Na wyjeździe #23

21 kwietnia 2015 17:21
Mam pytanie, co jeśli firma nie ma wpisu do KRAZ?
21 kwietnia 2015 17:23
nie pomylilas kolejności andrea?najpierw wzywasz policje a nie karetke?a co jak on nie oddycha i liczą sie sekundy,zanim policja przyjedzie a pozniej karetka dopiero?i tak nauczylaś syna tez, że najpierw wezwal policje i tym bardziej zima byla, tak sie sklada, że nie wszyscy leżacy na ulicy to pijani.
Nie wolno podnosic z tym sie zgadzam ale czy nie wolno przekręcać, czasami to jest konieczność!!!
21 kwietnia 2015 17:23
nie pomylilas kolejności andrea?najpierw wzywasz policje a nie karetke?a co jak on nie oddycha i liczą sie sekundy,zanim policja przyjedzie a pozniej karetka dopiero?i tak nauczylaś syna tez, że najpierw wezwal policje i tym bardziej zima byla, tak sie sklada, że nie wszyscy leżacy na ulicy to pijani.
Nie wolno podnosic z tym sie zgadzam ale czy nie wolno przekręcać, czasami to jest konieczność!!!
21 kwietnia 2015 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
21 kwietnia 2015 17:31 / 7 osobom podoba się ten post
Uprzejmie donoszę, że moja strategia poskutkowała. Wizja prania ręczników z pobrudzonymi gatkami Dziadka poskutkowała. Córka właśnie jest w drodze do apteki po pieluchomajtki
21 kwietnia 2015 17:32
prima_wera

A jeżeli źle ocenimy sytuację ??
21 kwietnia 2015 17:34
Mycha

A jeżeli źle ocenimy sytuację ??

a jezeli widzisz , że krew sie leje ustami to nadal sie będziesz zastanwaiac czy zle oceniasz sytuacje?
21 kwietnia 2015 17:34
nianta

Mam pytanie, co jeśli firma nie ma wpisu do KRAZ?

też z taka jezdziłam i nie było zadnych problemów,bardzo dobra firma była.
21 kwietnia 2015 17:51
opiekunkaa

też z taka jezdziłam i nie było zadnych problemów,bardzo dobra firma była.

No właśnie ta z którą jestem teraz nie ma takiego wpisu... Współpracują z domem opieki, w sensie takim,że jak mi się zndzi praca w De, to mogę w ich ośrodku pracować :P
21 kwietnia 2015 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
Cywilizowane społeczeństwo w cywilizowanym kraju nie może sobie pozwolić na nieumiejętność udzielenia pierwszej pomocy. Program szkół podstawowych już przewiduje naukę udzielenia pomocy.
Na tym forum nie powinno byc osób, które nie potrafią udzielić pomocy.

Dobry film instruktażowy. Polecam.

21 kwietnia 2015 18:39
Mycha

Miałam dzisiaj wolne, aż 6 godzin. Zdeptałam troszkę leśnych ścieżek. Zobaczcie, już są jagody - zielone ale są. Zdjęcie nie jest najlepsze ale trudno.
jakoś je zobaczycie.

Gdyby nie to, że mam tablet z androidem, też wstawiałabym zdjęcia  tej pięknej wiosny w Saarlandzie. 
Jest to kraina rosnących tysiącami, często zdziczałych jabłoni i innych drzew owocowych. Na kwitnienie jabłoni jeszcze czekam, choć już te dogrzane mają czerwone czubki pąków kwiatowych.
Ale już teraz krajobraz jest zabielony. Kwitną mirabelki, tarnina, czereśnie. I jest tego ogrooom
Świetnie wyglądają ogromne czereśnie w lasach i na polach.
Buki właśnie rozwineły  tą swoją niewinną zieloność. 
Mam w oczach jeszcze te leśne kwiaty i to szaleństwo bieli, wszędzie na łąkach, w lesie, na polach, bo drzewa owocowe rosną tu wszędzie  
21 kwietnia 2015 19:00
prima_wera

a jezeli widzisz , że krew sie leje ustami to nadal sie będziesz zastanwaiac czy zle oceniasz sytuacje?

No pewnie !!!

21 kwietnia 2015 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Cywilizowane społeczeństwo w cywilizowanym kraju nie może sobie pozwolić na nieumiejętność udzielenia pierwszej pomocy. Program szkół podstawowych już przewiduje naukę udzielenia pomocy.
Na tym forum nie powinno byc osób, które nie potrafią udzielić pomocy.

Dobry film instruktażowy. Polecam.

A czy to jest jakieś medyczne forum ???  Może jak zaczniemy uczyć od  dzieci od małego to beda "cywilizowane". Ja w takim razie nie czuje się "cywilizowana" bo nie jestem pewna czy umiałabym pomóc. I czy nie bałabym się, że pogorszę stan. Uważam jak Andrejka, że mam prawo sie bać. 
21 kwietnia 2015 19:10
Mycha

No pewnie !!!

no to strasznie pustką świecisz!
21 kwietnia 2015 19:12
prima_wera

no to strasznie pustką świecisz!

Gdzie Ty zaglądałaś kobieto ???