutaj 8 godzin i tyle poswiecę na przekonywanie.
za drzwiamy problem ,przynajmniej dla mnie znika
06 września 2015 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Zostało mi tutaj 8 godzin i tyle poswiecę na przekonywanie. :-)
za drzwiamy problem ,przynajmniej dla mnie znika

i slusznie
06 września 2015 15:43
moncherie

i slusznie:-)

dokladnie inaczej by czlowiek oszalal
06 września 2015 15:46
Patiii

Rodzina wie o stanie pdp jutro przyjada i beda decydowac czy oddac do szpitala czy ma zostac w domu .

I jak się mają sprawy u Ciebie?