Wymarzona zmienniczka

08 grudnia 2015 15:02 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

No i moja zmienniczka nie przyjedzie. Ta, co dziadek z nią rozmawiał. Wcale nie dziwne.
Dostał kolejną ofertę, ale pani jest według niego za gruba....
Została jeszcze jedna pani, której na początku nie bardzo chciał, bo wolał młodszą i ładniejszą panią. Pani Olga jest Litwinką, dziadek już z nią rozmawiał i z rozmowy mu się podobała. Tylko pani Olga dopiero w styczniu by mogła przyjechać.
Dziadek powiedział mi, że ze 2 tygodnie to by mógł sam być, ale dłużej to nie i czeka, co mu agencja powie.
No sorry - jak on tak będzie wybrzydzał, to żadnej nie znajdzie - ta za stara, ta za gruba. Przy tej niby grubej pani nie liczyło się, że ma wprawę w kierowaniu samochodem, że bardzo dobrze gotuje, że już kilka lat w opiece pracuje. Nie - jest za gruba, więc nie może być.

sie płaci sie wmaga Oj bo posikam ze smiechu czytajac Twoje wpisy o dziadku

Pokaz dziadkowi zdjecie ktore tu wczesniej wkleilem.Pani jest tez z agencji ale modelek
08 grudnia 2015 15:06 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

No i moja zmienniczka nie przyjedzie. Ta, co dziadek z nią rozmawiał. Wcale nie dziwne.
Została jeszcze jedna pani, której na początku nie bardzo chciał, bo wolał młodszą i ładniejszą panią. Pani Olga jest Litwinką, dziadek już z nią rozmawiał i z rozmowy mu się podobała. Tylko pani Olga dopiero w styczniu by mogła przyjechać.
Dziadek powiedział mi, że ze 2 tygodnie to by mógł sam być, ale dłużej to nie i czeka, co mu agencja powie.
No sorry - jak on tak będzie wybrzydzał, to żadnej nie znajdzie - ta za stara, ta za gruba. Przy tej niby grubej pani nie liczyło się, że ma wprawę w kierowaniu samochodem, że bardzo dobrze gotuje, że już kilka lat w opiece pracuje. Nie - jest za gruba, więc nie może być.

Ja sie wcale nie dziwię że tak wybiera przecież taki charakter ma . Zdziwiłabym sie  gdyby przystał na propozycje bez marudzenia.
08 grudnia 2015 15:51 / 4 osobom podoba się ten post
Moja "niewymarzona" pokazala sie ze swojej najlepszej strony. Dziewczyna, ktora wczoraj przyjechala nie dostala od niej nawet herbaty. O jedzeniu nawet nie wspomne. Nie miala posprzatanego pokoju, swiezej poscieli, recznikow. Nie dowiedziala sie o PDP absolutnie nic. Ani o zwyczajach panujacych w domu. Owszem, probowala sie dowiedziec, ale ciezko z kims przez zamkniete drzwi rozmawiac... Dzisiaj rano wyprysnela z domu przed 8, bo sadzila, ze ja o 8 bede. Wrocila ok.14 i byla ciezko zdziwiona jak nowa opiekunka kazala jej garnek umyc, ktory w zlewie zostawila... Umyla, zabrala torby i poszla. Sama, beze mnie W lodowce zostawila pustki, w portfelu braki(umowione wczesniej z agencja juz bylo, ze ew.bedzie miala potracone z pensji) Papieru toaletowego nawet nie bylo... Swoja droga co w tym niemieckim papierze takiego jest, ze tak czesto go brakuje? Gdyby byla czarna lista opiekunek to bym ja z radoscia wpisala. Jutro ide odebrac recepte na lozko, lifta do wanny, podwyzszenie do toalety i normalne pampersy, a nie pieluchomajtki. Wszystko to co "niewymarzonej" potrzebne nie bylo
08 grudnia 2015 16:16 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

Nie rozumiem całej tej akcji. Jade na kontrakt, ktory konczy sie z datą przypuscmy 15 grudnia. Pracuje przez firmę. !6 grudnia wsiadam w auto, czy w busa, pociąg, samolot czy dosiadam hulajnogi i zjezdzam. Nie interesuje mnie czy firma przysle w terminie zmienniczke czy nie. Dobra firma nie ma z tym problemu, a dobra opiekunka ma to generalnie w 4 literach. Sorry Wichura, ale zmienniczka to nie Twój problem. Konczy Ci sie kontrakt i finito. Wracasz do domu. Pracowałam 2 lata przez firme i nigdy , przenigdy nie miałam takich hopsztosów.a umowe miałam zawszw na rok. Informowałam z wyprzedzeniem kiedy chce zjechac i nigdy nawet 5 minut nie musiałam siedziec dłuzej.

