27 września 2015 07:14 / 7 osobom podoba się ten post
bietaKochani, nie będę podpinała się pod żaden post, bo każdy post odebrałam na równi, i ...
z ogromnym wzruszeniem. DZIĘKUJĘ !!!!
Pragnę donieść, że nawiązałam kontakt z mecenasem, który swego czasu był moim trenerem tenisa (potem ja objęłam "po nim" funkcję jako instruktor ...
Jest znanym Adwokatem na terenie lubelszczyzny, 2 razy korzystałam z jego usług :
1 raz, to kiedy po śmierci mojej babci UM chciał mnie eksmitować z mieszkania, bo byłam zameldowana na stałe zaledwie 4 dni przed śmiercią babci,
2 raz, to kiedy toczyła się sprawa rozwodowa i nie musiałam jeździć na żadą sprawę. do odległego Krakowa.
Każda z tych spraw zakończyła się dla mnie pozytywnie i uwierzcie : nie wziął ode mnie złotówki. Pokryłam jedynie groszowe na tamte lata koszta za złożenia wniosku w sądzie jakieś tam ... b.b. małe.
Na chwilę obecną wiem, że : już w piątek ok. godz. 14 Pan Leszek, bo tak się do niego całe życie zwracałam, złożył zażalenie do Sądu i Prokuratury . Poza tym uzyskał ważny dokument z Policji w Belgii, że faktycznie zostala zgłoszona kradzież dokumentów syna w dniu tym, a tym (co potwierdziła również rodzina, u ktorej syn pracował legalnie i była przy zgłoszeniu ).
Przestępstwo zostało popełnione w Polsce w dniu, kiedy syn jeszcze pracował i przebywał na terenie Belgii !!!!
Adwokat zapewnił mnie mówiąc : ela siedź w domu i czekaj na telefon ode mnie. u syna będę w poniedziałek , najpóźniej.
Zawsze twierdzę,że stare znajomości sa najwazniejsze.Nigdy nie wywalam telefonów, adresów nawet wtedy jak zanjomość sie rozluźni. Ludzie starszej daty przykładają wage do słow,które wypowiadają.Powiedział Ci,że pomoże, to pomoże. Nie rozdłubuj problemu na drobne nie analizuj sama bo sie zamęczysz. Daj czas fachowcowi niech działa i bądż dobrej myśli.Cierpliwości potrzeba i zdrowego rozsądku.Zyczę Ci jak najlepiej.Dziecko obojetnie w jakim wieku, zostaje naszym dzieckiem,przeciez takim go widzimy, bezbronnym i potrzebujacym matczynej ręki. Masz trudne dni.