Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

23 stycznia 2016 11:05 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

:-)
Noooo. Nie ma to jak troche ruchu z rańca, co tam ciepłe bety, co tam słodkie nieróbstwo.
Lawenda, nie leń się, zasuwaj do śniegu i posypywania.
Jak napada rzecz jasna.
Liczę na łagodny luty ( w styczniu odśnieża inna rodzina, co miesiąc ktoś inny ma obowiązek).
Ciekawe, kto odśnieża w lipcu, szkoda,że nie zapytałam.
Na szczęscie ominie mnie ogródek, bo w zimie nie ma tam pracy, ale i w to chclieliby mnie wkopać.
Rzecz jasna, nie wracam. Nie moja bajka.

w ogodzie pomogę
23 stycznia 2016 11:05
u nas nie pada .na szczęście .pozdrawiam
23 stycznia 2016 11:09
leslie52

U mnie tez nie, ale jak znam swoje pieskie szczęście, to akurat w lutym przyjdzie zima stulecia ze śniegiem po pas.
Oj, będzie zabawa, będzie się działo....nananana.
I nocy będzie mało......na odsnieżanie.
Też pozdrawiam. :)))))
23 stycznia 2016 11:10
leslie52

Widzę ,że jesteś dzisiejsza jak masz ochotę cos o sobie napisac pisz w powitajkach  . Witaj
23 stycznia 2016 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

w ogodzie pomogę :-)

Trzymam za słowo.
23 stycznia 2016 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
jestem nowy na forum ale to mój dopiero drugi wyjazd do Niemiec
23 stycznia 2016 11:15
Jestem w nowym miejscu, nie odsnieżam, tutaj zajmuje się tym mąż PDP-nej.
Przed wyjazdem do pracy odśnieża chodnik przed domem i podjazd do garażu.
Niby ok, ale atmosfera pracy tutaj mi nie odpowiada.........i chociaż PDP-na chciałaby mnie zatrzymać jak to ujęła "na zawsze",
to ja jestem na "nie". Opiekunki zmieniają się tutaj jak w kalejdoskopie.
23 stycznia 2016 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
leslie52

jestem nowy na forum ale to mój dopiero drugi wyjazd do Niemiec

Witamy pana, panowie na naszym mocno sfeminizowanym forum są zawsze mile widziani, przynoszą odswieżającą bryzę testosteronu do estrogenowego świata.
Na zachętę zapraszam do przyjaciół.
Czytaj forum, pisz, daj sie poznać przez swoje posty. Jest tu kilku fajnych panów, Orim, Knorr, darekr. Dogadasz się też z nimi na pewno.
23 stycznia 2016 11:19 / 3 osobom podoba się ten post
Lawenda

Witamy pana, panowie na naszym mocno sfeminizowanym forum są zawsze mile widziani, przynoszą odswieżającą bryzę testosteronu do estrogenowego świata.
Czytaj forum, pisz, daj sie poznać przez swoje posty. Jest tu kilku fajnych panów, Orim, Knorr, darekr. Dogadasz się też z nimi na pewno.

I w niedługim czasie zniewiescienie i bedzie ciasta piekł he he
23 stycznia 2016 11:39
mleczko1

I w niedługim czasie zniewiescienie i bedzie ciasta piekł :-) he he

Piekarz, cukiernik to nie są zawody wyłączone dla Kobiet. To raczej męskie zawody.
23 stycznia 2016 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Piekarz, cukiernik to nie są zawody wyłączone dla Kobiet. To raczej męskie zawody.

Zwłaszcza cukiernik. Ileż przy okazji mozna się najeść słodyczy. Panowie inaczej metabolizują glukozę i sa na słodkie bardziej napaleni. :)
23 stycznia 2016 11:53
Marta

Basiaim była operatywna i poradziła sobie ale inna opiekunka  odśnieżałaby te hektary i wróciłaby do domu z jęzorem przy ziemi.Ja pilnuję żebym miała w umowie jasno określone obowiązki i tego sie trzymam.Nigdy nie miałam tam punktu o odśnieżaniu czy koszeniu trawników.Bo to nie są obowiązki opiekunki! W Stuttgarcie latałam z miotłą i robiłam bardzo zle.Moja pdp miała zaawansowanego Alz i nie powinnam jej zostawiać samej.Bo miewała różne pomysły .Ale córka kazała liście grabić to grabiłam. teraz juz umiem powiedziec,ze ja mam być przy pdp a nie przy liściach, śniegu,roślinkach w ogrodzie.

Przypuszczam,że gdyby byłoby to tylko odśnieżenie kilku schodków naszego wyjścia i ścieżki do kubła , robiłabym to bez gadania. To też byłoby w trosce o mnie.
Idąc do kubła i z powrotem nie nanosiłabym sobie wody/śniegu do kuchni. A idąc po zakupy nie walnęłabym orła na schodach.
Ale tam naprawdę było sporo "terenu" wokół tej kamienicy,a podopieczna ze "szwendającą" demencją,gdzie nawet moje wyjście do toalety i zniknięcie jej z oczu było problemem.

Z agencją po tym wyjeździe zerwałam,ale polegli w wielu sprawach.
23 stycznia 2016 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
ewa14

Jestem w nowym miejscu, nie odsnieżam, tutaj zajmuje się tym mąż PDP-nej.
Przed wyjazdem do pracy odśnieża chodnik przed domem i podjazd do garażu.
Niby ok, ale atmosfera pracy tutaj mi nie odpowiada.........i chociaż PDP-na chciałaby mnie zatrzymać jak to ujęła "na zawsze",
to ja jestem na "nie". Opiekunki zmieniają się tutaj jak w kalejdoskopie.

Wygląda na to że nie tobie jednej atmosfera nie odpowiada skoro opiekunki się tak zmieniają...nic na siłe tej roboty jest tyle że końca nie widać
23 stycznia 2016 14:47 / 3 osobom podoba się ten post
Lawenda

Dobrze wiedzieć,że fajny jestem))
23 stycznia 2016 14:48 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Dobrze wiedzieć,że fajny jestem:-)))

Każda przyprawa coś w sobie ma