Uchodźcy

22 września 2015 14:42 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

No jak nie chcę przyjąć tego do wiadomości? Przecież już o tym dyskutowałyśmy, że nie wszyscy są uchodźcami i to chyba każdy doskonale wie. Wierzę, że imigranci, przynajmniej ci z Bałkanów będą odsyłani. Nie jesteśmy w stanie przecież pomóc wszystkim. 
Ja chyba od początku podkreślałam, że piszę o uchodźcach, chociaż i do imigrantów mam współczucie i zrozumienie, ale w obecnej sytuacji jest już i tak za dużo uchodźców, żeby i imigrantom pomagać. 

To w jednym się zgadzamy. Tyle, że powinny być jasne zasady odsyłania imigrantów, a w tym momencie ich nie ma. Bez sensu jest rozsyłanie ich po całym świecie skoro powinni być zweryfikowani przy granicy zewnetrznej i w przypadku braku przeslanek, deportowani. Niestety nie można tego zrobić, gdy nie wiadomo z jakiego kraju delikwent pochodzi. Dlatego tak nagminnie "giną" papiery i nie chca się przyznawać. Oficjalnie mówi się że 60% osób które powinny być deportowane nadal są w ośrodkach. To powinno byc zlikwidowane bo zajmują miejsce potrzebującym.
A ja nie mam współczucia dla tych tabunów agresywnych, młodych mężczyzn chcących sobie wywalczyć wejście do Europy siłą. Dla mnie to nie są nawet imigranci tylko zwykli bandyci i tak powinni być potraktowani.
22 września 2015 14:45 / 1 osobie podoba się ten post
Jeszcze krótko, nie ma lepszej i gorszej narodowości , liczy się człowiek.
To jest moja granica, 100m od domu gdzie pracuję.

22 września 2015 15:18 / 6 osobom podoba się ten post
A Ty Andrejko tylko o jednym 

Barbasia nasza już pisała, że można trafić na uległy egzemplarz i to napadnięta będzie musiała się wykazać inicjatywą 
22 września 2015 15:54 / 3 osobom podoba się ten post
przed zachodem też nas straszono i co... prawdziwa religia islamu to religia pokojowa.....a skoro oni uciekają to chyba wierzą w tą prawdziwą.
Chrześcijanie też nie byli lepsi.....
Ludzie lubują się w różnych strasznych historiach, a potem dziwią się ,że brak pokoju w ich sercach....

Zambia, fot. E. Twardoch
Zambia to jedno z biedniejszych państw w Afryce południowej o powierzchni ponaddwukrotnie większej od Polski, zamieszkane przez czterokrotnie mniej ludzi. Na południu tego kraju, w diecezji Monze, od dziewięciu lat pracuje ks. Wacław Stencel.
22 września 2015 15:56
do porzedniego postu
hrześcijaństwo w Zambii jest religią dominującą. Ponad sto lat temu ewangelizowanie północnej części kraju rozpoczęli ojcowie biali i tu katolicy stanowią dziś około 60 proc. mieszkańców.
22 września 2015 16:58
wichurra2

Widzę, że nie masz pojęcia o czym piszesz, dlatego nie będę wchodziła z Tobą w dyskusje. 

jest mi to na reke,poniewaz nie wchodze z laikami w dyskusje
22 września 2015 17:04
anerik

przed zachodem też nas straszono i co... prawdziwa religia islamu to religia pokojowa.....a skoro oni uciekają to chyba wierzą w tą prawdziwą.
Chrześcijanie też nie byli lepsi.....
Ludzie lubują się w różnych strasznych historiach, a potem dziwią się ,że brak pokoju w ich sercach....

Zambia, fot. E. Twardoch
Zambia to jedno z biedniejszych państw w Afryce południowej o powierzchni ponaddwukrotnie większej od Polski, zamieszkane przez czterokrotnie mniej ludzi. Na południu tego kraju, w diecezji Monze, od dziewięciu lat pracuje ks. Wacław Stencel.

islam to nie jest religia,
22 września 2015 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
bogusia717

islam to nie jest religia,

To co to jest w takim razie??? Oswiec mnie.
22 września 2015 17:10

Przeczytaj regulamin forum przed wysłaniem kolejnego posta! Moderator

22 września 2015 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
.Jest to zupełnie inny obraz uchodźców niż ten pokazywany przez media mętnego nurtu. Trzech młodych islamskich egipskich uchodźców przebywających we włoskim ośrodku w Fiuggi niedaleko Rzymu, brutalnie zgwałciło 48-letnią szefowa placówki. Próbowali też zabić na szczęście bezskutecznie. Najpierw zdemolowali ośrodek który zapewniał im utrzymanie potem pobili kilka osób z personelu a na końcu doszło do brutalnego gwałtu. Sprawcy zostali już zatrzymani przez policję. Ciekaw jestem dlaczego żadna z polskich telewizji tego nie pokazała…
22 września 2015 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

A to sorry:) nie zaczaiłam, że piszesz o dwóch sprawach. O tym mężczyźnie tez czytałam. Mianowicie, że był dowódcą jakiejś jednostki, która walczyła z IS, a internauci zrobili z niego terrorystę. 

Jak wykazało śledztwo jednej dziennikarki nie był żadnym dowódcą, za którego się podawał i nigdy nie był w jednostce, w której twierdził że był. Twierdził również że jest uchodźcą ponieważ ma małe dziecko i żonę i chce zapewnić im lepszą przyszłość. Zarówno żona jak i dziecko pozostawił w strefie wojny.
22 września 2015 17:18
bogusia717

Przeczytaj regulamin forum przed wysłaniem kolejnego posta! Moderator

juz ide,,
22 września 2015 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
bogusia717

jest mi to na reke,poniewaz nie wchodze z laikami w dyskusje

Tak - nie jestem z pewnością ekspertem od islamu, ale swojego czasu Koran czytałam, niektóre hadisy też, rozmawiałam z muzułmanami o ich religii, czytałam forum polskich muzułmanów - starałam się zrozumieć i dowiedzieć jak najwięcej. Tymczasem mam wrażenie, że Ty patrzysz na tą religię tylko przez pryzmat terrorystów i fanatyków. 
22 września 2015 17:31 / 3 osobom podoba się ten post
Otworzyli granice Unii na ościerz jak wrota stodoły, każdy może je przekroczyć jak chce i kiedy chce, przyjmują tych ludzi jak leci , nie sprawdzając kim są, co ze sobą niosą i jakie schorzenia nam importują większość z nich wcale nie stanowią uchodźcy lecz zwykli imigranci zarobkowi , pierwszym bezpiecznym krajem, do którego docierają jest Turcja i tam powinni być sprawdzani, rejestrowani . U nas są już nielegalnymi imigrantami i powinni być w większości odsyłani .A tu nagle grozi się jakimiś karami finansowymi za odmowę ich przyjmowania . To jakiś absurd
22 września 2015 17:33
wichurra2

Tak - nie jestem z pewnością ekspertem od islamu, ale swojego czasu Koran czytałam, niektóre hadisy też, rozmawiałam z muzułmanami o ich religii, czytałam forum polskich muzułmanów - starałam się zrozumieć i dowiedzieć jak najwięcej. Tymczasem mam wrażenie, że Ty patrzysz na tą religię tylko przez pryzmat terrorystów i fanatyków. 

ja wiem,ze nie kazdy arab bombe w kieszeni nosi,ale...........