Uchodźcy

23 września 2015 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
Chcieli do Niemiec są w Niemczech, tak prosza o azyl...

23 września 2015 11:33
sas-anka

o tym pisze wlasnie
23 września 2015 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
Emilka o co Ci chodzi?
Poza tym,że pisze posta po poście co tu jest nie tak?
23 września 2015 11:39 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Emilka o co Ci chodzi?
Poza tym,że pisze posta po poście co tu jest nie tak?

Rozumiem i nie wracam się w dyskusję o uchodzcach, ale dygresje na temat "kacykow" i podobne " wrzutki " uważam za zbyteczne. 
23 września 2015 11:41
emilia

Rozumiem i nie wracam się w dyskusję o uchodzcach, ale dygresje na temat "kacykow" i podobne " wrzutki " uważam za zbyteczne. 

Tu się zgodzę.
23 września 2015 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
Pisz co myślisz,bo dużo prawdy w tym co piszesz,-choć niektórym ciężko to strawić.Nie pisz jednak posta po poście bo robisz bajzel.
23 września 2015 11:59 / 7 osobom podoba się ten post
sas-anka

Poświęciłam trochę czasu, żeby sprawdzić ten filmik. 
Tak dla przykładu. 
Przejrzałam stronę policji z Erfurtu - żadnych doniesień o takim wydarzeniu. Przejrzałam strony lokalnej gazety - żadnych doniesień, a wręcz tekst, że po internecie krąży ten filmik, który przedstawia niby imigrantów, a w rzeczywistości filmik nakręcono w roku 2011, 3 września i rozrabiają na nim naziści z Dortmundu. 
Dokładnie można sobie poczytać o tym tutaj

http://www.tlz.de/web/zgt/suche/detail/-/specific/Internet-Video-hetzt-gegen-Fl-252-chtlinge-in-Erfurt-854379914
23 września 2015 12:06
wichurra2

Poświęciłam trochę czasu, żeby sprawdzić ten filmik. 
Tak dla przykładu. 
Przejrzałam stronę policji z Erfurtu - żadnych doniesień o takim wydarzeniu. Przejrzałam strony lokalnej gazety - żadnych doniesień, a wręcz tekst, że po internecie krąży ten filmik, który przedstawia niby imigrantów, a w rzeczywistości filmik nakręcono w roku 2011, 3 września i rozrabiają na nim naziści z Dortmundu. 
Dokładnie można sobie poczytać o tym tutaj

http://www.tlz.de/web/zgt/suche/detail/-/specific/Internet-Video-hetzt-gegen-Fl-252-chtlinge-in-Erfurt-854379914

Masz rację.
23 września 2015 12:16 / 8 osobom podoba się ten post
Nie podoba mi się co się dzieje w tym topiku.Mamy prawo się bać,wyrażać swoje zdanie,to całkiem normalne,ale nie wolno nakręcać spirali nienawiści.I o ile mnie pamięć nie myli,to w regulaminie jest coś tam nt.politykowania na łamach forum. Bdb ,że Wichurce się chciało poszperać:)We wszystko co publikuje internet też nie można ślepo wierzyć.Taka postawa do niczego dobrego nie prowadzi....Ponadto podobno nasz kraj w 90% przynajmniej to zdeklarowani katolicy....wśród forumowiczów też,więc pytam -jak się ma to co niektórzy tu piszą do "kochaj bliźniego swego"?Żeby nie było ,ja tez się obawiam jak przyjecie uchodźców wpłynie na całokształt naszego życia,czy nie dotrą do Polski także islamiści,czy to nie będzie zagrożeniem dla tzw."szarego człowieka",ale między strachem a nienawiścią jest zasadnicza różnica .......
23 września 2015 12:16 / 4 osobom podoba się ten post
Cytat? Hmmm. . .  Fakt? Według kogo? Załóż jakieś forum gdzie będzie można o polityce dyskutować i opłukać rząd będący wybrany w legalnych wyborach, w dodatku rządzący przez dwie kadencje. To jest forum innego rodzaju, mam nadzieję. 
23 września 2015 13:09 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie podoba mi się co się dzieje w tym topiku.Mamy prawo się bać,wyrażać swoje zdanie,to całkiem normalne,ale nie wolno nakręcać spirali nienawiści.I o ile mnie pamięć nie myli,to w regulaminie jest coś tam nt.politykowania na łamach forum. Bdb ,że Wichurce się chciało poszperać:)We wszystko co publikuje internet też nie można ślepo wierzyć.Taka postawa do niczego dobrego nie prowadzi....Ponadto podobno nasz kraj w 90% przynajmniej to zdeklarowani katolicy....wśród forumowiczów też,więc pytam -jak się ma to co niektórzy tu piszą do "kochaj bliźniego swego"?Żeby nie było ,ja tez się obawiam jak przyjecie uchodźców wpłynie na całokształt naszego życia,czy nie dotrą do Polski także islamiści,czy to nie będzie zagrożeniem dla tzw."szarego człowieka",ale między strachem a nienawiścią jest zasadnicza różnica .......

