25 września 2015 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
Poznać nie można.Domyślać się z co najmniej 90-cio procentowa pewnośią i owszem.
Niektóre z nas wyglądają po prostu zwyczajnie,gina w tłumie,Inne sa zadbane,starannie ubrane-co widać na rzut pierwszy oka.
Jak takie "podejrzane"persony poruszają się w towarzystwie osoby mocno starszej-domniemywać można,że to opiekunka a i może być -krajanka.Nalezy wtedy podsłuchać,czy co mówi do "pdp"-akcent zdradzi obcokrajowca i już 50 procent pewności mamy.Potem można zagadać ewentualnie.
Jak są min. we dwie-należy cier
pliwie czekać na rozmowę i wtedy łatwo rozpoznać,bo mowa nasza inna od niemieckiej.
Czy zaczepianie jest metodą skuteczną?-jednoznacznej odpowiedzi nie ma,bo zależy to od charakteru napotkanej osoby,od tzw. pierwszego wrażenia..no sama nie wiem-ale ja tak mam.
A ten Pan,co to nas opuścił tak nagle,to z jakiego powodu????Bo poczytałam wcześniejsze wpisy i jakiś chyba głuptak ze mnie,bo nic obraźliwego w jego stronę nie znajdłam.A starałam się ze zrozumieniem czytać,prawdziwie mówię.
Ludzie kochani,mnie się już nie chce tu być.Jestem ponad 3 miesiące,przede mną jeszcze miesiąc,a ja już tęsknię za takim zwykłym lenistwem,za dobrą książką,za kieliszeczkiem czegoś mocniejszeszego,za spaniem w nieokreślonych porach dnia.Mam tak po raz pierwszy zresztą.A staż mam długi.Ale nic to,humor dopisuje,zdrowie też-to dam radę.