Na wyjeździe #22

02 kwietnia 2015 18:02 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja Ciebie lubie Arabrab:-))) nawet jak sie wkurzam jak narazasz swoje zdrowie dla pdp:-)))

Dziekuję Dorotko ! .....nawet mojego nicka nie przekłamałaś na jakąś " arababę " a przecież , żeby komuś dopiec w " białych rękawiczkach " można było tak zrobić )))))))))))...... ale ja się nie przejmuję takimi głupstwani , mam ważniejsze sprawy na glowie - na złośliwości nie muszę uwagi zwracać - życie jest piękne , szkoda czasu na sprzeczki , wypomianania .....)))))))
02 kwietnia 2015 18:09 / 3 osobom podoba się ten post
Udało mi się wyperswadowac PDP wspólna wycieczkę na zakupy i poszłam sama/czapka z rekawiczkami na wyposażeniu:).Ledwo przyszłam dzwonek do drzwi-kolejna żebraczka....Nigdzie wczesniej się tu z tym nie spotkałam.A tu już drugi raz tylko tym razem nie śniadolica ,za to z ruskim akcentem.W sklepach tak samo jak w PL dzikie tłumy,do kas dzikie ogony,az mnie babciunia w oknie wyglądała:):):)Niby swieci słonko ,ale na minute i za chwile zawierucha i tak w kółko:( Do kitu z ta pogodą,Niklas poszedł na wschód a przyszedł za nim Oskar.Aby do lata:):):):)
02 kwietnia 2015 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Udało mi się wyperswadowac PDP wspólna wycieczkę na zakupy i poszłam sama/czapka z rekawiczkami na wyposażeniu:).Ledwo przyszłam dzwonek do drzwi-kolejna żebraczka....Nigdzie wczesniej się tu z tym nie spotkałam.A tu już drugi raz tylko tym razem nie śniadolica ,za to z ruskim akcentem.W sklepach tak samo jak w PL dzikie tłumy,do kas dzikie ogony,az mnie babciunia w oknie wyglądała:):):)Niby swieci słonko ,ale na minute i za chwile zawierucha i tak w kółko:( Do kitu z ta pogodą,Niklas poszedł na wschód a przyszedł za nim Oskar.Aby do lata:):):):)

kasia63 żebyś wiedziała, z ta pogodą jest coś nie tak :))))
u mnie tak sypie.....

02 kwietnia 2015 18:18 / 1 osobie podoba się ten post
Nareszcie cisza , wszyscy już sobie poszli , teraz tylko ja i PDP .
Cisza do samego ranka uufff jak fajnie .
Dziś rozmawiałam z sAsiadką , która wszystko tu ma pod kontrolą i nie podoba się jej moja zmienniczzka .
Wszystko się rozstrzygnie 12 .04 podczas wizyty Pani z mojej firmy .
02 kwietnia 2015 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Dziś rozmawiałam z sAsiadką , która wszystko tu ma pod kontrolą i nie podoba się jej moja zmienniczzka .

ALINKA DLA CIEBIE JAJKA WIELKANOCNE. Wszystkiego dobrego z okazji świąt.
02 kwietnia 2015 18:31
alinka1339

a co, nie ciekawy wygląd ma ???:)))))))
02 kwietnia 2015 18:43 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

ALINKA DLA CIEBIE JAJKA WIELKANOCNE. Wszystkiego dobrego z okazji świąt.

Dziękuję , piękne te jajeczka .
Sama dziergałaś ?
Tobie też życzę zdrowych i rodzinnych świąt , no i mokrego dyngusa .

Agamorku , tu nie chodzi o wygląd , ale o wykonywanie pracy .
Mimo ,że tutaj przychodzą Pflege to chyba opiekunka z pl tez musi za sobą sprzątać , a nie tylko patrzeć czy Pflege sprzątają .
Moja zmienniczka tylko pranie tutaj składa , a reszta to syf . Zakupów dla PDP też nie potrafi konkretnych zrobić mimo ,że dostaje na to dodatkową kasę .
No i sasiadka musiała zabrać zmienniczkę do lekarza , bo kobieta ledwo chodzi , podobno lekarz stwierdził reumatyzm .
No i moja zmienniczka lubi sobie tu podrinkować .
02 kwietnia 2015 18:54 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziekuję Dorotko ! .....nawet mojego nicka nie przekłamałaś na jakąś " arababę " a przecież , żeby komuś dopiec w " białych rękawiczkach " można było tak zrobić :-))))))))))))...... ale ja się nie przejmuję takimi głupstwani , mam ważniejsze sprawy na glowie - na złośliwości nie muszę uwagi zwracać - życie jest piękne , szkoda czasu na sprzeczki , wypomianania .....:-))))))))

Ciesz się, że nie zostałas np. "alebaba" bo czasami są trudności z czytaiem ze zrozumieniem ;-)
02 kwietnia 2015 18:59
alinka1339

Dziękuję , piękne te jajeczka .
Sama dziergałaś ?
Tobie też życzę zdrowych i rodzinnych świąt , no i mokrego dyngusa .

Agamorku , tu nie chodzi o wygląd , ale o wykonywanie pracy .
Mimo ,że tutaj przychodzą Pflege to chyba opiekunka z pl tez musi za sobą sprzątać , a nie tylko patrzeć czy Pflege sprzątają .
Moja zmienniczka tylko pranie tutaj składa , a reszta to syf . Zakupów dla PDP też nie potrafi konkretnych zrobić mimo ,że dostaje na to dodatkową kasę .
No i sasiadka musiała zabrać zmienniczkę do lekarza , bo kobieta ledwo chodzi , podobno lekarz stwierdził reumatyzm .
No i moja zmienniczka lubi sobie tu podrinkować .

alinka1339 żartowałam :)))))
domyślam się, że to nie chodzi o wygląd tylko o pracę :))
hmmmm
ciekawe kto to? (może chociaz skąd pochodzi?)
wiesz bo ja mam ciotkę co jeździ na opiekę i ona też lubi podrinkować :))
ale ja nie mam z nią kontaktu i nie wiem gdzie pracuje

02 kwietnia 2015 19:19
agamor

alinka1339 żartowałam :)))))
domyślam się, że to nie chodzi o wygląd tylko o pracę :))
hmmmm
ciekawe kto to? (może chociaz skąd pochodzi?)
wiesz bo ja mam ciotkę co jeździ na opiekę i ona też lubi podrinkować :))
ale ja nie mam z nią kontaktu i nie wiem gdzie pracuje

Moja zmienniczka jest z moich stron czyli z Mazur .

02 kwietnia 2015 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Moja zmienniczka jest z moich stron czyli z Mazur .

ok dzięki
a ja mieszkam na Warmii :)))))
02 kwietnia 2015 19:25
agamor

ok dzięki

Kurczaki , a może jej tereny to yeż Warmia , sama nie wiem .
Napisze tak ,że mieszka w okolicach Giżycka
02 kwietnia 2015 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ok dzięki

No i fajnie  
02 kwietnia 2015 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Kurczaki , a może jej tereny to yeż Warmia , sama nie wiem .
Napisze tak ,że mieszka w okolicach Giżycka

Alinka mam zaleglosci po urlopie ale coz to za slodziak na Twym awatarku ?? Nie musisz pisac,ale ciekawosc ma siega zenitu  
02 kwietnia 2015 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

No i fajnie :-) :-) :-) :-) 

super nie )))))