Rację masz ,ale firmy są cwane i raz miałam taki zapis w umowie  ,że nie mogę pozostawić PDP,dopóki zmienniczka nie  przyjedzie .Tam była wymieniona kara pieniężna i zagrożenie ,że nie wypłacą mi pieniążków.
Tym sposobem manipulują  jak chcą .
Nie sztuka pojechać ,a póżniej sądzić się o własne pieniądze .
08 grudnia 2015 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

Widziałm jak w poprzednim miejscu córka wybierała kandydatki, dostała 5 ofert i o zgrozo typowała najchudsze. Wtedy moja waga w ofercie byla 55kg, specjalnie dodałam sobie 3kg żeby nie wyjść na bezsilną, może nie tylko o Miss chodzi a częściej  o wyżywienie.
08 grudnia 2015 16:21 / 6 osobom podoba się ten post
Michalinka

Widziałm jak w poprzednim miejscu córka wybierała kandydatki, dostała 5 ofert i o zgrozo typowała najchudsze. Wtedy moja waga w ofercie byla 55kg, specjalnie dodałam sobie 3kg żeby nie wyjść na bezsilną, może nie tylko o Miss chodzi a częściej  o wyżywienie. :palka:

Dokladnie o to !!!!
Tylko nie biora pod uwage ze taka chudzinka moze miec "sublokatora" i je tyle jak chlop za kosa
08 grudnia 2015 16:23 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Dokladnie o to !!!!
Tylko nie biora pod uwage ze taka chudzinka moze miec "sublokatora" i je tyle jak chlop za kosa :-)

Orim no co Ty kurna, podglądasz mnie?
08 grudnia 2015 16:25 / 1 osobie podoba się ten post
No właśnie po co ta waga opiekunki ?
Ja raz podałam 99kg ,bo mnie to wkurza ,a tak w ogóle to daleko mi do takiej wagi .
08 grudnia 2015 16:27
ivetta

No właśnie po co ta waga opiekunki ?
Ja raz podałam 99kg ,bo mnie to wkurza ,a tak w ogóle to daleko mi do takiej wagi .

A 2 zdjęcia do tego też? Sylwetki i twarzy hehhe
08 grudnia 2015 16:45
Michalinka

Orim :-) no co Ty kurna, podglądasz mnie? :lol2:

internet to potega
08 grudnia 2015 16:48 / 4 osobom podoba się ten post
Michalinka

A 2 zdjęcia do tego też? Sylwetki i twarzy hehhe :-)

skromnie ! tylko dwa ?
Cala sesja !!! W bieliznie,w bikini i w sukni wieczorowej
Jak na Miss Polonia
i nie zapominajcie napisac ze chcecie ratowac swiat i delfiny
08 grudnia 2015 16:51 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

skromnie ! tylko dwa ?
Cala sesja !!! W bieliznie,w bikini i w sukni wieczorowej:-)
Jak na Miss Polonia:-)
i nie zapominajcie napisac ze chcecie ratowac swiat i delfiny:lol3:

Łeeeeehehehehe i jesteśmy oczywiście na diecie wodziance.
08 grudnia 2015 16:58 / 4 osobom podoba się ten post
Michalinka

Łeeeeehehehehe :lol1: i jesteśmy oczywiście na diecie wodziance.

Zapraszam do siebie na profesjonalne tworzenie profilu

08 grudnia 2015 17:25 / 7 osobom podoba się ten post
ORIM

Zapraszam do siebie na profesjonalne tworzenie profilu:-)

A , czy pytałeś mnie o zgodę na pokazanie mojego zdjęcia ? to , że mnie wykreowałeś to nie znaczy , że wszystko Ci wolno !.....Kreator się znałazł , same kreatury tworzy
08 grudnia 2015 17:28 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A , czy pytałeś mnie o zgodę na pokazanie mojego zdjęcia ? to , że mnie wykreowałeś to nie znaczy , że wszystko Ci wolno !.....Kreator się znałazł , same kreatury tworzy :-)

Zgoda wyrazilas podpisujac umowe o stworzenie profilu - to malym druczkiem napisane