Uchodźcy

24 września 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Twój awatar jest śliczny:)
Też miałam czarnego psa...Niestety miałam,już nie...
24 września 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Nie zgadzywam się.To jest dyskryminacja ze względu na kolor.Ja lubię czarne i też mam czarnego awatarka i nie chem:-)wywalona być-tak automatycznie.
Luz dziewczyny.
Nie komentować takich wpisów-najlepsza kara-zbywać milczeniem

No tak, cofam swoje poparcie bo tych fajnych czarnych to szkoda by było.
Hmm, czasem nie idzie zmilczeć....................
24 września 2015 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-imigranci-narzekaja-na-warunki-jakie-proponuje-im-szwecja,nId,1891866
Imigranci islamscy są rozczarowani warunkami w jakich przyszło im zamieszkać w Szwecji. Przywieźli jakieś swoje wyobrażenie, a realia do tego nie pasują.
Pytanie jak zareagują na pobyt w Polsce, która nie oferuje takich warunków jak Szwecja?
Kwestia istegracji nie przedstawia się również zbyt różowo, pan zauważa braki sklepów, ale nie wykazuje zainteresowania, brakiem sąsiedztwa zakładów pracy.
I mamy tu do czynienia z osobą wykształconą, jak zareaguje ta większość niepiśmienna?
I pytanie: kto ich oszukał? Bo nie wiadomo, ale pretensje wnoszą do Szwedów.
24 września 2015 09:51 / 4 osobom podoba się ten post
O zgrozo.......spokój,cisza,nikt nie biega z karabinem maszynowym pod oknem i nie latają bomby........faktycznie makabryczne warunki!

24 września 2015 09:57 / 10 osobom podoba się ten post

Moderatorze nie rozumiem dlaczego usunales moje wpisy. Nie bylo w nich nienawisci czy czegos takiego. Wrecz przeciwnie, bylo wiele milosci. Bo Margolci tej akurat brakuje, biedaczce i moze dlatego taka kasliwa po nocach po forum sie blaka. W dodatku to jej przedziwne zainteresowanie z kim sypiam i jak dlugo... Rzeczywiscie jest sie czym pochwalic. Pol nocy kopala mnie corka, drugie pol towarzystwo brata miala... Na prawde nie rozumiem tej zazdrosci ze strony Margolci. Ale zycze jej tak wiele milosci jak tylko uniesc zdola. Moze i jej sie odmieni i przestanie zachowywac sie tak agresywnie i wrogo w stosunku do otoczenia. Zdanie swoje wyrazilam i teraz spokojnie posta mego usunac mozesz To tak tylko bys z nudow przy porannej lekturze forum nie zasnal

Wywaliłem wszystko co było niepotrzebną kłótnią i wzajemnym dogryzaniem sobie. Moderator

24 września 2015 10:16 / 10 osobom podoba się ten post
moncherie

Moderatorze nie rozumiem dlaczego usunales moje wpisy. Nie bylo w nich nienawisci czy czegos takiego. Wrecz przeciwnie, bylo wiele milosci. Bo Margolci tej akurat brakuje, biedaczce i moze dlatego taka kasliwa po nocach po forum sie blaka. W dodatku to jej przedziwne zainteresowanie z kim sypiam i jak dlugo... Rzeczywiscie jest sie czym pochwalic. Pol nocy kopala mnie corka, drugie pol towarzystwo brata miala... Na prawde nie rozumiem tej zazdrosci ze strony Margolci. Ale zycze jej tak wiele milosci jak tylko uniesc zdola. Moze i jej sie odmieni i przestanie zachowywac sie tak agresywnie i wrogo w stosunku do otoczenia. Zdanie swoje wyrazilam i teraz spokojnie posta mego usunac mozesz:-) To tak tylko bys z nudow przy porannej lekturze forum nie zasnal:-)

Wywaliłem wszystko co było niepotrzebną kłótnią i wzajemnym dogryzaniem sobie. Moderator

Moncheri, w tym wątku trwa burzliwa dyskusja na temat imigrantów. Wszyscy podają wiele argumentów przeciwko przyjmowaniu muzułmanów. Niektórzy są za. Ciągle przewija się pytanie: dlaczego teraz wszyscy ruszyli?
A odpowiedź jest prosta. Ty jesteś przyczyną te stada napalonych islamistów ciągną do Niemiec bo w informatorach podano Twój adres
I recepta na ten kryzys jest prosta: wydalić Moncheri z UE Jak się czujesz jako przyczyna konfliktu w Europie?
Choć czytam ten wątek dokładnie nijak nie mogę zrozumieć w jaki sposób dyskusja na temat imigrantów skończyła w Twoim łóżku. I co ma do tematu ta część Twojego życia? Po kiego ktoś podgląda pod Twoją kołdrę?
24 września 2015 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ty powinnas mieć nicka krótkowzroczna baśka. Moze byś tak przeczytala ze zrozumieniem wpisy tych dwóch wyżej. Jak można kpić z czyjejś śmierci? To jest przyzwoite?

