Na wyjeździe #28

25 września 2015 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mialam ciulowy dzien. Dama mnie wkurza. Pies mnie wkurza ale najbardziej corka. A jutro na 2dni zwala sie pupilka-coreczka......
25 września 2015 21:49
Chwilowo nie mam Skypa
25 września 2015 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
Ten Roland to jakis bigamista też do mnie puka.Ale nic z tego.Lubię stałych w uczuciach
25 września 2015 21:51
Wczoraj miałam -generał Roland-ja takich o razu blokuje i spoko do nastepnego razu:) 
25 września 2015 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

A o co wam poszło? Nie kojarzę.

Widziałam dziś na spacerze kobietę szła obok babci ( babcia z rollatorkiem).Gdzies musi byc kolo mnie bo przecież z taką babcią na długie spacery się nie chodzi.
Myślicie ze to opiekunka z Pl? Jakoś nie zagadałam żeby na durnia nie wyjść,jeśli to nie Polka.
A teraz żałuję bo koleżankę może bym znalazła.
Po czym poznać opiekunkę z Pl?

Po włosach:)Jak jest dopiero co to ma swieżą farbe na wlosach a jak koniec kontraktu to odrosty:):):):)

Czemus gapiszonie nie zagadała??Ja tam zawsze zaczepiam:)
25 września 2015 21:55
kasia63

Po włosach:)Jak jest dopiero co to ma swieżą farbe na wlosach a jak koniec kontraktu to odrosty:):):):)

No nie ja farbuje co 4 tygodnie, fryzjera tez odwiedzam
25 września 2015 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
Poznać nie można.Domyślać się z co najmniej 90-cio procentowa pewnośią i owszem.
Niektóre z nas wyglądają po prostu zwyczajnie,gina w tłumie,Inne sa zadbane,starannie ubrane-co widać na rzut pierwszy oka.
Jak takie "podejrzane"persony poruszają się w towarzystwie osoby mocno starszej-domniemywać można,że to opiekunka a i może być -krajanka.Nalezy wtedy podsłuchać,czy co mówi do "pdp"-akcent zdradzi obcokrajowca i już 50 procent pewności mamy.Potem można zagadać ewentualnie.
Jak są min. we dwie-należy cier
pliwie czekać na rozmowę i wtedy łatwo rozpoznać,bo mowa nasza inna od niemieckiej.
Czy zaczepianie jest metodą skuteczną?-jednoznacznej odpowiedzi nie ma,bo zależy to od charakteru napotkanej osoby,od tzw. pierwszego wrażenia..no sama nie wiem-ale ja tak mam.

A ten Pan,co to nas opuścił tak nagle,to z jakiego powodu????Bo poczytałam wcześniejsze wpisy i jakiś chyba głuptak ze mnie,bo nic obraźliwego w jego stronę nie znajdłam.A starałam się ze zrozumieniem czytać,prawdziwie mówię.

Ludzie kochani,mnie się już nie chce tu być.Jestem ponad 3 miesiące,przede mną jeszcze miesiąc,a ja już tęsknię za takim zwykłym lenistwem,za dobrą książką,za kieliszeczkiem czegoś mocniejszeszego,za spaniem w nieokreślonych porach dnia.Mam tak po raz pierwszy zresztą.A staż mam długi.Ale nic to,humor dopisuje,zdrowie też-to dam radę.
25 września 2015 22:00
kasia63

Bo ja bardzo nieśmiała jestem Kasiu.Naprawdę.
Ale dziadka naśle następnym razem
On zagada babcie a ja spróbuje zagadnąć opiekunkę.
25 września 2015 22:06
Gosiap

Marta w lustro spójrz  .........

Spojrzałam.Chuda blondynka w okularach.Wszystkie opiekunki z Pl tak wyglądają?
25 września 2015 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Bo ja bardzo nieśmiała jestem Kasiu.Naprawdę.
Ale dziadka naśle następnym razem
On zagada babcie a ja spróbuje zagadnąć opiekunkę.

O nieśmiałość bym Cię nie podejrzewała:):):)

Po ciuchach też sie pozna-jak po sklepie w rozciągnietym dresie łazi to raczej tubylka:)
25 września 2015 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
No właśnie ta spotkana elegancka była więc to jednak Polka prawdopodobnie.A jak tak Kasiu zagadujesz to chetnie odpowiadają czy też ich wzrok mówi" odczep sie".

25 września 2015 22:32
kasia63

O nieśmiałość bym Cię nie podejrzewała:):):)

Po ciuchach też sie pozna-jak po sklepie w rozciągnietym dresie łazi to raczej tubylka:)

Kasiu,mówisz, że po dresie można rozpoznać, to już wiem, skąd ludzie wiedzą, że z Polski jestem:DDDDDD. Ale serio, czasem to mi się nie chce przebierać i idę do sklepu prosto od garnków. Nie obchodzi mnie tu za bardzo mój wygląd i tak nikt mnie nie zna:).
25 września 2015 22:35
Jesteś śliczna i młoda to i w dresie też wyglądasz ok.
My nieco starsze musimy się troche postarać...żeby nie straszyć:))

25 września 2015 22:38 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

No właśnie ta spotkana elegancka była więc to jednak Polka prawdopodobnie.A jak tak Kasiu zagadujesz to chetnie odpowiadają czy też ich wzrok mówi" odczep sie".

Chętnie:)Chyba ,że na Niemke trafię to najwyżej zdziwiona  co chcę od niej:)Ale nie miałam jeszcze sytuacji,żeby zagadana przeze mnie osoba była jakaś mocno na nie:)A już jak słyszę rozmowę po naszemu to obowiązkowo zagaduję:)
25 września 2015 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
Ja usłyszałam polską mowę...facet stał na balkonie gadał przez komórkę i pociągał piwo z gwinta.No jakoś nie zagadałam,nie wiem czemu;)