Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

01 października 2015 20:37
Michalinka

Pomyśl, że ta pajęczyna to domek i wybieg pająka, ile się musiał napracować żeby to uwić a tu przyjedzie w gości jedna czy druga i wszystko zniszczy.
Poza tym jeśli wczesniej tam była to znaczy taka jest norma :-)

Dla takiego pająka 2 godziny i po robocie.
01 października 2015 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Szęśliwy ten dom gdzie pająki są-
Zajrzyj do komory
Tam wiszą jak wory:):):):)

Kiedys wyczytałam ,ze podczas swojego zycia w czasie snu statystyczny człowiek zjada 7 pająków:):):):)Ha ha ha
Zbieram pajeczyn, zwłaszcza te wiszace nad głową:):):):)

Zjadłem jednego ubiegłej nocy.
02 października 2015 08:49
Knorr

Do zakresu obowiązków opiekuna należy palenie w piecu.

To pytanie czy stwietdzenie? 
02 października 2015 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Myślę że to stwierdzenie i zgadzam się z tym.
02 października 2015 09:30
Spotkałam opiekunkę nie pamiętam z jakiej agencji i Ona mówiła, że palenie w piecu, noszenie drwa albo węgla mają w zakresie obowiązków w umowie.
02 października 2015 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
Pola1122

Spotkałam opiekunkę nie pamiętam z jakiej agencji i Ona mówiła, że palenie w piecu, noszenie drwa albo węgla mają w zakresie obowiązków w umowie.

ło boziu, nigdy - wystarczy że mam to na codzień w domu u siebie :)
02 października 2015 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
Pola1122

Też paliłam w piecu i drwa musiałam przynieść od czasu do czasu.Takie są uroki pracy na wsi. Ale później strzelające szczapy i ciepełko,zapach żywicy wynagrodzi to. Jest wybór siedzieć w zimnym pomieszczeniu albo drewno przynieść.
02 października 2015 13:53
mleczko1

Też paliłam w piecu i drwa musiałam przynieść od czasu do czasu.Takie są uroki pracy na wsi. Ale później strzelające szczapy i ciepełko,zapach żywicy wynagrodzi to. Jest wybór siedzieć w zimnym pomieszczeniu albo drewno przynieść.:-)

Dokladnie, albo siedzisz w cieple albo w zimnie. Z reszta glupio tak jak dzadzius 94 lezie z wadrem pelnym drewna a ty czekasz az napali
02 października 2015 13:57
natkaherbatka4

Dokladnie, albo siedzisz w cieple albo w zimnie. Z reszta glupio tak jak dzadzius 94 lezie z wadrem pelnym drewna a ty czekasz az napali

No tak. Masz racje
02 października 2015 13:58
Pola1122

o Gott.......to z jakiej ona agencji byla........
02 października 2015 14:03 / 5 osobom podoba się ten post
Fiore

o Gott.......to z jakiej ona agencji byla........

A coż w tym dziwnego? agencja wysyłając wie w jakie miejsce trafi  opiekunka czy trzeba palic w piecu czy nie. Dopisze jeden p-t więcej i po problemie.

Wolę nosić drwa i palić w piecu niz "sporadycznie wstawać do podopiecznej" tak z 5 razy w nocy.
02 października 2015 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A coż w tym dziwnego? agencja wysyłając wie w jakie miejsce trafi  opiekunka czy trzeba palic w piecu czy nie. Dopisze jeden p-t więcej i po problemie.

Wolę nosić drwa i palić w piecu niz "sporadycznie wstawać do podopiecznej" tak z 5 razy w nocy.

Chyba tez wolalabym drwa nosic, niz ,, sporadycznie,, w nocy wstawac. Dobrze, ze tu nie mam takich atrakcji. Ale w zyciu tyle nie spacerowalam. Skad w babci tyle energii? Mi juz nogi wchodza tam, gdzie plecy traca swoja szlachetna nazwe.
02 października 2015 14:45 / 2 osobom podoba się ten post
W każdym domu jest inny zakres obowiązków, przed wyjazdem zazwyczaj wiadomo, albo się bierze albo nie. Ja też wolę robić wszystko za dnia niż wstawać w nocy.
02 października 2015 15:35 / 4 osobom podoba się ten post
Kominek.A drwa pod chałupą narąbane pełno, tylko za ścianą od zewnątrz )
Pięknie jest grzać gnoty przy kominku. A jak z Babcią romantycznie sobie siedzimy.
Tu jest nowoczesny olejowy piec, nafaszerowany elektroniką. Syn to fachowiec w tej dziedzinie. Pan inzynier.
02 października 2015 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Michalinka

W każdym domu jest inny zakres obowiązków, przed wyjazdem zazwyczaj wiadomo, albo się bierze albo nie. Ja też wolę robić wszystko za dnia niż wstawać w nocy.

Masz racje w 100%. Ja tez wolę siedziec w domu a jadę.Więc jest róznica między wolę a muszę, czy powinnam.