Na wyjeździe #24

07 maja 2015 20:58
ewelin1

Jolciu przyznam Ci szczerze,że melB,tylko raz OGLĄDAŁAM:))))
Więc nie znam wyników ćwiczeń z nią:)

To pochwal się swoimi wynikami, bo mam dzisiaj spadek ochoty na ćwiczenia, a powinnam!

edit: Tak mi się nie chciało dziś tej Chodakowskiej, ale zrobiłam taki programik - tylko 20 minut, a trochę też boli. Ze skalpela tylko brzuch zrobiłam dodatkowo. 

07 maja 2015 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj  Babcia Nuta / tak ją nazwałam/ była  z córką w szpitalu u Dziadka Dyrgenta/ tez pseudo ma/ i podobno ma byc chodzacy tylko będa ćwiczenia z fizykoterapeutą - zobaczymy wychodzi w sobotę. Dzwoniła m do firmy i naświetliłam jaka sytuacja.Córka pwiedziała że popołudnie w niedzielę mam wolne Chciałabym jechac na Ratzybone ale nie mam pojęcia gdzie i jak kupuje sie bilety. Mieszkam na obrzeżach i tu jest przystanek dora wsiąde i ciemna jestem:(
07 maja 2015 22:15
michasia

Dzisiaj  Babcia Nuta / tak ją nazwałam/ była  z córką w szpitalu u Dziadka Dyrgenta/ tez pseudo ma/ i podobno ma byc chodzacy tylko będa ćwiczenia z fizykoterapeutą - zobaczymy wychodzi w sobotę. Dzwoniła m do firmy i naświetliłam jaka sytuacja.Córka pwiedziała że popołudnie w niedzielę mam wolne Chciałabym jechac na Ratzybone ale nie mam pojęcia gdzie i jak kupuje sie bilety. Mieszkam na obrzeżach i tu jest przystanek dora wsiąde i ciemna jestem:(

Jak jedziesz autobusem to u kierowcy,a jak S-Bahnem to w automacie.
07 maja 2015 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jak jedziesz autobusem to u kierowcy,a jak S-Bahnem to w automacie.

Autobusem, ale jakis docelowy punkt, ulica, bojesięże zabłądze(:
07 maja 2015 22:40
michasia

Sprawdż sobie na mapie gdzie chcesz dojechać ,np Rathaus i tak poiwedz kierowcy,tylko upewnij się,ze autobus pod Rathaus jedzie :)
07 maja 2015 22:45
michasia

Jest tam Katedra .W samym centrum starego miasta,przy kamiennym moście.Szukaj czegoś w tym stylu.Regensburg to nie
Monachium może nie zaginiesz.A bilety tak jak I wanilia napisała.
07 maja 2015 23:04
michasia

a na przystanku nie wisi trasa autobusu, czesto sie z tym spotykałam, liczyłam na którym przystanku trzeba wysiąść, lub elektronicznie się wyświetla każdy najbliższy postój, powrotny autobus z reguły jest po drugiej stronie ulicy, bilet faktycznie u kierowcy i niekiedy bardziej opłaca się kupić MultiTicket 24 godzinny, wychodzi taniej niż dwa osobne w  tą i z powrotem
07 maja 2015 23:54
michasia

wejdź na tą stronę   http://www.rvv.de/Fahrplan.n6.html    - po lewej stronie u góry masz Fahrplan : wpisujesz skad dokad chcesz jechać i wyskakuje jakie , jakim busem o o której masz połaczenia , jak wiesz jaki autobus - to znajdź w wykazie linie- kliknij otworzy cie się całą jego trasa i godziny odjazdu z danego przystanku .
08 maja 2015 09:18 / 6 osobom podoba się ten post
Dziękuję Kobietki, jesteście kochane:) kiedyś musi byc pierwszy raz . A tak u mnie na razie wszystko ok, Babcia Nuta miła, trochę demencyjna, jutro wróci Dziadek Dyrygent zobaczymy. Ale nie mam stresu jak u Damy i menu urozmaicone i powoli mam wolną rękę. Do sklepu mam daleko rowerem chyba z 15 min,większe zakupy robi córka ze mną i dostałam 50 e jak cos mi zabraknie.Syn przywiózł domofon do mojego pokoju wrazie potrzeby trukaja na mnie:)pozdrawiam
08 maja 2015 09:26 / 3 osobom podoba się ten post
We wtorek poszliśmy z dziadkiem do fryzjera podciąć włosy.Na miejscu okazało się ,że najbliższy termin to może być na czwartek (wczoraj)na 14/30-15godz.Wczoraj o 14/40 godz zameldowałam się z u fryzjerki,a ona no tak ,ale teraz będzie zmywać farbę ,więc proszę poczekać ok 15 min.Siedzimy ,a ona zmyła klientce ta farbę ,jakieś odzywki ,masaze itd ,a my siedzimy i czkamy.O 15/30 godz dopiero skończyła i wzięła się za PDP.
Czemu o tym piszę ,bo po jakiego mi daje bilecik z godziną jak jej nie przestrzega.Ścięcie włosów kosztowało 17E.
08 maja 2015 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ja zawożę swoją PDP do fryzjera raz w tygodniu na wyznaczoną godzinę. Zostawiam ją w salonie i po godzinie odbieram pięknie ufryzowaną.
Ivetta, może trzeba fryzjera zmienić.
08 maja 2015 13:50 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Dziękuję Kobietki, jesteście kochane:) kiedyś musi byc pierwszy raz . A tak u mnie na razie wszystko ok, Babcia Nuta miła, trochę demencyjna, jutro wróci Dziadek Dyrygent zobaczymy. Ale nie mam stresu jak u Damy i menu urozmaicone i powoli mam wolną rękę. Do sklepu mam daleko rowerem chyba z 15 min,większe zakupy robi córka ze mną i dostałam 50 e jak cos mi zabraknie.Syn przywiózł domofon do mojego pokoju wrazie potrzeby trukaja na mnie:)pozdrawiam

Domofon, dzwonek, dobra rzecz nie trzeba latać w kółko, tylko coby w nocy się nie rozbestwili...
08 maja 2015 14:09
Gocha1981

Domofon, dzwonek, dobra rzecz nie trzeba latać w kółko, tylko coby w nocy się nie rozbestwili...

Mam nadzieję ,,,,,,,,,,:)
08 maja 2015 15:55 / 6 osobom podoba się ten post
Mam dzis dobry dzień.Najpierw odwiedził mnie kotek, taki słodziak do miziania ,podrzuciłam troszkę szyneczki ...a niech ma , niech mu na zdrowie wyjdzie:)Póżniej poszłam na zakupy i co??? i po drodze spotkałam dwie,koleżanki po fachu:)))wow, szybka wymiana numerów telefonu i juz na poniedziałek umówione jesteśmy:)
08 maja 2015 16:02 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj spotkałam dwóch polaków,są tu ogromne budowy na ktorych pracują.
Idą obok mnie i mówią.: "Ty chyba Polka jesteś no nie?" Ja na to,że tak.......a oni.:"Idziemy po bółki idziesz z nami?" :)))))