Mam problem

06 lutego 2016 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie koniec urlopu,jadę na nową sztele,ok 23 km od Stutgarttu,lekki stresik
06 lutego 2016 09:27 / 4 osobom podoba się ten post
jowita.

teraz poszukuje pracy,bo urlop w Polsce wlasnie koncze i dyspozycyniosc do czerwca 20116r roku przesylam......

100 lat - do długo jesteś dyspozycyjna. Optymistka. I pracuś.
06 lutego 2016 09:30 / 2 osobom podoba się ten post
takaja

Koleżanki planuje tutaj być 2 miesiące więc luty i marzec w marcu święta wielkanocne ile mam powiedzieć za te dni na ostatnim miejscu byłam też w święta ale że zapraszano mojego męża przywożono go z lotniska zawożono dostawałam dodatkowe euro na jedzenie więc nigdy nie wołałam o dodatek a muszę córce finansowej w poniedziałek przekazać i nie wiem jak jest stawka zmienniczka za BN dostała 100euro ale z firmy ale tak do końca nie wiem czy od rodziny coś dostała ile wy otrzymujecie oczywiście prywatnie

Rodziny róznie podchodzą do tematu. Jedni daja taka stawke jak w agencji inni dają wg własnego uznania.Byłam w miejscu gdzie wogóle nie dostałam dodatkowej kasy. Uważali ,że płaca pensję i to wystarczy. Tu są 3 dni wolno-świateczne, bo piatek też zalicza sie do tego. Musisz powiedzieć o tym. Zapytaj ile córka proponuje, może Ci poda kwote która będzie zadawalająca. 
06 lutego 2016 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

U mnie koniec urlopu,jadę na nową sztele,ok 23 km od Stutgarttu,lekki stresik

Lekki to nawet wskazany. Nie denerwuj sie bedzie dobrze, bo tak musi  być )
06 lutego 2016 09:35 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

06 lutego 2016 11:04 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

18 100 lat.
06 lutego 2016 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

18 100 lat.

No i sie wydało - liczyć nie potrafię.Ale optymizmem powiało - prawda ?

06 lutego 2016 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Koleżanki planuje tutaj być 2 miesiące więc luty i marzec w marcu święta wielkanocne ile mam powiedzieć za te dni na ostatnim miejscu byłam też w święta ale że zapraszano mojego męża przywożono go z lotniska zawożono dostawałam dodatkowe euro na jedzenie więc nigdy nie wołałam o dodatek a muszę córce finansowej w poniedziałek przekazać i nie wiem jak jest stawka zmienniczka za BN dostała 100euro ale z firmy ale tak do końca nie wiem czy od rodziny coś dostała ile wy otrzymujecie oczywiście prywatnie

Nikt Ci kolezanko nie odpisał ? chyba nikt nie ma płacone za swiateczne dni. Ja Ci nie moge pomóc. Pojechałam na świeta do domu z tej szteli ,miałam płatne wszystkie dni te co byłam w domu a świeta podwójnie. Jak pracowałam w Essen miałam dodatkowo 100€ za kazdy dzień świąteczny. A jak córka pojechała na 2 tygodniowy urlop to miałam dodatkowo 50%  pensji. Twoja zmienniczka mało dostała za Boże Narodzenie. Ale skoro sie zgodziła to widocznie to jej wystarczało.Jeżeli firma wypłaca naleznośc za świeta to rodzina nie musi juz płacic. To jej dobra wola.
06 lutego 2016 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki Mleczko i Andrea tak tez myslałam 200euro zobaczymy co oni na to :)
06 lutego 2016 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
Andrejka ale jesteś rozrzutna:)  Ja za jedne świeta wielkanocne dostałam...koszyczek jajek... czekoladowych:), za ostatnie, w tamtym roku- 100 euro:) Koleżanka,pracująca "obok" miała podwójną stawke. No, ale to było przez firme:( Prywatnie , pewnie jest inaczej...
06 lutego 2016 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Wielki Piątek to u Niemców też święto czy to powinno być też płatne dodatkowo?
06 lutego 2016 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
doda

Powinno ....
06 lutego 2016 22:01 / 1 osobie podoba się ten post
doda

Doda, 1 maja i zielone swiatki tez
07 lutego 2016 09:54
mam problem .............natury testamentarnej ,notarialnej czy ktos zna sie na takich rzeczach i moglby mi pomoc uzyskac odpowiedz??? nie chce calosci opisywac wolalabym na priv ???
07 lutego 2016 10:53
magdalena_k

mam problem .............natury testamentarnej ,notarialnej czy ktos zna sie na takich rzeczach i moglby mi pomoc uzyskac odpowiedz??? nie chce calosci opisywac wolalabym na priv ???

Magda może ja pomogę jestem po prawie:)