Wymarzona zmienniczka

08 grudnia 2015 18:37
ivetta

Rację masz ,ale firmy są cwane i raz miałam taki zapis w umowie  ,że nie mogę pozostawić PDP,dopóki zmienniczka nie  przyjedzie .Tam była wymieniona kara pieniężna i zagrożenie ,że nie wypłacą mi pieniążków.
Tym sposobem manipulują  jak chcą .
Nie sztuka pojechać ,a póżniej sądzić się o własne pieniądze .

miałam tak samo w umowach... kara finansowa przekraczała (i to znacznie!) mój miesięczny zarobek :(
Znalezione obrazy dla zapytania kot nie odchodź
08 grudnia 2015 18:39 / 4 osobom podoba się ten post
salazar

Pewnie się wielu narażę, ale gdybym wybierała opiekunkę/opiekuna dla własnych rodziców, też chciałabym w miarę szczupłą osobę :).

To pojechałaś....To się dyskryminacja nazywa:).Równie dobrze można by powiedzieć,że te chude to wiecznie skwaszone i złośliwe,jada na liściach sałaty,głodne wciąż i bez humoru z tego powodu... I siły nie mają:)Ha ha ha
08 grudnia 2015 18:43 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

To pojechałaś....To się dyskryminacja nazywa:).Równie dobrze można by powiedzieć,że te chude to wiecznie skwaszone i złośliwe,jada na liściach sałaty,głodne wciąż i bez humoru z tego powodu... I siły nie mają:)Ha ha ha

Trudno, biorę na klatę :D. 
Jako potencjalny pracodawca mogę sobie trochę powybrzydzać ;)?   Wiedziałam, że wsadzę kij w mrowisko, sorry ;(.

08 grudnia 2015 18:48 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Pewnie się wielu narażę, ale gdybym wybierała opiekunkę/opiekuna dla własnych rodziców, też chciałabym w miarę szczupłą osobę :).

a ja raczej patrzyl bym na doswiadczenie i wyksztalcenie.
Kilogramy nie maja dla mnie wplywu na profesjonalizm
08 grudnia 2015 18:49
ORIM

a ja raczej patrzyl bym na doswiadczenie i wyksztalcenie.
Kilogramy nie maja dla mnie wplywu na profesjonalizm

Ok, ale zakładając, że można mieć i jedno, i drugie, to co byś wybrał?
08 grudnia 2015 18:50
salazar

Trudno, biorę na klatę :D. 
Jako potencjalny pracodawca mogę sobie trochę powybrzydzać ;)?   Wiedziałam, że wsadzę kij w mrowisko, sorry ;(.

oczywiscie ze mozesz.Takie prawo pracodawcy
08 grudnia 2015 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Ok, ale zakładając, że można mieć i jedno, i drugie, to co byś wybrał?

opiekunka - bez znaczenia
sekretarka - reprezentacyjna
08 grudnia 2015 18:56
ORIM

sekretarka - reprezentacyjna:-)

Jasne :D!

Mówisz o opiekunce dla siebie, dla rodziców, członków rodziny, czy w ogóle ;)? 
08 grudnia 2015 18:56 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

sekretarka - reprezentacyjna:-)

Duzo  zależy od tego, do czego jest ta sekretarka potrzebna 
08 grudnia 2015 18:59
Mycha

Duzo  zależy od tego, do czego jest ta sekretarka potrzebna :-)

Lub sekretarz :D! Wszak mężczyźni również pracują jako sekretarki ;) :P.
08 grudnia 2015 19:04 / 5 osobom podoba się ten post
Puszysta opiekunka, postrzegana jest jako osoba ciepła, rodzinna i skromna. Jej chuda koleżanka napewno jest oschła, zarozumiała i mało uczuciowa. Tusza kojarzy nam sie z radoscią z życia i umiejętnoscia dogadzania sobie samemu. Jej brak- ze smutkiem i brakiem dystansu. Królowymi życia są przedstawicielki płci pieknej, które mają odwage odbiegać od ideału. Puszyste jest piękne!
08 grudnia 2015 19:05 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Jasne :D!

Mówisz o opiekunce dla siebie, dla rodziców, członków rodziny, czy w ogóle ;)? 

czy dla mnie czy dla czlonkow rodziny waga nie jest dla mnie kryterium wyboru opiekunki.Wyksztalcenie,doswiadczenie - Tak.
Co za roznica czy bedzie to 90/60/90 czy ............... nie w takich wymiarach Ma umiec sie zachowac w sytuacjach krytycznych,ma byc opanowana i cierpliwa.Musi miec pojecie jak sie zachowac w przypadku potrzeby ratowania zycia.Tyle
Poza tym jak ja bede mial 140 kg i bede lezal to taka jaks drobinka moze nie dac rady nawet mojej reki podniesc.
Wszystko zalezy od choroby i warunkow w jakich trzeba bedzie niesc pomoc i opieke
08 grudnia 2015 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

no do sekretariatu
08 grudnia 2015 19:07
Mycha

Teraz to już się pogubiłam, chodzi o sekretarkę czy asystentkę