17 kwietnia 2015 12:42 / 3 osobom podoba się ten post
IWAPodstawowe stwierdzenie! Co to za Firma która wysyła opiekuna w niesprawdzone miejsce? ( dla mnie żadna godna uwagi). Nie wiemy czy dziewczyna wogóle miała kontakt z Firmą. Nie wiemy czy miała co jeść? Ja pewnie jak bym była nowicjuszką i wpakowaliby mnie w takie g....o pewnie też bym się upiła z rozpaczy. To też jest przestroga dla rozpoczynających pracę w obcym kraju, zawsze trzeba mieć telefon a na nim kasę i Euro w razie potrzeby zwiania gdzie pieprz rośnie.
Masz racje,że to sytuacja bardzo trudna dla opiekunki jeszcze nie wiemy jak było ze znajomościa języka.Czy potrafiła zapytac kogoś - co robić w takie sytuacji.O piciu alkoholu nie pisałam, bo dla mnie to nie problem,poniewaz nie pije i uwazam,że tak jest wśrod opiekunek.Nigdy nie pisze o pijących opiekunkach,bo takiej nie znam.Tu nie chodzi o dyskusje nad problemem to chodzi o dym.I wykorzystane to zostało.Bo forum to jak bezka prochu wystarczy jedna iskra i płonie.Lepeij komuś dowalić jak sie pochylic nad problemem.Pozdrawiam Cie IWA - widze,że znasz życie.
Wara jak pisze Basia od mleczko i innych produktow mlecznych. Forum jest dla wszystkich opiekunek a nie tylko dla doskonałych.,