Na wyjeździe #28

25 września 2015 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
jpkisz

Lubie patrzeć jak wiatr i zwierzęta ,nieswiadomie roznoszą nasiona , żebyśmy mieli co jesć . Trzeba mieć oczy otwarte na piękno  , czasami ukryte...

W stosunku do płci przeciwnej także.
25 września 2015 13:58 / 4 osobom podoba się ten post
Lawenda

No, jeszcze jak wiatr roznosi nasiona, to fajnie popatrzeć, ale jak zwierzęta nieświadomie roznoszą nasiona to juz niekoniecznie, bo roznoszą ją poprzez swój przewód pokarmowy. Przed oczami stanął mi obraz robiącego bobki jelenia i jakoś tak mi mało romantycznie.:-)
Nie gniewaj się,to taki żart. :)))
Co do oczu otwartych na piękno to się zgadzam, tylko nie z tym roznoszeniem nasion. Jeszcze taki zajączek to mało narobi, chyłkiem i po cichu, ale dzik lub łoś???

Ale to zawsze mniej zrobi niż taki słoń. Dlatego w Afryce zawsze lato jest.
25 września 2015 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
:)
Andrejka, dziewczyny na moim blogu cie szukają, chodzi o dietę, która znasz. Skrobnij im coś, czekają, tylko się cofnij trochę.
25 września 2015 14:21 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Ale to zawsze mniej zrobi niż taki słoń. Dlatego w Afryce zawsze lato jest.

I dlatego baobaby takie ogromne, nasionka podsiane takim wsadem rosna jak na drożdżach. :)
25 września 2015 14:33 / 1 osobie podoba się ten post
Oj tam, oj tam, nie dostrzegasz piękna we wszystkim. Wstydź się. :)))))))))))))
25 września 2015 15:37 / 6 osobom podoba się ten post
agama

Dzisiaj dziadeczek ma jeden z lepszych dni-od rana był tylko trzy razy po drzewo celem napalenia w piecu.
Poza tym cały czas pyta mnie czy potrzebuję jego balkonika bo jak tak to mam brać :-)
Placki ziemniaczane,własnoręcznie utarte tak mu smakowały,że kilka razy pytał żony czy rzeczywiście ja je robiłam.
Jak wróciłam z zakupów to naprawdę mnie poznał:-)

Mnie się Dziadek każdego dnia pyta, dlaczego nie korzystam z liftu, gdy schodzę na dół, albo wychodzę po schodach do góry. Mówię, że dbam o kondycję, a on na to, że nogi za wcześnie mi się zużyją i kiedyś przypomnę sobie jego słowa .
Na następny dzień znowu się pyta, więc mówię, że jeszcze za młoda jestem, że może później skorzystam - pytanie dziadka - czy w takim razie jutro będę już wystarczająco  stara na lift.
Kolejnego dnia powtórka, a czasami 2-3 razy dziennie. No chyba się kiedyś nim przejadę , ale przy jego demencji, to zapomni, że jechałam i nic to nie da , a ja losu kusić nie chcę, przesądna jestem
25 września 2015 16:18
Lawenda

No, jeszcze jak wiatr roznosi nasiona, to fajnie popatrzeć, ale jak zwierzęta nieświadomie roznoszą nasiona to juz niekoniecznie, bo roznoszą ją poprzez swój przewód pokarmowy. Przed oczami stanął mi obraz robiącego bobki jelenia i jakoś tak mi mało romantycznie.:-)
Co do oczu otwartych na piękno to się zgadzam, tylko nie z tym roznoszeniem nasion. Jeszcze taki zajączek to mało narobi, chyłkiem i po cichu, ale dzik lub łoś???

A może kiedyś uda się Tobie zobaczyć jak wiewiórka chowa na zimę owoce, bo to takie najłatwiejsze do zauważenia . Więcej przykładów nie będę wymikeniał , bo pewnie i tak temat zejdzie do ,,G''   Żartowałem
25 września 2015 16:21 / 2 osobom podoba się ten post
jpkisz

A może kiedyś uda się Tobie zobaczyć jak wiewiórka chowa na zimę owoce, bo to takie najłatwiejsze do zauważenia . Więcej przykładów nie będę wymikeniał , bo pewnie i tak temat zejdzie do ,,G''   Żartowałem :-(

Przyznaj się, że jak się odwróciła to kilka jej podżarłeś?
25 września 2015 16:34 / 3 osobom podoba się ten post
Lawenda

Ciekawe Lawendo gdzie widziałas zajaczka przebranego na jelenia ? bo to zajączek robi bobki. 
25 września 2015 17:09 / 3 osobom podoba się ten post
kotka

Ciekawe Lawendo gdzie widziałas zajaczka przebranego na jelenia ? bo to zajączek robi bobki. :-):-):-)

Widziałam kotka przebranego za zajączka- na drzewie
25 września 2015 17:13 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Widziałam kotka przebranego za zajączka- na drzewie:-)

Pewnie u Bareji:
25 września 2015 17:13 / 5 osobom podoba się ten post
kotka

Ciekawe Lawendo gdzie widziałas zajaczka przebranego na jelenia ? bo to zajączek robi bobki. :-):-):-)

Jak to gdzie widziała ? .....na rykowisku se stojał i bobki walił aż pachniało ! .......nie wiem jak " leleń " , ale sarny też robią bobki , tylko takie " zwarte do kupy " ...widziałam , to wiem , a co !
25 września 2015 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
kotka

Pewnie u Bareji::-):-)

U niego nie tylko zajączki na drzewie można zobaczyć 
25 września 2015 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

25 września 2015 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
kotka