Uchodźcy

23 września 2015 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
A ja przeczytałam komentarze pod tymi przepowiedniami co to Alina wkleiła i tak potwornie się śmiałam, ze az PDP zajrzał do mnie i podejrzanie na mnie łypnął okiem. Najpierw pomyślał, że coś wypiłam .........
ale przetłumaczyłam mu kilka wypowiedzi i porechotaliśmy razem.
23 września 2015 22:24 / 3 osobom podoba się ten post
Gosiap

A ja przeczytałam komentarze pod tymi przepowiedniami co to Alina wkleiła i tak potwornie się śmiałam, ze az PDP zajrzał do mnie i podejrzanie na mnie łypnął okiem. Najpierw pomyślał, że coś wypiłam .........
ale przetłumaczyłam mu kilka wypowiedzi i porechotaliśmy razem.

Czyli my nie mamy się czego obawiać, z tej zawieruchy wyjdziemy obronną ręką:) trzeba nam tylko do kraju wrocić:)
23 września 2015 22:34
Alina

A to widzieliście?http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=439

Przeczytałam, ale ja nie wierzę w żadne przepowiednie, zresztą Pismo Święte temu przeczy. Zawsze coś pod coś można podciagnąć....ludzi zawsze ciągneło i ciagnie do przepowiedni i magii. Polska nie jest pępkiem świata i pewnie nie bedzie...bo między sobą nie ma zgody a ta rujnuje.

http://www.welt.de/videos/1_bundesliga/article146642631/Hier-schiesst-Robert-Lewandowski-5-Tore-in-9-Minuten.html
to jest rzeczywistość i kto mógł przewidzieć........???
23 września 2015 22:40 / 7 osobom podoba się ten post
Nie jest źle. Będziemy wielkim Lechistanem pod wodzą Trzeciego Kraka:)
23 września 2015 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
Tylko żeby go myszy nie zjadły:)
23 września 2015 22:44 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Lechistanem będzie rządził Lech Wielki
23 września 2015 22:46 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

Tyciek sa dzielnice dla okreslonych narodów na całym swiecie.Nie wiem czy rodzina syryjska bedzie chciala mieszkac wśrod innych nacji.Uważam,że lepiej czują sie wśród swoich. Przeciez my na wyjeździe też szukamy Polaków,żeby pogadać . A niebo jest zawsze ladniejsze nad własnym podwórkiem w otoczeniu swoich.Oni maja inna kulturę,obrzedy,religie ktorej my nie zrozumiemy.Powinnismy zyć tak,żebyśmy sobie nie przeszkadzali bez wzgledu na to czy to sąsiad czy tylko przechodzień.

Kotka ! I  My "na wyjeździe " - oni w swoim "nowym domu " - to jednak jest spora różnica i nie bardzo da się porównywać . Kulturę , obrzędy , religie - łatwo poznać a i zrozumieć też można  ( na marginesie - obowiązujący muzułmanów zakaz jedzenia wieprzowiny ma swoje uzasadnienie zdrowotne - wieprzowina szybko się psuje i w tamtejszym klimacie mogłoby dojść do masowych zatruć ) . No i ostatnie  zdanie Twojej wypowiedzi zmodyfikuję na swoje kopyto - powinniśmy żyć tak , żeby być pomocnym , potrzebnym , oczekiwanym i witanym z radością ... czego sobie , Tobie i w ogóle wszystkim życzę

23 września 2015 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
Tez takie moje pierwsze skojarzenie było, ale on za stary juz chyba będzie. Nie oszukujmy się - Polska do Uralu i Morza Czarnego nie powstanie w 10 lat:)
23 września 2015 22:47 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Tylko żeby go myszy nie zjadły:)

to nie Kraka zjadły myszy!!!

W kruszwickim zamku żył Popiel stary
Co za swe zbrodnie doznał słusznej kary
I choć to dziwne, każdy w to wierzy,
Że małe myszki zjadły króla w wieży

23 września 2015 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Lechistanem będzie rządził Lech Wielki :-)

Ten od piwa?????
23 września 2015 22:48
Gosiap

to nie Kraka zjadły myszy!!!

W kruszwickim zamku żył Popiel stary
Co za swe zbrodnie doznał słusznej kary
I choć to dziwne, każdy w to wierzy,
Że małe myszki zjadły króla w wieży

NO wiem to inna bajka, ja Kujawianka:)
23 września 2015 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Znaczy, że stolicę nam przeniosą do Krakowa :(? 
To ja protestuję  :D!!!
23 września 2015 22:49
Wanda była od Kraka? Co Niemca nie chciała?
23 września 2015 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Wanda była od Kraka? Co Niemca nie chciała?

Nie wiem co na to Nostradamus. Chyba aż tak dokładnie się nie określił. Chociaż przydomek władcy może na taką ewentualność wskazywać. 
No szkoda Krakowa żeby miał stolicą znowu być. 
23 września 2015 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
No i własnie cały świat Leszka juz podziwia i wszyscy na swiecie mu dziekują przeciez....