Na wyjeździe #25

09 czerwca 2015 13:36
Poinformujcie mnie bardzo proszę w jakim czasie przed moim zjazdem powinna agencja przedstawić profile nowych zmienniczek.?Okazalo się ze moja zmienniczka niestety ze wzgledow zdrowotnych nie przyjedzie--a szkoda bo od początku u tej rodziny bylysmy tylko we dwie i wspólnie sobie wszystko tak dogodnie dla nas ustawilysmy.Mialam zjechać 3o czerwca.Pani z agencji pytala się czy te dwa trzy dni mogę jeszcze zostać.Zgodzilam się ale obawiam się żeby to się nie przedluzylo.Dlatego chce mieć reke na pulsie i ewentualnie sama się agencji przypominać.Wiec jeli mój zjazd miał być 30 .06. to kiedy powinni przedstawić zdjęcia nowych opiekunek rodzinie?Tak na marginesie mam im pomoc w wyborze.
09 czerwca 2015 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
babuszka

Poinformujcie mnie bardzo proszę w jakim czasie przed moim zjazdem powinna agencja przedstawić profile nowych zmienniczek.?Okazalo się ze moja zmienniczka niestety ze wzgledow zdrowotnych nie przyjedzie--a szkoda bo od początku u tej rodziny bylysmy tylko we dwie i wspólnie sobie wszystko tak dogodnie dla nas ustawilysmy.Mialam zjechać 3o czerwca.Pani z agencji pytala się czy te dwa trzy dni mogę jeszcze zostać.Zgodzilam się ale obawiam się żeby to się nie przedluzylo.Dlatego chce mieć reke na pulsie i ewentualnie sama się agencji przypominać.Wiec jeli mój zjazd miał być 30 .06. to kiedy powinni przedstawić zdjęcia nowych opiekunek rodzinie?Tak na marginesie mam im pomoc w wyborze.

Dwa tygodnie przed to chyba najpóźniej.Wszystko zależy ile rodzina dostaje czasu na akceptację.Tak ,że już mogą działać.
09 czerwca 2015 14:00 / 1 osobie podoba się ten post
Tak ja wiedziałam ze ona bedzie bo tak tez pewnie bym sie zastanawiała!!
09 czerwca 2015 14:06 / 3 osobom podoba się ten post
Chciałam zmieść okruchy z podłogi-zahaczyłam miotłą o obrazek spadł i się szybka zbiła,no to lecę po odkurzacz-zahaczyłam o
szklankę zbiła i sok wylądował na dywanie..... Na dzisiaj już chyba zakończę pracę bo do wieczora to mogą być ofiary w ludziach....
Myślicie jak dziadkom powiem że to nie ja to uwierzą
09 czerwca 2015 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Wiekszosc osob pamieta ""Emi"" dzis w programie na sniadanie TV2 wystapiła wywiad był krutki ale chwytajacy za serce!!Brawo Emi podziwiam wszystkie kobiety matki ktore musza zostawic małe dzieci i jechac zeby zarobic,myslimy ze nam ciezko a jak musi im ciezko,no i wsparcie rodziny jak bardzo jest wazne w taki przypadkach:pisanie na forum:Takie moje krutkie przemyslenie:))

09 czerwca 2015 14:20 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Chciałam zmieść okruchy z podłogi-zahaczyłam miotłą o obrazek spadł i się szybka zbiła,no to lecę po odkurzacz-zahaczyłam o
szklankę zbiła i sok wylądował na dywanie..... Na dzisiaj już chyba zakończę pracę bo do wieczora to mogą być ofiary w ludziach....
Myślicie jak dziadkom powiem że to nie ja to uwierzą :-)

,,, ha haaa,, To dzisiaj zakoncz prace lepiej Jak pech, to pech
09 czerwca 2015 14:25 / 1 osobie podoba się ten post
babuszka

Taki bezpieczny termin to ok. 10 dni, max. tydzień przed wymianą.
Jak na 5 dni przed odjazdem nic nie ma -> zaczynałam ostro interweniować .....chociaż ostatnio 1 kandydatura przyszła na 6 dni przed wyjazdem z info że jescze będą 2 ....były na 4 dni przed wymianą (wtedy decyzja).....i o dziwo dziewczyna przyjechała terminowo!.
09 czerwca 2015 14:25 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Myślicie jak dziadkom powiem że to nie ja to uwierzą :-)

