Uchodźcy

22 września 2015 10:12 / 1 osobie podoba się ten post
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Ovriga%20rapporter-utredningar/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf
To oficjalny raport szweckiej policji dla rządu na temat postępującej islamizacji. W raporcie zaznaczone są strefy w których prawo nie funkcjonuje de facto. Obowiązującym jest prawo szariatu, a policyjne jednostki nawet nie wjeżdżają.
22 września 2015 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Niestety w prawie każdym większym mieście w De istnieja tzw "dzielnice brudasów", też tam boję się chodzić. Ale politycy powinni pracować nad przyczynami takiego stanu.

Ja uważam że politycy powinni osobiście bywać w takich miejscach, zamiast mydlic oczy obywatelom swoimi populistycznymi hasłami. Zastanawiam się co by zrobiła nasza pani Premier, gdyby miała okazję przebywać w towarzystwie "uchodźców" przez jedną godzinę? Czy nadal chciałaby ich w naszym kraju?
22 września 2015 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Ja uważam że politycy powinni osobiście bywać w takich miejscach, zamiast mydlic oczy obywatelom swoimi populistycznymi hasłami. Zastanawiam się co by zrobiła nasza pani Premier, gdyby miała okazję przebywać w towarzystwie "uchodźców" przez jedną godzinę? Czy nadal chciałaby ich w naszym kraju?

No powinni, ale tego nie zrobią, a jak juz to z ochroną
22 września 2015 11:24
Mirka Dz

Akurat populizmem w tym przypadku jest opowiadanie się przeciwko uchodźcom, bo taka jest wola ludu. 
22 września 2015 11:29 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra2

Akurat populizmem w tym przypadku jest opowiadanie się przeciwko uchodźcom, bo taka jest wola ludu. 

Wola ludu jest jaka jes, bo lud ma do czynienia z uchodźcami w swoich dzielnicach i widzą co się dzieje, co robią uchodźcy i kim są. Ja jestem przeciwna popadaniu w skrajności, ale Wichurko weź pod uwagę wszystkie afery związane z uchodźcami z ostatnich tygodni - to są fakty! Martwy chłopiec na plaży, "uchodźca" którego zdjęcie z karabinem maszynowym odnaleźli internauci, gwałty dokonywane przez "uchodźców"... można wymienić bardzo wiele. A populizmem naszego rządu jest wazeliniarstwo dla całej UE, a zwłaszcza pani Merkel.
22 września 2015 11:39
Mirka Dz

Wola ludu jest jaka jes, bo lud ma do czynienia z uchodźcami w swoich dzielnicach i widzą co się dzieje, co robią uchodźcy i kim są. Ja jestem przeciwna popadaniu w skrajności, ale Wichurko weź pod uwagę wszystkie afery związane z uchodźcami z ostatnich tygodni - to są fakty! Martwy chłopiec na plaży, "uchodźca" którego zdjęcie z karabinem maszynowym odnaleźli internauci, gwałty dokonywane przez "uchodźców"... można wymienić bardzo wiele. A populizmem naszego rządu jest wazeliniarstwo dla całej UE, a zwłaszcza pani Merkel.

Gdzie ten lud ma do czynienia z uchodźcami? Może mało jeszcze widziałam i słyszałam, ale jakoś umknął mi fakt, że mamy w Polsce dzielnice uchodźców. 
Co do chłopca z karabinem maszynowym to ręce opadają. 
22 września 2015 11:43 / 2 osobom podoba się ten post
22 września 2015 11:52 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra2

Gdzie ten lud ma do czynienia z uchodźcami? Może mało jeszcze widziałam i słyszałam, ale jakoś umknął mi fakt, że mamy w Polsce dzielnice uchodźców. 

