Na wyjeździe #23

17 kwietnia 2015 12:31
IWA

Podstawowe stwierdzenie! Co to za Firma która wysyła opiekuna w niesprawdzone miejsce? ( dla mnie żadna godna uwagi). Nie wiemy czy dziewczyna wogóle miała kontakt z Firmą. Nie wiemy czy miała co jeść? Ja pewnie jak  bym była nowicjuszką i wpakowaliby mnie w takie g....o pewnie też bym się upiła z rozpaczy. To też jest przestroga dla rozpoczynających pracę w obcym kraju, zawsze trzeba mieć telefon a na nim kasę i Euro w razie potrzeby zwiania gdzie pieprz rośnie.

Dostrzegam o co ci chodzi jednak domena naszej pracy powinno byc zachowanie trzezwosci a juz napewno trzezwosci umyslowej - upijanie sie to tylko pogarszanie sytuacji.... czasy sie zmienily a z takiej sytuacji ozna wyjsc bardzo prosto.... nie trzeba pic. jest rodzina do ktorej nalezalo na poczatek udezyc i otworzyc im oczy, jesli ich oczy nadal nie widza trzeba pogadac z pielegniarkami a jesli to nie dziala a nie mam kontaktu z swoja firma to dzwonie na policje, oni dalej zalatwiaja sprawe przez odp organy...
17 kwietnia 2015 12:36 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

I sie nie zmieni:(((( bo niektorzy po to sie logują,żeby kopnąć inna opiekunke i sie wylogują.Obowiazek spełniony dobrej, uczciwej i warżliweej opiekunki.Czy ja swoim wpisem zniewazyłam kogoś? Zapytałam bo nie mogłam wszystkiego zrozumieć.No to, to chyba wolno nawet maślance.

ja dostalem kiedys na forum po dupie za dopytywania sie, wiec przestalem to dostalem po dupie za niedopytywania wiec stwierdzilem ze z debilami nie bede nawiazywal kontaktu .... sory taka prawda siedza tu ludzie szukajacy pomocy, chcacy pogadac, pozalic sie aaaaale siedza tez frustracji, osoby z ''dawno nie czyszczonym kominem'', a nawet i psychole sie znajda wiec po co marnowac czas, klawiature internet i nerwy na takich? czasem lepiej nie widziec tego co sie zobaczylo.... to poprostu zdrowsze a wiadomo ze brak reakcji najbardziej boli atakujacego :)
17 kwietnia 2015 12:39 / 2 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

Dostrzegam o co ci chodzi jednak domena naszej pracy powinno byc zachowanie trzezwosci a juz napewno trzezwosci umyslowej - upijanie sie to tylko pogarszanie sytuacji.... czasy sie zmienily a z takiej sytuacji ozna wyjsc bardzo prosto.... nie trzeba pic. jest rodzina do ktorej nalezalo na poczatek udezyc i otworzyc im oczy, jesli ich oczy nadal nie widza trzeba pogadac z pielegniarkami a jesli to nie dziala a nie mam kontaktu z swoja firma to dzwonie na policje, oni dalej zalatwiaja sprawe przez odp organy...

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Wniosek jest taki że opiekunem nie może być każdy.To nie jest łatwy chleb. Ale pierwszy podstawowy bład popełniła Firma na na samym wstępie.
17 kwietnia 2015 12:42
IWA

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Wniosek jest taki że opiekunem nie może być każdy.To nie jest łatwy chleb. Ale pierwszy podstawowy bład popełniła Firma na na samym wstępie.

Dalem uklon na stojaco do tego posta :) Nie ma co szukac win u opiekunki czy rodziny ale firma i pflegedienst to juz inna bajka 
17 kwietnia 2015 12:42 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

Podstawowe stwierdzenie! Co to za Firma która wysyła opiekuna w niesprawdzone miejsce? ( dla mnie żadna godna uwagi). Nie wiemy czy dziewczyna wogóle miała kontakt z Firmą. Nie wiemy czy miała co jeść? Ja pewnie jak  bym była nowicjuszką i wpakowaliby mnie w takie g....o pewnie też bym się upiła z rozpaczy. To też jest przestroga dla rozpoczynających pracę w obcym kraju, zawsze trzeba mieć telefon a na nim kasę i Euro w razie potrzeby zwiania gdzie pieprz rośnie.

