Na wyjeździe #25

29 maja 2015 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
ja zjeżdzam 10-go lipca..dłuży się strasznie..Kasiu w nasze strony jadę ;)
29 maja 2015 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Jowitaa, mam już ceny i tak w Lidlu Stick 29,99 i w tym 10 E na internet, nie można kupić samej karty sim 5 GB kosztuje 14,99

ALDI ja placiłam 25 E w tym miałam 10 E , sama karta kosztuje 13E , doładowania to 150MB za 3,99  ,  500MB za 6,99,   1,500MB za 9,99  , 5000MB za 14,99 E są to ceny za miesiąc.

Lepiej kupić w ALDI bo jeśli np bedziesz go używać od czsu do czasu to możesz kupić tańszy, lub jeśli zostało ci tylko tydzień lub dwa do domu jechać,

Warto raz kupić i być niezależny na przyszłość, może też ci się uda kupić albo poprosić, aby Ci kupili w Tchibo bo tam kosztował tylko 15 E w tym 10E doładowania.

Bardzo dziekuję za informacje,czekam na akceptacje rodziny :)
Pozdrawiam serdecznie :)
29 maja 2015 15:33 / 16 osobom podoba się ten post
Dojechałam . Mam śliczną sypialnię na górze, z osobna łazienką i ubikacją. A w łazience wanna, już nie pamiętam kiedy kąpałam się w wannie . Mam swoją kuchnię z lodóweczką i nikt mi na górę nie będzie wchodzić, bo dziadki nie dadzą rady. Sypialnia z balkonem, na stole czekały na mnie róże. Babcia mnie wyściskała, Dziadek przyleciał z mapami, abym pokazała gdzie mieszkam. Jedna z map była taka, że zachodnie tereny jeszcze do DE należały , ale doszliśmy do porozumienia. Jest śliczny ogród i mam do dyspozycji autko , no i najważniejsze - mam internet
29 maja 2015 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Dojechałam :-). Mam śliczną sypialnię na górze, z osobna łazienką i ubikacją. A w łazience wanna, już nie pamiętam kiedy kąpałam się w wannie :-). Mam swoją kuchnię z lodóweczką i nikt mi na górę nie będzie wchodzić, bo dziadki nie dadzą rady. Sypialnia z balkonem, na stole czekały na mnie róże. Babcia mnie wyściskała, Dziadek przyleciał z mapami, abym pokazała gdzie mieszkam. Jedna z map była taka, że zachodnie tereny jeszcze do DE należały :-), ale doszliśmy do porozumienia:-). Jest śliczny ogród i mam do dyspozycji autko :-), no i najważniejsze - mam internet :-)

Brakuje mi autka ;-//  Fajnie, ze dobrze traiłaś. 
29 maja 2015 16:52 / 4 osobom podoba się ten post
Annika

Dojechałam :-). Mam śliczną sypialnię na górze, z osobna łazienką i ubikacją. A w łazience wanna, już nie pamiętam kiedy kąpałam się w wannie :-). Mam swoją kuchnię z lodóweczką i nikt mi na górę nie będzie wchodzić, bo dziadki nie dadzą rady. Sypialnia z balkonem, na stole czekały na mnie róże. Babcia mnie wyściskała, Dziadek przyleciał z mapami, abym pokazała gdzie mieszkam. Jedna z map była taka, że zachodnie tereny jeszcze do DE należały :-), ale doszliśmy do porozumienia:-). Jest śliczny ogród i mam do dyspozycji autko :-), no i najważniejsze - mam internet :-)

Najbardziej to Ci tego balkonu zazdroszczę:)
29 maja 2015 17:26 / 4 osobom podoba się ten post
Anniczko,zycze Ci,zeby te super warunki szły w parze z super PDP:):):):)
29 maja 2015 17:59 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Anniczko,zycze Ci,zeby te super warunki szły w parze z super PDP:):):):)

Annika da sobie radę z PDP , bo ona z tych co Ty Kasico : jak " socjal " dobry to reszta pryszczyk .....a co tam ! nie tylko Ty , bo i ja i wiele , wiele innych , że robota nam nie straszna , ważne , żeby warunki dobre były " na projekcie " ))))))
29 maja 2015 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Annika da sobie radę z PDP , bo ona z tych co Ty Kasico : jak " socjal " dobry to reszta pryszczyk .....a co tam ! nie tylko Ty , bo i ja i wiele , wiele innych , że robota nam nie straszna , ważne , żeby warunki dobre były " na projekcie " :-)))))))

Mimo tych komplementów ,sprostuje nieco-żeby nie wiem jakie były super hiper warunki pieniadze ,ja nie wstaje w nocy i nie dźwigam!!!!!!Never!!!!!!!Żeby nie było ,że jakas wyjątkowa ,superaśna opiekunka jestem:):):)
29 maja 2015 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
Oj Ty niewdzięczna opiekunko Ty
29 maja 2015 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Mimo tych komplementów ,sprostuje nieco-żeby nie wiem jakie były super hiper warunki pieniadze ,ja nie wstaje w nocy i nie dźwigam!!!!!!Never!!!!!!!Żeby nie było ,że jakas wyjątkowa ,superaśna opiekunka jestem:):):)

A gdzie ja Ci napisałam , że niby " superaśna " jesteś ? to se dopowiedziała , no nie !:
29 maja 2015 19:54 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A gdzie ja Ci napisałam , że niby " superaśna " jesteś ? to se dopowiedziała , no nie !::-)

Między wierszami przeczytałam tę oczywistą oczywistośc:):):):):)
29 maja 2015 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Między wierszami przeczytałam tę oczywistą oczywistośc:):):):):)

No taaaa ! zapomniałam , żeś poetka jest i przenośnia nie jest Ci obca , czytanie między wierszami również )))).......a to klabzdra jedna ! jak to se wszystko przeinaczy , żeby tyko na " jeii " wyszło , no ! )))))))
29 maja 2015 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Podobnie jak ja, nie dałabym rady, nigdy w zyciu. Ja mogę funkcjonowac tylko ze zdrowymi na umysle i umiarkowanie uposledzonymi ruchowo. Nie dałabym rady z szalejącą demencją i pochodnymi. Podobnie jak nie dałabym rady z osobami o wąskich horyzontach. Mam szczęscie, moja babuleńka jest przecudowna, chłonna wiedzy i chociaż bywało między nami róznie, to były to  incydentalne przypadki, zaraz na początku , czyli 4 lata temu. Ale zeby nie było tak cukierkowo, to mam babcię domatorkę i za nic w świecie nie chce się ruszyć nigdzie, a szkoda bo mozliwosci są przecież, i finansowe i transportowe. No cóż, nie można mieć wszystkiego.
29 maja 2015 20:18 / 3 osobom podoba się ten post
Niooo ! i jutro pobudkę masz o 5;15 ....... na " Kości " się dzisiaj nie rzucaj , bo rano zaspana będziesz jak Ci " siostrule " laskami w sufit napitalać będą
29 maja 2015 20:21 / 3 osobom podoba się ten post
Arabrab, moce magiczne pewnie masz;) Dokladnie to samo pomyslalam:) Tylko "napitalac" u mnie bardziej swojsko brzmialo;)