Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

11 kwietnia 2014 19:23 / 1 osobie podoba się ten post
a co to jest topik?!
11 kwietnia 2014 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

a co to jest topik?!

Topikiem oni nazywają to,co ty(i ja też) nazywamy wątkiem.Nie pytaj mnie tylko skad taka nazwa,bo nie wiem.
11 kwietnia 2014 19:32
acha,dzieki:))))
11 kwietnia 2014 19:34
Ja mam pytanie,moze dziwne ale istotne,mianowicie-
Czy odbieracie telefony w domu pdp?
Ja zawsze odbieram,i do tej pory nie byl to problem,ale tu tel dzwoni zbyt czesto.Prasuje,sprzatam albo ucinam sobie drzemke,a tu nie da sie tel odrywa mnie,zwlaszcza ze jest na gorze a ja przebywam na dole...
Wiec,czy musimy odbierac? Czy to miesci sie w zakresie naszych obowiazkow.
Napiszcie jak u was jest,moze to tylko ja taka glupia ze latam na kazdy dzwonek.
Stela sie konczy ale planuje tu wrocic.
11 kwietnia 2014 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

Topikiem oni nazywają to,co ty(i ja też) nazywamy wątkiem.Nie pytaj mnie tylko skad taka nazwa,bo nie wiem.

Topic to po angielsku temat i jest to dosyć popularne słowo w gwarze internetowej.
11 kwietnia 2014 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Ja mam pytanie,moze dziwne ale istotne,mianowicie-
Czy odbieracie telefony w domu pdp?
Ja zawsze odbieram,i do tej pory nie byl to problem,ale tu tel dzwoni zbyt czesto.Prasuje,sprzatam albo ucinam sobie drzemke,a tu nie da sie tel odrywa mnie,zwlaszcza ze jest na gorze a ja przebywam na dole...
Wiec,czy musimy odbierac? Czy to miesci sie w zakresie naszych obowiazkow.
Napiszcie jak u was jest,moze to tylko ja taka glupia ze latam na kazdy dzwonek.
Stela sie konczy ale planuje tu wrocic.

Ja odbieram telefony, ale też nie wszystkie. Czasami jak jestem w swoim pokoju to mi się nie chce pędzić na dół żeby odebrać (dziadek ich nie słyszy). Wtedy ktoś się nagrywa na sekretarce i można oddzwonić. A jak nie, to numer nieodebranego telefonu też się wyświetla na aparacie. 
Więc bez spiny - zawsze mogłaś nie słyszeć:)
11 kwietnia 2014 19:49
Ja zawsze daję słuchawkę PDP do kieszeni lub kładę na stoliczku. Dopiero wieczorem jak idzie spać odstawiam telefon do bazy. Czasami zapomnę i wtedy muszę lecieć a dół ale staram się nie zapominać o tym, gdzie powinna być słuchawka dla mojego, własnego dobra ;-)))
11 kwietnia 2014 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
ziolkowa

a co to jest topik?!

Ziolkowa - już Cię lubię bo zadajesz pytania, których wstydziłam się zadać jakiś czas temu.... Też należę do grona tych "biegłych inaczej"... hihihi))))
11 kwietnia 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

dziękuje,już tam zaglądam ale to jak dla mnie wyższa szkoła jazdy:))))

http://www.busuu.com/pl/

Zajrzyj tu.A w ogóle to poszperaj na forum bo jest b duzo tematów związanych z nauka języka niemieckiego:)
11 kwietnia 2014 20:00
Mycha

Ja zawsze daję słuchawkę PDP do kieszeni lub kładę na stoliczku. Dopiero wieczorem jak idzie spać odstawiam telefon do bazy. Czasami zapomnę i wtedy muszę lecieć a dół ale staram się nie zapominać o tym, gdzie powinna być słuchawka dla mojego, własnego dobra ;-)))

U mnie odwrotnie -w ciągu dnia słuchawka leży na bazie i ja odbieram,telefon jest blisko.Natomiast jak wychodze na przerwe i na noc słuchawka koło babuszki na stoliczku.Na wszystkich poprzednich sztelach tez ja odbierałam  a na noc brałam do siebie,tam wszędzie miałam jednak PDP  z AL.A tu inna bajka:)
11 kwietnia 2014 20:00
Problem w tym ze pdp sie jeszcze udziela zawodowo i bywaja'niezwylke wazne telefony'.Ale on ma tel. bez sekretarki ,nic nie odsluchuje.Najwyrazniej sekretarkaą jestem ja? Mam powiedziane- odbierac,zapisywac,ba-odpowiadac jak pytaja.Czasem mam dosc
11 kwietnia 2014 20:09
greenandy

Problem w tym ze pdp sie jeszcze udziela zawodowo i bywaja'niezwylke wazne telefony'.Ale on ma tel. bez sekretarki ,nic nie odsluchuje.Najwyrazniej sekretarkaą jestem ja? Mam powiedziane- odbierac,zapisywac,ba-odpowiadac jak pytaja.Czasem mam dosc

Hmmm, zabiłaś mi ćwieka. Zastanawiam sie co bym w takiej sytuacji zrobiła ??  No niby mamy pomagać ale to już troszeczkę inny zakres obowiązków. Jeżeli tych telefonów jest tak dużo, to ile czasu masz na inną pomoc PDP ?? 
Sekretarką przecież nie jesteś ;-))
11 kwietnia 2014 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
greenandy

No to do dupy - to chyba musisz jednak te telfony odbierać. 
11 kwietnia 2014 20:11
Greenandy, Witaj.
W sprawie telefonow to ja zawsze odbieram. Czasem jak ktos dzwoni i widze numer kumpla Seniorkii to od razu daje jej sluchawke.
Czesto tez dzwonia do mnie "moi ludzie" na domowy.
U mnie w ogole nie ma stresu jesli chodzi o telefony.
Nie wiem czy pomogla Ci moja odpowiedz, poniewaz ja odbierania telefonow nie traktuje jako "Obowiazku" .

Acha ... telefon dzwoni 1-3 razy dziennie.
11 kwietnia 2014 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

http://www.busuu.com/pl/

Zajrzyj tu.A w ogóle to poszperaj na forum bo jest b duzo tematów związanych z nauka języka niemieckiego:)

A ja rok mówiłam na to "bususu":)), dopiero mnie córka oswieciła, jak jej poleciłam te stronkę, bo sie zachciało włoskiego uczyć, mama, jakie bususu? Busuu:)))