Masz racje,że to sytuacja bardzo trudna dla opiekunki jeszcze nie wiemy jak było ze znajomościa języka.Czy potrafiła zapytac kogoś - co robić w takie sytuacji.O piciu alkoholu nie pisałam, bo dla mnie to nie problem,poniewaz nie pije i uwazam,że tak jest wśrod opiekunek.Nigdy nie pisze o pijących opiekunkach,bo takiej nie znam.Tu nie chodzi o dyskusje nad problemem to chodzi o dym.I wykorzystane to zostało.Bo forum to jak bezka prochu wystarczy jedna iskra i płonie.Lepeij komuś dowalić jak sie pochylic nad problemem.Pozdrawiam Cie IWA - widze,że znasz życie.

Wara jak pisze Basia  od mleczko i innych produktow mlecznych. Forum jest dla wszystkich opiekunek a nie tylko dla doskonałych.,
17 kwietnia 2015 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea a moze to byla ta Barbara co opiekowala sie Wioletta Villas? schemat dzialan podobny.... i co dalo sie zapuscic fajny dom w meline a rodzina i inne organizacje nic nie widzialy- a pewnie ze dalo sie z tym malym wyjatkiem ze to byly polskie realia a tu mamy do czynienia z niemieckimi .... 
17 kwietnia 2015 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

Ale nikt z teorii nie dowie sie czy sie nadaje do tej roboty.Musi ten pierwszy raz wyjechać.No więc dziewczyna wyjechała i może trafiła na minę a może nie:):):)
17 kwietnia 2015 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Ale nikt z teorii nie dowie sie czy sie nadaje do tej roboty.Musi ten pierwszy raz wyjechać.No więc dziewczyna wyjechała i może trafiła na minę a może nie:):):)

prawda z teorii to mzna tylko gdybac, realia sa przewaznie calkiem inne, jednak uparcie stane przy tym ze trzeba zachowac trzezwosc umyslu i dzialac a nie poddawac sie zainstnialej sytuacji.... ludzie sa rozni, tacy i owacy, jednak u kazdego z nas opiekunow powinien byc wyksztalcony pewien schemat dzialan w takich sytuacjach... nawet jesli mialby to byc tylko teoretycczny schemat dla poczatkujacego... 
17 kwietnia 2015 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea uwierz mi absolutnie nikogo nie obrazam a nazywam rzeczy po imieniu.... pisalem i powtarzam na forum sa osoby szukajace pomocy, chcace pogadac, zwyczajnie wyzalic sie, to sa osoby ktore nikogo nie obrazaja tylko dla tego ze tu sa. Z drugiej strony sa tez na forum osoby strasznie sfrustrowane, chamskie, obrazajace, czy tez ''z dawno nie czyszczonym kominem'' ktore bez powodu ublizaja innym, nasmiewaja sie z innych czy tez dosadnie im ublizaja, po co a no po to bo im sie nudzi. Moj post mogl ci sie nie spodobac to prawda ja jednak wole nazwac rzecz po imieniu niz owijac w bawelne. Jestes b. dlugo na forum wiec o tym jak chamscy potrafia byc niektorzy powinnas wiedziec wiecej niz ja. 

ps. Andrea zeby lepiej zrozumiec moja wypowiedz poczytaj kilka postow wyzej, gdy obrazano (niedoslownie) mleczko.
17 kwietnia 2015 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
PiotrDominik

Andrea uwierz mi absolutnie nikogo nie obrazam a nazywam rzeczy po imieniu.... pisalem i powtarzam na forum sa osoby szukajace pomocy, chcace pogadac, zwyczajnie wyzalic sie, to sa osoby ktore nikogo nie obrazaja tylko dla tego ze tu sa. Z drugiej strony sa tez na forum osoby strasznie sfrustrowane, chamskie, obrazajace, czy tez ''z dawno nie czyszczonym kominem'' ktore bez powodu ublizaja innym, nasmiewaja sie z innych czy tez dosadnie im ublizaja, po co a no po to bo im sie nudzi. Moj post mogl ci sie nie spodobac to prawda ja jednak wole nazwac rzecz po imieniu niz owijac w bawelne. Jestes b. dlugo na forum wiec o tym jak chamscy potrafia byc niektorzy powinnas wiedziec wiecej niz ja. 

ps. Andrea zeby lepiej zrozumiec moja wypowiedz poczytaj kilka postow wyzej, gdy obrazano (niedoslownie) mleczko.