1. Proszę się nie naśmiewać z krótkowzrocznych , sama na lewe oko taka jestem i nawet mi z tym dobrze
2. Moncheri to chyba już się starzeje,jeśli lubi tylko co jakiś czas. Ja tam lubię jak mi często włazi do łóżka i nawet wiem kto   ale nie powiem :pomponiara:
24 września 2015 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-merkel-za-stalym-systemem-rozdzialu-uchodzcow-w-ue,nId,1892015
To by było na tyle jeśli chodzi o dobrowolność państw w przyjmowaniu imigrantów. Od początku o to chodziło i do tego dążą metodą małych kroczków.
24 września 2015 10:51 / 8 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Moncheri, w tym wątku trwa burzliwa dyskusja na temat imigrantów. Wszyscy podają wiele argumentów przeciwko przyjmowaniu muzułmanów. Niektórzy są za. Ciągle przewija się pytanie: dlaczego teraz wszyscy ruszyli?
A odpowiedź jest prosta. Ty jesteś przyczyną :lol2: te stada napalonych islamistów ciągną do Niemiec bo w informatorach podano Twój adres :lol1:
I recepta na ten kryzys jest prosta: wydalić Moncheri z UE :wysmiewa: Jak się czujesz jako przyczyna konfliktu w Europie? :-)
Choć czytam ten wątek dokładnie nijak nie mogę zrozumieć w jaki sposób dyskusja na temat imigrantów skończyła w Twoim łóżku. I co ma do tematu ta część Twojego życia? Po kiego ktoś podgląda pod Twoją kołdrę?

Kurcze, musze chyba sasiadom awanture zrobic! To oni musieli podac namiary na mnie. U Turka mieszkanie wynajmuje, cala rodzina tu mieszka, z dziecmi, wnukami... Mili ciagle byli, do rodziny prawie przygarneli. Na wspolne kawy, herbaty czy nawet posilki zapraszali. Myslalam, ze to dlatego, ze sympatyczna jestem, a oni taka zgraje na mnie napuszczaja! Albo to ci co bezposrednio pode mna mieszkaja... Niby katolicy, ale to tez uchodzcy. Ze Sri Lanki. Co prawda juz dlugo w DE(ja najkrotszy staz mam), ale kto ich tam wie...A wszyscy tacy niby mili byli. Nawet jak trzeba bylo to zawsze pomogli i wszystko za dziekuje i usmiech... Ech, swiat moj popsulas... Wolalam w niewiedzy zyc  Wstengo, ja dlatego sie w tym watku nie wypowiadam. Bo mieszkam obcokrajowcami i muzulmanami pod jednym dachem i dobrze mi z nimi. Niiemcy nie lubia dzieci. Panstwo dzieci kocha, ale juz obywatele nie. Ciezko jest z dziecmi mieszkanie znalezc. I ciezko na sasiadow trafic, ktorym dwoje zywotnych dzieci nie bedzie przeszkadzac. Obcokrajowcy sa nauczeni, ze maja wiecej niz 1dziecko. Zyja rodzinnie. Dzieki temu moje dzieci nie stanowia problemu. 
24 września 2015 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-merkel-za-stalym-systemem-rozdzialu-uchodzcow-w-ue,nId,1892015
To by było na tyle jeśli chodzi o dobrowolność państw w przyjmowaniu imigrantów. Od początku o to chodziło i do tego dążą metodą małych kroczków.

Dobrze< a jak można rozwiązać problem uchodżców  nie przyjmując ich ? Uwzględniając fakt ,że już są w Europie bądż w drodze?
24 września 2015 11:02
Przeczytalam komentarz do jednego artykulu i b.podobal mi sie komentarz :to jest europejska demokracja ze zdjetymi majtkami .....hahaha
24 września 2015 11:26 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dobrze< a jak można rozwiązać problem uchodżców  nie przyjmując ich ? Uwzględniając fakt ,że już są w Europie bądż w drodze?