Udaj,że pierwszy raz to widzisz, jaka szybka,jaka szklanka
09 czerwca 2015 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Udaj,że pierwszy raz to widzisz, jaka szybka,jaka szklanka:-):-):-):-)

To jest myśl
09 czerwca 2015 14:34 / 2 osobom podoba się ten post
babuszka

Nie bierz na siebie odpowiedzialności przy wyborze zmienniczki przeciez z nią nie pracujesz razem,bo kazda ma swoj czas.W razie nie wypału będzie ze doradziłać.Przypomina mi sie scena z RANCZA jak Solejukowa wybrala bank w ktorym załozyła konto osobiste.A wiesz dlaczego ? bo dyrektor tego banku był do stryjka podobny. Niech wybiora sami przeciez i tak widzisz sie ze zmienniczka przy zjeździe Twoim albo jej. Ja bym się nie mieszała chyba,że to ktos kogo znam,dobrze znam.
09 czerwca 2015 14:35 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

To jest myśl :to nie ja:

Do usług
09 czerwca 2015 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
Cos dzis mnie tesknota za domeczkiem mocno wziela.....:(((((((
09 czerwca 2015 17:39 / 4 osobom podoba się ten post
AgataW

Cos dzis mnie tesknota za domeczkiem mocno wziela.....:(((((((

Ja wczoraj miałam doła, zaledwie po tygodniu, a jeszcze tylko 3 przede mną, ale to nowe miejsce, mało pracy, duzo czasu, smutno bardzo, a to niekiedy właśnie powoduje, ze człowiek rozmyśla,  przemyśla, dam sobie zadaje wiele pytań, tęskni,  ale kiedy juź w łóżku pomyslałam sobie, ze kolejny dzień już za mną i jutro na pewno bedzie lepiej, milej i szybciej obudziłam się w nieco lepszym humorze. Tak samemu trzeba się nastawiać pozytywnie,  taka energia jest nam potrzebna,  ułatwia.  Moj mąż to zawsze mówi wieczorem kolejne 50 na koncie i to mu pomaga :)
09 czerwca 2015 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Dwa tygodnie przed to chyba najpóźniej.Wszystko zależy ile rodzina dostaje czasu na akceptację.Tak ,że już mogą działać.

Podpinam sie tutaj  chcac jednak wszystkim podziekowac za rady.Poczekam do 15 06.-jak nadal bedzie cisza to sama do nich zadzwonie przypomniec sie ze za dwa tygodnie mam termin powrotu.
09 czerwca 2015 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

Ja wczoraj miałam doła, zaledwie po tygodniu, a jeszcze tylko 3 przede mną, ale to nowe miejsce, mało pracy, duzo czasu, smutno bardzo, a to niekiedy właśnie powoduje, ze człowiek rozmyśla,  przemyśla, dam sobie zadaje wiele pytań, tęskni,  ale kiedy juź w łóżku pomyslałam sobie, ze kolejny dzień już za mną i jutro na pewno bedzie lepiej, milej i szybciej obudziłam się w nieco lepszym humorze. Tak samemu trzeba się nastawiać pozytywnie,  taka energia jest nam potrzebna,  ułatwia.  Moj mąż to zawsze mówi wieczorem kolejne 50 na koncie i to mu pomaga :)

Ja jestem u babci ktora nie potrzebuje juz tego aby z nia siedziec itd....i masz racje,duzo rozmyslam i okrutnie tesknie....

Jutro wyruszam pochodzic troszke po miescie i pewnie lepiej sie poczuje,chcialabym przynajmnie....

Ja tez jestem tutaj pierwszy tydzien i tez nowe miejsce,ja zawsze w nowe nie lubie wracac w to samo i tak jakos leci ten kabarecik....

Zastosuje metode Twojego meza....mysle ze pomoze...

Dziekuje za dobre slowo...

Sciskam cieplo....