Lubie patrzeć jak wiatr i zwierzęta ,nieswiadomie roznoszą nasiona , żebyśmy mieli co jesć . Trzeba mieć oczy otwarte na piękno , czasami ukryte...
Lubie patrzeć jak wiatr i zwierzęta ,nieswiadomie roznoszą nasiona , żebyśmy mieli co jesć . Trzeba mieć oczy otwarte na piękno , czasami ukryte...
No, jeszcze jak wiatr roznosi nasiona, to fajnie popatrzeć, ale jak zwierzęta nieświadomie roznoszą nasiona to juz niekoniecznie, bo roznoszą ją poprzez swój przewód pokarmowy. Przed oczami stanął mi obraz robiącego bobki jelenia i jakoś tak mi mało romantycznie.:-)
Nie gniewaj się,to taki żart. :)))
Co do oczu otwartych na piękno to się zgadzam, tylko nie z tym roznoszeniem nasion. Jeszcze taki zajączek to mało narobi, chyłkiem i po cichu, ale dzik lub łoś???
Ale to zawsze mniej zrobi niż taki słoń. Dlatego w Afryce zawsze lato jest.
Dzisiaj dziadeczek ma jeden z lepszych dni-od rana był tylko trzy razy po drzewo celem napalenia w piecu.
Poza tym cały czas pyta mnie czy potrzebuję jego balkonika bo jak tak to mam brać :-)
Placki ziemniaczane,własnoręcznie utarte tak mu smakowały,że kilka razy pytał żony czy rzeczywiście ja je robiłam.
Jak wróciłam z zakupów to naprawdę mnie poznał:-)
No, jeszcze jak wiatr roznosi nasiona, to fajnie popatrzeć, ale jak zwierzęta nieświadomie roznoszą nasiona to juz niekoniecznie, bo roznoszą ją poprzez swój przewód pokarmowy. Przed oczami stanął mi obraz robiącego bobki jelenia i jakoś tak mi mało romantycznie.:-)
Co do oczu otwartych na piękno to się zgadzam, tylko nie z tym roznoszeniem nasion. Jeszcze taki zajączek to mało narobi, chyłkiem i po cichu, ale dzik lub łoś???
A może kiedyś uda się Tobie zobaczyć jak wiewiórka chowa na zimę owoce, bo to takie najłatwiejsze do zauważenia . Więcej przykładów nie będę wymikeniał , bo pewnie i tak temat zejdzie do ,,G'' Żartowałem :-(
Ciekawe Lawendo gdzie widziałas zajaczka przebranego na jelenia ? bo to zajączek robi bobki. :-):-):-)
Widziałam kotka przebranego za zajączka- na drzewie:-)
Ciekawe Lawendo gdzie widziałas zajaczka przebranego na jelenia ? bo to zajączek robi bobki. :-):-):-)
Pewnie u Bareji::-):-)