Brak wiedzy budzi strach. Można to dalej napędzać, wykorzystywać. Ja też się boję. Ale wiem ,że pomóc trzeba.
23 września 2015 13:42 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Brak wiedzy budzi strach. Można to dalej napędzać, wykorzystywać. Ja też się boję. Ale wiem ,że pomóc trzeba.

Dorotko - wiedzę mozna uzupełnić. Jestem całym sercem z Wichurra. Ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, tylko tak jak Kasia63 napisała poskromić nienawiść.

Wiedza czerpana z linków i  z wypowiedzi innych osob bywa zgubna.Nie uważasz? Pomagać zawsze trzeba 
23 września 2015 14:00 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

To że ten filmik okazał się być podłą manipulacja nie znaczy jeszcze że wszystkie filmy zamieszczone w sieci są nieprawdziwe. Wkręcani jesteśmy z obu stron. Nie sieje nienawiści tylko chłodnym okiem patrzę na to co się dzieje. I swojego zdania absolutnie nie zmieniam.

Tyle teoria a praktyka? Wspominałam już o sasiadującym miasteczku w którym zamieszkuje spora ilość Romów. Aż sama nie wierzyłam ze to możliwe a jednak... Prawie wszyscy z nich pobierają zasiłki w wysokości 2tys zł miesięcznie, wszyscy jak jedn mąż, posiadają orzeczenia o problemach psychicznych, nieletnie matki oddają prawnie swoje dzieci babkom, tworząc rodziny zastepcze na które tez póxniej dostaja pieniądze. Jeden z nich wprost do kamery mówi że co zrobić, mają taką przypadłość, ze częściej niz inni choruja na głowę, wszystkie zaświadczenia od jednego lekarza, nikt z tym nic nie robi. Nie pracują, dzieci nie posyłają do szkół, polskiej rodzinie juz dawno byłyby takie dzieci odebrane. Ich nikt nie tyka! Ten człowiek pochodzenia romskiego mówi: dajcie nam tylko to co nam się należy (w sensie pieniądze) tak jak to dzielą w innych krajach i my nic więcej nie chcemy, żenimy się szybko to nauka nam nie w głowie ale taką mamy kulturę. Zreszta co się będę rozpisywać wystarczy obejrzeć filmiki z posiedzenia rady miejskiej w Puławach zamieszczone na Youtube. Tym razem na pewno prawdziwe.

I tak to będzie z muzłumanami, tylko na dużo większą skalę. Tych którzy są zainteresowani żeby życ tak jak my żyjemy to pewnie niewielki procent wśród przybywających, a reszta to zwykłe cwaniaki.
23 września 2015 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
kotka

Dorotko - wiedzę mozna uzupełnić. Jestem całym sercem z Wichurra. Ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, tylko tak jak Kasia63 napisała poskromić nienawiść.

Wiedza czerpana z linków i  z wypowiedzi innych osob bywa zgubna.Nie uważasz? Pomagać zawsze trzeba :-)

Właśnie o tym mój post:) a wiedzę czerpać [powinno się z kilku żródeł, krytyka żródła się kłania. Rzetelne opracowania kto , skąd , dlaczego są ważne.
23 września 2015 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Właśnie o tym mój post:) a wiedzę czerpać [powinno się z kilku żródeł, krytyka żródła się kłania. Rzetelne opracowania kto , skąd , dlaczego są ważne.

Tak jest!!!!!