Uchodźcy

22 września 2015 17:56
wichurra2

Tak - nie jestem z pewnością ekspertem od islamu, ale swojego czasu Koran czytałam, niektóre hadisy też, rozmawiałam z muzułmanami o ich religii, czytałam forum polskich muzułmanów - starałam się zrozumieć i dowiedzieć jak najwięcej. Tymczasem mam wrażenie, że Ty patrzysz na tą religię tylko przez pryzmat terrorystów i fanatyków. 

Jeszcze raz proszę byś przeczytała regulamin forum. Moderator

22 września 2015 18:08
Dziś właśnie klamka zapadła i uchodźcy będą przyjmowani ,rozdzielani pomiędzy kraje UE
Także i Polska wiec ich przyjmie
22 września 2015 18:55
Właśnie czytam artykuł o Sulistrowiczkach - znajduje się tam ośrodek, który ma przyjąć 100 uchodźców. Mieszkańcy jeszcze ich oczywiście nie widzieli, ale już przymierzają się do pisania pozwu, że niszczą letnikom domy:)
22 września 2015 19:08
800 tys przybędzie tylko do Niemiec, rodzielić mają 120 tys., ale jeszcze nie uzgodnili.
22 września 2015 19:21
Sulistrowiczki pod Wrocławiem?
22 września 2015 19:23
Tak - bo tam napisane było, że ludzie z Wrocławia mają tam domki.
22 września 2015 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
hmm a w tym artykule GW napisali, ze uchodzcy beda na wschodzie zakwaterowani bo tam maja juz przygotowane osrodki...wiem ze sa duze ruchy tektoniczne ale nie sadzilam ze Wroclaw jest juz na wschodzie :D
22 września 2015 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Doczytałam w necie, ośrodek Caritasu ma ok 90 miejsc dla uchodźców.
Piękny drewniany kościółek tam jest, znani i nie znani lubią tam śluby brać.
Okolica bardzo ładna, górka Slęża i Radunia, wiele mieszczuchów z Wrocławia na weekendy tam jedzie.
Pobliskie miasteczko Sobótka mocno zaniedbane, władze kiepskie.
22 września 2015 19:36
Alfiva

hmm a w tym artykule GW napisali, ze uchodzcy beda na wschodzie zakwaterowani bo tam maja juz przygotowane osrodki...wiem ze sa duze ruchy tektoniczne ale nie sadzilam ze Wroclaw jest juz na wschodzie :D

Mam prenumeratę Wyborczej i szczególnie artykuły o uchodźcach pilnie czytam, ale takiej informacji nie wychwyciłam. Może pisano o tym, jak jeszcze w Niemczech byłam. W każdym razie ten artykuł o S... (zapomniałam nazwy miejscowości) też jest z Wyborczej. 
22 września 2015 19:38 / 7 osobom podoba się ten post
Ja bym ich w osrodkach wczasowych i domkach letnich naszych prominentow umiescila oraz gdzies blizko ich domow...szczegolnie domu Walesy i pani Kopacz...zapomnialam o Tusku.... reszty nie bede wymieniac:)
22 września 2015 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
Same Sulistrowiczki zalewane powodziami, zapory nie zrobili już tyle lat, dotacja unijna była i się rozeszła, kurcze co tam jade do się wkurzam i nie mogę przeboleć, że takie piękne miejsce niszczeje bo nie ma dobrego gospodarza
22 września 2015 20:08
wichurra2

Mam prenumeratę Wyborczej i szczególnie artykuły o uchodźcach pilnie czytam, ale takiej informacji nie wychwyciłam. Może pisano o tym, jak jeszcze w Niemczech byłam. W każdym razie ten artykuł o S... (zapomniałam nazwy miejscowości) też jest z Wyborczej. 

22 września 2015 21:25
Ciekawe czemu we wschodniej Polsce. Ktoś myśli że jak będą daleko niemieckiej granicy to nie zwieją tam? Akurat.
22 września 2015 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
Na tej mapie widzę mój rodzinny Łuków
22 września 2015 22:49 / 3 osobom podoba się ten post
Czerwony Bór,i Białystok troszchę dalej, myśle że jest to spowodowane , że u nas ludzie mniej protestują w pobliżu Białogostoku są Tatarzy i meczety....bardzo spokojni ludzie.
Czy wiecie, że w niemczech dochodzi często do podpaleń domów gdzie mają się zjawić uchodzcy i to w katolickiej Bawarii.
I oni  u nas wcale nie są tacy bezpieczni.