Na wyjeździe #26

04 lipca 2015 10:25 / 2 osobom podoba się ten post
Super- dzięki!!!Ostatnio nie mogłam ręki z dzbanka wyciągnąć- jakoś się udało,a tu taki doskonały patent!!!
04 lipca 2015 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Hej wszystkim!
Może juz o tym wiecie,a jak nie to moze się komus przyda:-)
Patent mojej obecnej Pdp.
Nie mogłam wyczyscić pekatego dzbanka z którego pijemy kawę i herbatę:ręka za duża,szczotka na rączce nie dała rady,moczenie w róznych środkach też nie.Wczoraj wieczorem juz byłam poirytowana-waski,długi dziubek wygładał delikatnie mówiac niemiło:-(
A babcia na to;''co tak się męczysz.Weż moją Coregę,zostaw na noc i zobaczysz''
I zobaczyłam-ani sladu osadu,nawet w dziobie:-)

Tego nie patentu nie znałam:)
Podobny efekt byłby,gdybyś wlała tam wody z proszkiem do pieczenia.........on jest świetny na wszystko co stare,zastygłe czy zardzewiałe:)
04 lipca 2015 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Tego nie patentu nie znałam:)
Podobny efekt byłby,gdybyś wlała tam wody z proszkiem do pieczenia.........on jest świetny na wszystko co stare,zastygłe czy zardzewiałe:)

Papka z Corregi dobrze działa też jako odplamiacz.
04 lipca 2015 10:30 / 1 osobie podoba się ten post
I jako odkamieniacz do kibelka :)
04 lipca 2015 10:32
tina 100%

Papka z Corregi dobrze działa też jako odplamiacz.

Tyle,że to chyba trochę drogi interes a proszek do pieczenia nie wiele kosztuje:)
04 lipca 2015 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Tyle,że to chyba trochę drogi interes a proszek do pieczenia nie wiele kosztuje:)

Czy ja wiem czy taki drogi? Przecież nie odplamia się bardzo często. Chciałam dodać, że Correga usuwa trudno usuwalne plamy bez problemu, proszek nie zawsze sobie daje z nimi radę.Zresztą zależy ile do odplamiania jest:).
04 lipca 2015 11:09
Alina

Jest jeszcze jeden stan kiedy kobieta ładnieje ale tego Ci nie życzę chyba, że naprawdę byś chciała.

Jaki???
04 lipca 2015 11:11 / 3 osobom podoba się ten post
Lili

Jaki???

Liili ja myślę ,że Alince chodzi o to ,że jak kobieta jest w stanie błogosławionym to też pięknieje .
04 lipca 2015 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
alinka1339

Liili ja myślę ,że Alince chodzi o to ,że jak kobieta jest w stanie błogosławionym to też pięknieje .

Aaa... no tak, z powodu upałów mój mózg pracuje na zwolnionych obrotach Rzeczywiście, to prawda choć nie do końca. Określiłabym to raczej tak że nie tyle pięknieje co promienieje.Ten sposób już nie dla mnie niestety...
04 lipca 2015 13:03
MeryKy

Mojej też sie wieczorami szwendaczka włacza, ale ja za nią nie biegam. Po za tym od kiedy bierze Melperon nie jest to takie uciążliwe :-)

Moja lezy w beciku ale woła proszę chodź a jak schodze pytam się co potrzebuje to patrzy na mnie takimi dziwnymi oczami i wciąż mi dziękuję i rękę podaje pyta sie tylko która godz mówi czas spać i tak co 10min :) mojej aplikuje syrop na spanie :)
04 lipca 2015 13:05
takaja

Moja lezy w beciku ale woła proszę chodź a jak schodze pytam się co potrzebuje to patrzy na mnie takimi dziwnymi oczami i wciąż mi dziękuję i rękę podaje pyta sie tylko która godz mówi czas spać i tak co 10min :) mojej aplikuje syrop na spanie :)

W zaawansowanym stadium demencji to zadne nasenne i uspokajające nie dzialają. Trzeba cos z psychotropów.
04 lipca 2015 13:54 / 10 osobom podoba się ten post
Moja pdp Mada odeszła wczoraj, spokojnie, bez bólu, trzymana za rękę przez syna.
Syn był z nią przez ostatnie godziny, ja nie musiałam przy tym być. Syn przyszedł powiedzieć mi o tym po kilkunastu minutach. 
Było trochę zamieszania, ale syn z małżonką troszczą się o wszystko.
Była to "moja" pierwsza pdp, która zmarła w mojej niejako obecności. Takie spokojne odejście, podczas snu,  we własnym łóżku, tak jak sobie życzyła.
Jeszcze dzień wcześniej pełna zapału i sił świętowała urodziny, cieszyła się gośćmi, przeczołgała syna okrutnie przez 6 godzin w spełnianiu jej poleceń. Wieczorem jeszcze sama wędrowała przez dom,  a rano upadła w drodze do łazienki i choć nic jej się nie stało przy tym, to był początek końca. 
Po tym jak położyłam ją do łóżka, była sobą jeszcze przez 3 godziny, później zapadła w komę i już nie odzyskała przytomności.
Taka spokojna śmierć. 
Bateria tabletu mi się rozładowała, wędruję na górę po kabelki. 
Bis bald.
04 lipca 2015 14:14
Potrzebuję porady.
Nosze trzy srebrne łancuszki-kazdy z inna zawieszkai kazdy z nich wiele dla mnie znaczy
Rano podczas mycia wszystko było OK. Patrze ja po obiedzie a one czoooorneee jak swieta ziemia!
Czysciłam pastą,gotowałam w foli aluminiowej z sola-troche przejasniały ale nie dokońca.
Znacie jakieś inne sposoby? A moze to jakieś choróbsko?
04 lipca 2015 14:22 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Potrzebuję porady.
Nosze trzy srebrne łancuszki-kazdy z inna zawieszkai kazdy z nich wiele dla mnie znaczy :-)
Rano podczas mycia wszystko było OK. Patrze ja po obiedzie a one czoooorneee jak swieta ziemia!
Czysciłam pastą,gotowałam w foli aluminiowej z sola-troche przejasniały ale nie dokońca.
Znacie jakieś inne sposoby? A moze to jakieś choróbsko?

Ty juz Aga nie wymyslaj jakichś przeciwności losu.Po co je gotowałas chcesz je mieć miękkie ? nie zawijaj, wlej wody do szklanki wyłożonej folia aluminiowa wsyp soli i niech postają w tym roztworze, same się wyczyszczą.To wszystko dlatego,że jest gorąco pocisz sie.A dalej już wiesz co się dzieje.
04 lipca 2015 14:24
mleczko1

Ty juz Aga nie wymyslaj jakichś przeciwności losu.Po co je gotowałas chcesz je mieć miękkie ? nie zawijaj, wlej wody do szklanki wyłożonej folia aluminiowa wsyp soli i niech postają w tym roztworze, same się wyczyszczą.To wszystko dlatego,że jest gorąco pocisz sie.A dalej już wiesz co się dzieje.

To mam je jeszcze raz wstawić ? Na jak długo? Teraz trzymałam tak z 5 min.ale tylko we wrzatku.