A ja już za chwilę wsiadam w Sindbada - żeby być bliżej Was. Wtedy Nasze problemy na więcej osób się rozłożą i będzie lżej. Pa.
A ja już za chwilę wsiadam w Sindbada - żeby być bliżej Was. Wtedy Nasze problemy na więcej osób się rozłożą i będzie lżej. Pa.
"Mój" Dziadziuś ma specyficzne poczucie humoru. Tutaj największym problemem jest jego wypróżnianie się. Dużo rozmów kręci przy tym temacie. Bierze tabletki na regulacje, ale jak nie jest w ubikacji o tej i o tej godzinie, to już twierdzi, że te tabletki są za słabe, a jak znów jest za często, to mówi, że są za silne. Rozmawiałam z Jego córką, są to tabletki, które nie powinny mu szkodzić, więc jak nie będzie przekraczał 4 dziennie, to wszystko ok.
Dziadek nawet kalendarz wypróżnień prowadzi z ujętymi w nich detalami, kiedy, o której godzinie, konsystencja i kolor (przepraszam, jak toś akurat spożywa posiłek:-) )).
Wczorajsza rozmowa przy córce. Dziadek siedzi z nami przy stole i maca się po brzuszku. Mówi, że szuka swojej "kupki", bo dzisiaj nie był w toalecie. Masuje sobie ten brzuch i masuje. I nagle słyszymy:
- O jest, tutaj się schowała, po tej stronie!!!!
tak Amelko spadło bezrobocie w Polsce ,bo ludzie masowo wyjeżdżają z kraju .Sam przykład tu dziewczyn z forum ,nie które mają wyższe wykształcenie a są opiekunkami ,bo w Polsce dostała by najwyżej 2000 tyś .To jest rozpacz co się dzieje doprowadzą ten kraj do całkowitej ruiny .Coraz większa bieda i ciemnota ,bo takimi najlepiej się rządzi
Ja jestem od 1,5 miesiaca w De, mam dziadka po zlamaniu kregoslupa, teraz jest lepiej, moze chodzic itp ale sa dni ze zwija sie z bolu, i nic nie da sobie powiedziec bo on wie najlepiej, ma lekarstwa, ktore moim zdaniem nie pomagaja tak jak powinny, mowilam synowi zeby zadzwonil do lekarza, moze inne leki albo jakies masci, ale jak grochem o sciane :( syn przyjezdza 1-2 razy w tygodniu, nie interesuje sie tak jak powinien a widze ze ojciec teskni, teraz byl 2 tyg na wczasach to zadzwonil tylko 2 razy, przykre to jest dla mnie, no ale co mozna zrobic, dziadek ciagle mowi ze wszystko robil sam itp dla mnie to nie do pomyslenia a jednak
No bo syn po to zatrudnił opiekunkę, żeby mieć z ojcem spokój.
Nie myśl proszzę kategoriami, że dziadek tęskni. Niech tęskni. A Ty nie tęsknisz do Polski i swoich najbliższych?
Nie tęskisz za swoim domem? Swoim łóżkiem nawet??
A kto się tym tu w De przejmuje?
Pozdrawiam. I troszkę grubszej skóry ubrać jest warto (czasami).
Koleżanki pomóżcie gdzie i jakie wkładki moge zakupić dla babci pampers jest jej nie potrzebny ale na wszelki wypadek zabezpieczenie chciałabym mieć mam Rossmana i apteki tylko bladego pojęcia nie mam jakie sa dobre :)
A mnie sie wydaje (po tylu latach pracy i obserwcji)że ojciec zatrudnił opiekunkę,żeby miec czyste sumienie.Zeby sie pokazac jak dbał.A reszta w domyśle zostaje:(:(
U mnie pdp porzuciła wczoraj pluszaki i zajęla się lalką. Ocięła jej noge i razem z obranym bananem zapakowała w ścierke kuchenną. Po czym uznała że dziecku jest zimno. Chyba Prusa czytała bo postanowiła lalunie ogrzać w piekarniku? A ja do piwnicy biegusiem korek z piekarnika leciałam wyłaczyć.