Uchodźcy

21 września 2015 20:32 / 9 osobom podoba się ten post
Wichurra2, a dlaczego nie jesteś w stanie doczytać? Ja jestem wrażliwa na pisownię, na składnię, gramatykę, stylistykę i ortografię - ale post Alfivy bez problemu przeczytałam.
To że masz odmienne niż ona i wiele innych osób zdanie, nie musi znaczyć że nagle osoby te są do Ciebie wrogo nastawione. Każdy ma własną opinię na temat świata i polityki, na temat miłosierdzia i uczynności... a kto ma w tym temacie rację - pokaże czas.
:)
21 września 2015 20:33
dorotee

Dziwne ,że M:moderator1: nie reaguje, pisał kiedyś,że stara się być obiektywnym i wszystkich równo traktować

Nie bierzcie tak na serio wszystkich wpisów, trochę dystansu.
21 września 2015 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

Wichurra2, a dlaczego nie jesteś w stanie doczytać? Ja jestem wrażliwa na pisownię, na składnię, gramatykę, stylistykę i ortografię - ale post Alfivy bez problemu przeczytałam.
To że masz odmienne niż ona i wiele innych osób zdanie, nie musi znaczyć że nagle osoby te są do Ciebie wrogo nastawione. Każdy ma własną opinię na temat świata i polityki, na temat miłosierdzia i uczynności... a kto ma w tym temacie rację - pokaże czas.
:)

Bo nie lubię straszenia mnie. 
21 września 2015 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
Aż dziwne, że w naszej prasie nastawionej tak proimigrancko ktoś odważył się trzeźwo opisać sytuację geopolityczną:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Kto-naprawde-stoi-za-fala-migrantow-szturmujacych-Europe,wid,17860501,wiadomosc.html
Warte przeczytania zanim zniknie pod falą krytyki o "rasizm" i "islanofobię".
21 września 2015 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

Nie bierzcie tak na serio wszystkich wpisów, trochę dystansu. :cheerleaderka2:

Dystansu mi nie brakuje, w pracy z demencyjnymi pdp to podstawa:) ale skoro M wykasował jednak, to może było coś na rzeczy , nie tak ok?
21 września 2015 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Aż dziwne, że w naszej prasie nastawionej tak proimigrancko ktoś odważył się trzeźwo opisać sytuację geopolityczną:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Kto-naprawde-stoi-za-fala-migrantow-szturmujacych-Europe,wid,17860501,wiadomosc.html
Warte przeczytania zanim zniknie pod falą krytyki o "rasizm" i "islanofobię".

Ale o tym pisano już na początku kryzysu uchodżców i migrantów, Turcja ma własny interes w pozbyciu się ludności napływowej, o konflikcie kurdyjskim nie wspominając. Może nowe osiedlenia? Połączenie podzielonego Kurdystanu? Tylko trzeba się pozbyc rdzennych mieszkańców?
21 września 2015 21:45 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dystansu mi nie brakuje, w pracy z demencyjnymi pdp to podstawa:) ale skoro M wykasował jednak, to może było coś na rzeczy , nie tak ok?

A co miał zrobić Moderator jeśli kilka osób się oburzyło? Nie  rozumiem po co ta cenzura, wszyscy są pełnoletni i każdy może wyrazić swoje zdanie.
Od napisania do działania daleka droga, a po drugie wpisy też są pod wpływem chwili i często nic nie znaczą. Poza tym usunięcie kilku wpisów nie zlikwiduje problemu a ten odnosił się właśnie do tych uchodźców, którzy raczej nie mają przyjacielskiego nastawienia ( co można było obejrzeć na kilku filmach).
21 września 2015 21:50 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

A co miał zrobić Moderator jeśli kilka osób się oburzyło? :-) Nie  rozumiem po co ta cenzura, wszyscy są pełnoletni i każdy może wyrazić swoje zdanie.
Od napisania do działania daleka droga, a po drugie wpisy też są pod wpływem chwili i często nic nie znaczą. Poza tym usunięcie kilku wpisów nie zlikwiduje problemu a ten odnosił się właśnie do tych uchodźców, którzy raczej nie mają przyjacielskiego nastawienia ( co można było obejrzeć na kilku filmach).

Cenzura to nie , ale trzeba się przecież dostosować do prawa/regulaminu obowiązującego w danym państwie/forum :) a jak nie to deportacja, bądż co kto tam woli, może być na brązowo:(
21 września 2015 21:57 / 3 osobom podoba się ten post
Michalinka

A co miał zrobić Moderator jeśli kilka osób się oburzyło? :-) Nie  rozumiem po co ta cenzura, wszyscy są pełnoletni i każdy może wyrazić swoje zdanie.

Chyba widać po co ta cenzura. Po to między innymi, żeby takie wpisy jak ten Geronimo się nie pojawiały. Dla Ciebie może był ok, dla innych był nie do przyjęcia. Cenzura jest po to, żeby trzymać poziom. Niedawno opiekunki z innego forum obgadywały nasze koleżanki. Jak tam zerkniesz, to przekonasz się po co jest moderacja. Zresztą nie trzeba tamtego konkretnego forum. Przykładów jest wiele. 
21 września 2015 22:22 / 4 osobom podoba się ten post
Moja dama mowie Czemu Bog patrzy na to i nie stuknie reka w stoł powie dosc tego!! Ja to juz boje sie ogladac wiadomosci i czytac!!Co to bedzie Boze nie mam pojeci jak to ja mowie mi to juz blizej niz dalej ale nasze dzieci wnuki strach pomyslec co to bedzie!!
22 września 2015 08:37 / 1 osobie podoba się ten post
Tak wygląda "integracja" w wykonaniu imigrantów z kultur nienauczonych pracy:
http://fakty.interia.pl/swiat/news-kropla-zlota-czyli-imigrancka-strefa-bezprawia-reportaz-z-pa,nId,1889902
Zastanawia mnie jednak co spowodowało, że oficjalne media dotąd blokujące wszelkie trzeźwo oceniające sytuację artykuły nagle "zerwały się ze smyczy"? To już jeden z kolejnych, gdzie reporter zdjął "różowe okulary" i pokazał rzeczywistość w dzielnicach zamieszkałych przez "uchodźców".
22 września 2015 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
Niestety w prawie każdym większym mieście w De istnieja tzw "dzielnice brudasów", też tam boję się chodzić. Ale politycy powinni pracować nad przyczynami takiego stanu.
22 września 2015 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
Dorotee, nie bądź naiwna: politycy + pracować. Jeśli zobaczę takie połączenie to będzie uwierzę również w krasnoludki. Bardziej prawdopodobne będzie wybudowanie strzeżonych dzielnic, gdzie schronią się "wybrańcy narodu", a zwykłym ludziom przyjdzie się męczyć z niechcianym sąsiedztwem.
22 września 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Do naiwności , to mi daleko:) sądzę jednak ,że instynkt samozachowawczy w większości z nas ludzi nie zaginął całkiem. jeżeli nie zmniejszy się przepaść między północną  a południową kulą ziemską to możemy snuć czarne wizje.
22 września 2015 09:15 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i polecam: