29 kwietnia 2015 16:29 / 2 osobom podoba się ten post
takajaOd samego początku miałam wolna rękę jestem pierwszą opiekunką z PL wcześniej była 4 razy w tyg Niemiecka pomoc 4h dziennie na wszystko zakupy gotowanie sprzątanie robię kiedy mam czas ochotę i na co mam smak syn stwierdził że nie będzie mi kupował bo sama wiem z czego co się gotuję babcia ugodowa ale jak to niemieckie przyzwyczajenie rano dżemik ser ale ja oczywiście to co chcę obiadek jedno danie i jak najszybciej babcia chce mojego towarzystwa więc gotuje na 2 dni jeśli chcę odpocząć od babci gadania mówię że idę prasować i myślami jestem w PL ale pauza jest pauza zaraz ciepełko i rowerek wyciągnę i 2h zwiedzania i wiatr we włosach babcia na początku sie buntowała ale juz zapomniała o tym i sie przestawiła nawet jak ktos dzwoni i chce przyjść mówi ale po 16 i tak zadowoleni jestesmy już 3 lata i 4mies :)
Mowisz, ze jeste pierwsza opiekunka, ja tez jestem pierwsza, codziennie dzieci przychodza, codziennie pytanie, co gotujesz co na kolacje. Gott, doprowadza mnie to do szalu... Chcieli zebym w nocy wstawala z bacia do klo, bo sama sie na lozko nie polozyla, no to dzisiaj wkoncu zostali sprowadzeni do pionu, moja babcia jest superr, nie potrzebuje mojego towarzystwa, zje co ugutuje, jest calkiem mobilna, i duzo potrafi kolo siebie zrobic, a ja jestem opiekunka na probe. hyhy, pozniej diakoni beda, bo babcia jeszcze na tyle jest sprawna. I gdyby nie te dzieci i to ze nie ma stalego lacza internetewego bylaby stella marzenie, ale wiadomo zadna stella nie jest idealna. yhhh.