W domu # 6

23 września 2015 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Szkoda,że w Polsce nie mają aresztanci takiego prawa jak w USA,ze aresztowany natychmiast dostaje adwokata z urzędu,bez czekania kilkumesięcznego i bycia do dyspozycji prokuratury,bez wnioskowania.

Szkoda, że ja kochając Polskę i mój syn, który  studiowała historię-archiwistytę zawiódł się. 
Może miał trochę racji twierdząc, że  ma 5 lat zmarnowanych, zwłaszcza teraz.
23 września 2015 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Bieta dopiero teraz przeczytałam i jestem w szoku jak wiele innych dziewczyn.Ale nie możesz się załamywać bo syn Twój czeka na pomoc i jest pewny,że zrobisz wszystko aby go wyciągnąć z tego koszmaru.Pamiętaj,że on bardzo liczy na Ciebie i dlatego musisz być bardzo silna za dwoje
23 września 2015 22:42 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Szkoda, że ja kochając Polskę i mój syn, który  studiowała historię-archiwistytę zawiódł się. 

Bietka pamiętaj co nas nie zabije to nas wzmocni.
23 września 2015 22:47 / 2 osobom podoba się ten post
Bieta, bardzo Ci współczuje. Kilkanaście lat temu, byłam ofiarą podobnej sytuacji, ukradziono mi paszport. Ktoś narobił mi niezłego bałaganu, nabrano na ten mój nieszczęsny paszport telefonów, wzięto kredyt. Cale szczęscie, że jak Twój syn, zgłosiłam zaginięcie. Trwało to troche, gdzie ja nie pisałam.....ale po 6 miesiącach ktos zajął sie moją sprawą i po nastęnych 5 zostałam oczyszczona z zarzutów. Życzę Twojemu synowi szybkiego powrotu do domu. Dzialaj, pisz wszędzie gdzie mozliwe, nawet do samego Prezydenta Dudy, ktoś musi Cie wysłuchać i pomóc.
23 września 2015 23:04 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Bieta, po pierwsze, bardzo Ci wspólczuje, po drugie przecież syn ma jakies zarzuty postawione, o których zapewne wiesz. Jesli to ma związek z ukradzionymi dokumentami, to działaj kobieto. Płacz tu nic nie pomoże. Adwokat z urzędu jest oczywiscie mozliwy, ale ja osobiscie watpię w jego skuteczność. Rozejrzj się za jakims dobrym adwokatem, a pamiętaj ze dobry adwokat w naszym kraju to taki, który ma układy.  Popytaj tu i tam, może ktoś Ci cos doradzi w kwestii adwokata. Ja mam takie wspomnienia, że i adwokatom wierzyc nie mozna. Ciągna kasę i mają w dupie. Jesli Twój syn jest niewinny, uwikłany w coś na co wpływu nie miał, to przeciez musi sie to wyjasnic do cholery. Trzymam kciuki za Ciebie i za Twojego syna. Sama mam syna 21 lat i osalałabym, gdyby mu sie krzywda stała. Działaj kobieto, otrząsnij się i działaj!
23 września 2015 23:05 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Dziękuję, Twoja odpowiedź powinna być w poskarżyjkach, ale :aniolki:

23 września 2015 23:05 / 1 osobie podoba się ten post
Bieta, nie wiem gdzie mieszkasz, ale w kazdym duzym miesie działa Liga Kobiet i tam sa adwokaci, może tam Ci ktoś pomoze. Działaj!
23 września 2015 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
To jakiś koszmar,kradzież dowodu,i można skończyć w kajdankach? Areszt i miesiącami czekanie na wyjaśnienie,choć kradzież na policję zgłoszona?.
Koszmar,po prostu w glowie sie nie mieści.Pilnujmy swoich dokumentów.
23 września 2015 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Bieta, nie wiem gdzie mieszkasz, ale w kazdym duzym miesie działa Liga Kobiet i tam sa adwokaci, może tam Ci ktoś pomoze. Działaj!

Prawie wszystkie organizacje pozarządowe mają prawnikow i porady są tam darmowe.
23 września 2015 23:38 / 1 osobie podoba się ten post
Czy tylko ja mam wrażenie, że w naszym kraju prawo chroni jedynie oszustów i złodziei? Współczuje koleżance sytuacji.
23 września 2015 23:53 / 1 osobie podoba się ten post
Ku...zwa , zabrakło mi słów..Bietka, jak mogę Ci pomóc...
23 września 2015 23:58 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

Czy tylko ja mam wrażenie, że w naszym kraju prawo chroni jedynie oszustów i złodziei? Współczuje koleżance sytuacji.

Agrafko to nie wrazenie, to rzeczywistosc                                                                          Bieta duzo sil Ci zycze. Zeby Was to  straszne doswiadczenie wzmocnilo.
24 września 2015 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Już jestem zmęczona.Ty to tak wyczułaś Dziękuję

Bieta daj nam znać czy już się poskładałaś czy potrzebujesz jeszcze parę "kopniaków", bo ciągle myślę. Dobrze, że na forum są dziewczyny z konkretną wiedzą. Mam nadzieję, że Ci pomogą, naprowadza na właściwy tor.
Trzymaj się Bietka.
24 września 2015 10:44
Pomocy, od kwaśnych cukierków zrobiła mi sie ranka na śluzówce w buzi. Mam Dezaftan ale nie pomaga.
Jakiś pomysł?
24 września 2015 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Pomocy, od kwaśnych cukierków zrobiła mi sie ranka na śluzówce w buzi. Mam Dezaftan ale nie pomaga.
Jakiś pomysł?

Polecam płukanie wywarem z szałwi. Pomaga błyskawicznie przy wszelkich ranach w jamie ustnej. Pamiętaj tylko po jakiejś godzinie od płukania umyć zęby bo szałwia barwi w dłuższym czasie szkliwo.
Rada praktykowana na własnej skórze/jamie ustnej.