Dla mnie sprawa jest prosta: oddzielić uchodźców od imigrantów socjalnych, pomocy udzielić tylko uchodźcom resztę bezwzględnie odsyłać. Każde przestępstwo kryminalne - deportacja. W ośrodkach dla uchodźców uzależnić pomoc od nauki języka i określić maksymalny czas na podjęcie pracy (zapewnić pomoc w znalezieniu). Również od możliwości zapewnienia utrzymania uzależnić tzw. łączenie rodzin. Obecnie wielu imigrantów chce dołączyć do rodziny w Niemczech ,a na pytanie co robi rodzina odpowiedź: są na zasiłku. W przypadku gdy po upływie maksymalnego czasu ktoś nie zna języka i nie chce pracować - deportacja bez prawa powrotu. Pomoc ma motywować do pozbierania się, a nie do lenistwa. Jeśli ktoś chce mieć niepracującą żonę i ośmioro dzieci ok, ale sam musi je utrzymać.
W ośrodkach zapewnić naukę, zakwaterowanie, wyżywienie, a wypłatę zasiłków ograniczyć do symbolicznej kwoty (np. 20e miesięcznie na osobę). Ograniczenie zasiłków w Danii zdziałało cuda.
Przyjmując wszystkich jak leci motywujemy innych do pakowania się i wędrówki.
Stabilizacja finansowa (zasilki) zachęcają do powiększania rodzin. I taka pomoc powinna być skierowana do mieszkańców UE żeby chcieli mieć dzieci. W Polsce wielu młodych ludzi nie decyduje się na kolejne dziecko bo nie ma pewności czy praca będzie, czy szef wypłci, czy znajdzie kolejną pracę. Zapewnienie minimum stabilizacji zmotywowałoby do zakładania rodzin. Daj młodemu człowiekowi na start mieszkanie, mozliwość stałej pracy i poczucie bezpieczeństwa, anie będą uciekać z Polski i pomyślą o dzieciach. Mało kto wyjeżdża bo lubi być z dala od domu.
Podstawą powinno być, że żaden imigrant nie może liczyć na większą pomoc niż minium socjalne dostepne dla zwykłego Kowalskiego.
24 września 2015 11:32 / 2 osobom podoba się ten post
Przypuszczam, ze kazda z gmin przyjmujacych uchodzcow, niewazne w jakim kraju, ucieszylaby sie gdyby mozna owych zintegrowac praca na rzecz gminy wlasnie. Sprzatanie ulic, dbanie o zielen, dbanie o czystosc przy drogach krajowych, duktach lesnych itd.. Prace nie wymagajace kwalifikacji, a swietnie ujawniajace checi do podjecia pracy. I reszta tak jak Wstenga pisala. Mysle, ze wielu minelaby chec na dalekie podroze.
24 września 2015 11:39
Większość przecież się już dzieje Wstenga - przyjadą do nas tylko uchodźcy, głównie z Syrii i Erytrei, zasiłek mają otrzymywać w kwocie 50zł - tak przynajmniej do tej pory było i nie wyczytałam, żeby miało się zmienić. W ośrodkach mają być do czasu uzyskania azylu i w tym czasie nie mogą pracować. Po uzyskaniu azylu, co trwa średnio pół roku, mogą złożyć wniosek o przystąpienie do programu integracyjnego (trwającego rok) i wtedy będą dostawać jakieś pieniądze, chyba coś koło 1200 - 1300 zł. Po tym czasie nie ma już pomocy i uchodźca ma takie same prawa socjalne jak Polak. No chyba, że to zmienią.
Piszesz o imigrantach, a w Polsce będziemy mieli uchodźców.
Chyba, że ogólnie o całej Europie piszesz - tutaj chyba jeszcze decyzja nie zapadła, co z imigrantami zrobić. Podobno ci z Bałkanów mają być odsyłani,a co z resztą to nie wiem.
24 września 2015 11:41
moncherie

Przypuszczam, ze kazda z gmin przyjmujacych uchodzcow, niewazne w jakim kraju, ucieszylaby sie gdyby mozna owych zintegrowac praca na rzecz gminy wlasnie. Sprzatanie ulic, dbanie o zielen, dbanie o czystosc przy drogach krajowych, duktach lesnych itd.. Prace nie wymagajace kwalifikacji, a swietnie ujawniajace checi do podjecia pracy. I reszta tak jak Wstenga pisala. Mysle, ze wielu minelaby chec na dalekie podroze.

Samej by mi ochota minęła, gdyby będąc osobą po studiach kazali mi ulice zamiatać.