A Mleczko pięknie się odezwała, ale jej wolno :)))

Ps. Andrejka się nie wtrącam, siedzę na Busuu. Od czasu do czasu zagladam, ale szkoda czasu. Ja potrzebuje forum żeby się odstresować i dobrze bawić.Jak bedziecie stroje zmieniać to dajcie cynk:))))
17 kwietnia 2015 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Masz racje,że to sytuacja bardzo trudna dla opiekunki jeszcze nie wiemy jak było ze znajomościa języka.Czy potrafiła zapytac kogoś - co robić w takie sytuacji.O piciu alkoholu nie pisałam, bo dla mnie to nie problem,poniewaz nie pije i uwazam,że tak jest wśrod opiekunek.Nigdy nie pisze o pijących opiekunkach,bo takiej nie znam.Tu nie chodzi o dyskusje nad problemem to chodzi o dym.I wykorzystane to zostało.Bo forum to jak bezka prochu wystarczy jedna iskra i płonie.Lepeij komuś dowalić jak sie pochylic nad problemem.Pozdrawiam Cie IWA - widze,że znasz życie.

Wara jak pisze Basia  od mleczko i innych produktow mlecznych. Forum jest dla wszystkich opiekunek a nie tylko dla doskonałych.,

Wiele aspektów mogło dotyczyć tej opiekunki, brak kontaktu z firmą a może nie firmą, a może na czarno a nie na biało, a może brak języka, nie chcę oceniac opiekunki bo nie wiem co mogło się tam wydażyć. Wiem za to jedno wszystko zależy od nas samych.
17 kwietnia 2015 13:10 / 1 osobie podoba się ten post
Przyjechała,zobaczyła że w domu syf to wzięła butelkę wina i położyła sie do łóżka
I jak się położyła,to tak juz została
Ja tam nie rozumiem czegos takiego,z innej bajki jestem może
17 kwietnia 2015 13:25 / 4 osobom podoba się ten post
IGGA

Rodzina tego starszego pana szukała znanej z doskonalości maslankowej. Maslankowa wolna nie byla, wiec zatrudnli co się dało. Efekty opisała Dagmara. Maslanka teraz bedzie ratować zaniedbanych staruszków.
Milego popołudnia.

Zalosna jestes-piszesz z kulturą i za taka sie masz a Swoją jakby tylko sie dało to utopilabys w lyzeczce wody.
17 kwietnia 2015 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

Opiekunka śp. Violetty miała na imię " Elka , Elżbieta " nie Barbara !.....a ze te dawno nie czyszczone kominy to masz u mnie minusa ! ......E ! a może masz trochę racji ? zaraz starszego opitolę o zaniedbanie , mało ! jeszcze jaki talerz potłukę !........ale nie od kompletu )))))))))))))
17 kwietnia 2015 13:44 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Opiekunka śp. Violetty miała na imię " Elka , Elżbieta " nie Barbara !.....a ze te dawno nie czyszczone kominy to masz u mnie minusa ! ......E ! a może masz trochę racji ? zaraz starszego opitolę o zaniedbanie , mało ! jeszcze jaki talerz potłukę !........ale nie od kompletu :-))))))))))))))

tu nie chodzi o racje czy jej brak, wole by kazdy zauwazyl ze gdy jest ataowany lepiej to przemilczec, fajniej by sie czytalo gdyby nie bylo obelg, czy gdybym nie musial uzywac textu z kominami....   ps. dzieki za poprawe nie wiem skad mi sie wziela ta Barbara.. hahahah

ps. nie tlucz nic bo sie chlopina wystraszy i co wtedy.... :) grzecznie powiedz... ''Kochanie zostan moim kominiarzem'' to doda pikanterii, .... tylko bez obrazy prosze ;)