Emilka o co Ci chodzi?
Poza tym,że pisze posta po poście co tu jest nie tak?
Rozumiem i nie wracam się w dyskusję o uchodzcach, ale dygresje na temat "kacykow" i podobne " wrzutki " uważam za zbyteczne.
Poświęciłam trochę czasu, żeby sprawdzić ten filmik.
Tak dla przykładu.
Przejrzałam stronę policji z Erfurtu - żadnych doniesień o takim wydarzeniu. Przejrzałam strony lokalnej gazety - żadnych doniesień, a wręcz tekst, że po internecie krąży ten filmik, który przedstawia niby imigrantów, a w rzeczywistości filmik nakręcono w roku 2011, 3 września i rozrabiają na nim naziści z Dortmundu.
Dokładnie można sobie poczytać o tym tutaj
http://www.tlz.de/web/zgt/suche/detail/-/specific/Internet-Video-hetzt-gegen-Fl-252-chtlinge-in-Erfurt-854379914
Nie podoba mi się co się dzieje w tym topiku.Mamy prawo się bać,wyrażać swoje zdanie,to całkiem normalne,ale nie wolno nakręcać spirali nienawiści.I o ile mnie pamięć nie myli,to w regulaminie jest coś tam nt.politykowania na łamach forum. Bdb ,że Wichurce się chciało poszperać:)We wszystko co publikuje internet też nie można ślepo wierzyć.Taka postawa do niczego dobrego nie prowadzi....Ponadto podobno nasz kraj w 90% przynajmniej to zdeklarowani katolicy....wśród forumowiczów też,więc pytam -jak się ma to co niektórzy tu piszą do "kochaj bliźniego swego"?Żeby nie było ,ja tez się obawiam jak przyjecie uchodźców wpłynie na całokształt naszego życia,czy nie dotrą do Polski także islamiści,czy to nie będzie zagrożeniem dla tzw."szarego człowieka",ale między strachem a nienawiścią jest zasadnicza różnica .......
Brak wiedzy budzi strach. Można to dalej napędzać, wykorzystywać. Ja też się boję. Ale wiem ,że pomóc trzeba.
Nie podoba mi się co się dzieje w tym topiku.Mamy prawo się bać,wyrażać swoje zdanie,to całkiem normalne,ale nie wolno nakręcać spirali nienawiści.I o ile mnie pamięć nie myli,to w regulaminie jest coś tam nt.politykowania na łamach forum. Bdb ,że Wichurce się chciało poszperać:)We wszystko co publikuje internet też nie można ślepo wierzyć.Taka postawa do niczego dobrego nie prowadzi....Ponadto podobno nasz kraj w 90% przynajmniej to zdeklarowani katolicy....wśród forumowiczów też,więc pytam -jak się ma to co niektórzy tu piszą do "kochaj bliźniego swego"?Żeby nie było ,ja tez się obawiam jak przyjecie uchodźców wpłynie na całokształt naszego życia,czy nie dotrą do Polski także islamiści,czy to nie będzie zagrożeniem dla tzw."szarego człowieka",ale między strachem a nienawiścią jest zasadnicza różnica .......
Dorotko - wiedzę mozna uzupełnić. Jestem całym sercem z Wichurra. Ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, tylko tak jak Kasia63 napisała poskromić nienawiść.
Wiedza czerpana z linków i z wypowiedzi innych osob bywa zgubna.Nie uważasz? Pomagać zawsze trzeba :-)
Właśnie o tym mój post:) a wiedzę czerpać [powinno się z kilku żródeł, krytyka żródła się kłania. Rzetelne opracowania kto , skąd , dlaczego są ważne.