Wichurko przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Gdzie napisałam o chłopcu z karabinem maszynowym? Chłopiec (3 latek) był znaleziony martwy na plaży i jego historię zna cała Europa. Z karabinem maszynowym był dorosły mężczyzna - bojówkarz, który niedawno przybył do Europy jako "biedny uchodźca".
22 września 2015 12:12 / 6 osobom podoba się ten post
wichurra2

Rozumiem, że dopóki sama nie będziesz musiała uciekać przed "biednym uchodźcom" po polskiej ulicy to nic nie jest Cię w stanie skłonić do racjonalnego myślenia? Te wszystkie raporty, zdjęcia, nagrania i skargi ofiar to manipulacje wstętnych rasistów myślących całymi dniami jak dokopać znękanemu drogą, młodemu, wrzeszczącemu "uchodźcy" ze smartfonem w ręku?
Zastanawiam się czy miałabyś odwagę powiedzieć to w oczy mieszkańcom wyspy Kos, sąsiadom muzułmańskich dzielnic w Londynie, Paryżu czy Sztokholmie. Powinnaś pojechać i wygarnąć im wszystkim co myślisz o ich wrednych charkterach i jakimi kłamcami są. Bo są. Ciebie nikt nie zgwałcił, pobił, okradł więc wszyscy co tak twierdza są rasistami. Gratuluję życiowego optymizmu.
22 września 2015 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Wichurko przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Gdzie napisałam o chłopcu z karabinem maszynowym? Chłopiec (3 latek) był znaleziony martwy na plaży i jego historię zna cała Europa. Z karabinem maszynowym był dorosły mężczyzna - bojówkarz, który niedawno przybył do Europy jako "biedny uchodźca".

A to sorry:) nie zaczaiłam, że piszesz o dwóch sprawach. O tym mężczyźnie tez czytałam. Mianowicie, że był dowódcą jakiejś jednostki, która walczyła z IS, a internauci zrobili z niego terrorystę. 
22 września 2015 12:29 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Rozumiem, że dopóki sama nie będziesz musiała uciekać przed "biednym uchodźcom" po polskiej ulicy to nic nie jest Cię w stanie skłonić do racjonalnego myślenia? Te wszystkie raporty, zdjęcia, nagrania i skargi ofiar to manipulacje wstętnych rasistów myślących całymi dniami jak dokopać znękanemu drogą, młodemu, wrzeszczącemu "uchodźcy" ze smartfonem w ręku?
Zastanawiam się czy miałabyś odwagę powiedzieć to w oczy mieszkańcom wyspy Kos, sąsiadom muzułmańskich dzielnic w Londynie, Paryżu czy Sztokholmie. Powinnaś pojechać i wygarnąć im wszystkim co myślisz o ich wrednych charkterach i jakimi kłamcami są. Bo są. Ciebie nikt nie zgwałcił, pobił, okradł więc wszyscy co tak twierdza są rasistami. Gratuluję życiowego optymizmu.

Zejdź ze mnie bo to juz nudne się staje. Robisz się główną dżihadystką tego forum. 
22 września 2015 12:36 / 5 osobom podoba się ten post
znowu się żrecie? :>
22 września 2015 12:39 / 7 osobom podoba się ten post
wichurra2

Zejdź ze mnie bo to juz nudne się staje. Robisz się główną dżihadystką tego forum. 

Sorry, ale akurat dzihadystką nie jestem. I nie mam zamiaru się stać. Nudne natomiast jest argumentowanie każdego postu: Ja tego nie wiedzialam więc nieprawda. A najlepiej udowodnić swój świtopogląd wprowadzając w życie swoje deklaracje. Proponuję zatrudnić się jako wolontariuszka w takowym obozie (mamy ich całkiem sporo) i wtedy opisać wrażenia. Na pewno będą wiarygodniejsze niż obecne: do serca przytul uchodźcę.
22 września 2015 12:39 / 1 osobie podoba się ten post
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/antyimigracyjne-memy-ile-w-nich-jest-prawdy/9bd9fz
22 września 2015 12:46 / 2 osobom podoba się ten post
W końcu M zamknie temat, wymiana argumentów, to w porządku. Przeciwnicy maja swoje racje , niewątpliwie. Tylko w naszym dobrze pojętym interesie jest pomóc uchodżcom a nawet pomoc imigrantom zarobkowym. Inaczej nas zdławią. Frustracja, poczucie niesprawiedliwości, nienawiść to wszystko skierują przeciw tym którym się lepiej powodzi. Ja k takie nastroje społeczne może wykorzystać odpowiednia ideologia, chyba wiekszość wie?