Uchodźcy

19 października 2015 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Mogą być ciekawe, bo facet pisze ciekawie i chyba obiektywnie. W sumie to mnie zachęciłaś:)

Jest współscenarzystą "Kiepskich" to coś mówi. Na pewno potrafi obserwować otaczającą go rzeczywistość i w sposób interesujący opisać . 
19 października 2015 22:26
kika1

Za kilka tygodni bede prawdopodobnie pracowala z uciekinierami ze Syrii, opiekowac sie bede rodzinami z dziecmi, podziele sie informacjami za jakis czas. Trzymajcie za mnie kciuki!

koniecznie daj znać :)
19 października 2015 22:29 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Jest współscenarzystą "Kiepskich" to coś mówi. Na pewno potrafi obserwować otaczającą go rzeczywistość i w sposób interesujący opisać . 

No mówi , że : " dla ludzi z moim wykształceniem to roboty w tym kraju nie ma ! "
19 października 2015 23:28
Barbara niepowtarzalna

No mówi , że : " dla ludzi z moim wykształceniem to roboty w tym kraju nie ma ! " :-):-):-)

No i prawdę mówi więc warto przeczytać co ma do powiedzenia.
19 października 2015 23:29 / 5 osobom podoba się ten post
19 października 2015 23:54 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No mówi , że : " dla ludzi z moim wykształceniem to roboty w tym kraju nie ma ! " :-):-):-)

i pokazuje jak sie opierd...... , a żona i tak na niego będzie pracować. Film godny uwagi, ale nie mojej.

20 października 2015 10:49 / 8 osobom podoba się ten post
Alina

Głupia wklejka,po co? na naszym podworku tez to samo sie dzieje.Ile jest takich pasozytów zyjacych na koszt rodziców. A ile jest takich sterczących pod MOPS-em,ktorzy pracą reki nie skalali.Każdy naród ma swoja kulture i tradycje i wazne jest,żeby od nas przejeli pewne normy skoro chca być i mieszkac w Europie.My tez musimy uczyc sie tolerancji zwłaszcza teraz i starać sie ich zrozumieć .Może następne pokolenie ktore wyrośnie na obcej dla siebie ziemi nazwie ja juz swoja i dostosuje się.

My tez nie akceptujemy i nie aklimatyzujemy sie w obcym kraju, szukamy swoich, jednoczymy sie w grupy. I dla nas  Wurst na stole wigilijnym jest czymś dziwnym , jak i wiele innych rzeczy ktore widzimy, i ktorch nie mozemy zaakceptować.Uważam,że sytuacja wymknęła sie z pod kontroli. Nikt nie przewidział masowej ucieczki z własnych domow do nieznanej Europy.Ale przyczyna tego tkwi w czym innym,było nie mieszać się i nie uszczęśliwiac ich na siłę.A teraz jest jak jest.
20 października 2015 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

moja odpowiedź, aż trudno uwierzyć  (((( 
Ostatnia scena nie dla moich oczu, film na faktach !!! 

Wróce jeszcze do tego tematu chociaz go unikam jak  ognia. W Polsce pracodawca z jednym z pracowników pobił pracownika za 1000 zł. pałpka od basebolla. Młodego chlopaka, bo upomniał się o zaległą pensje cudem uszedł z życiem . Już jest po rozprawie sądowej i wyroku skazujący zapadł. Mamy swoje za uszami i z tym należałoby sie uporać a nie szukac zwłaszcza tam gdzie naszą wiedzę czerpiemy  tylko z przykazów medialnych.I
20 października 2015 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
Przeczytaj Klucha wywiad, który wkleiłam. Wypowiada się tam człowiek, który przeszedł na islam i wśod muzułmanów mieszka. Oni nigdy nie zaakceptują naszej kultury i w tym jest problem. Islam nie uznaje tolerancji.
20 października 2015 20:38
Gosiap

i pokazuje jak sie opierd...... , a żona i tak na niego będzie pracować. Film godny uwagi, ale nie mojej.

Gosia! Nie o to mi chodziło. Chcę kupić jego zbiór reportaży na allegro. Fakt, że jest współscenarzystą tego filmu przemawia na jego korzyść bo oznacza, że po prostu potrafi pisać, a nie o każdym kto dzisiaj uważa się za pisarza można to powiedzieć. Rynek księgarski jest w chwili obecnej zalewany różnymi wypocinami mniej lub bardziej znanych celebrytów, postaci telewizyjnych bądź osób związanych ze światem polityki. Nie chcę kupować czegoś i męczyć się przy czytaniu. Nie mogę przeczytać sobie fragmentu i wyrobić sama zdania o tym czy jego styl mi odpowiada czy też nie bo zakup odbędzie się przez internet dlatego informacja o tym, że potrafi pisać scenariusze filmowe ( a nie jest to takie hej siup) pomogła mi w podjęciu decyzji. 
20 października 2015 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Gosia! Nie o to mi chodziło. Chcę kupić jego zbiór reportaży na allegro. Fakt, że jest współscenarzystą tego filmu przemawia na jego korzyść bo oznacza, że po prostu potrafi pisać, a nie o każdym kto dzisiaj uważa się za pisarza można to powiedzieć. Rynek księgarski jest w chwili obecnej zalewany różnymi wypocinami mniej lub bardziej znanych celebrytów, postaci telewizyjnych bądź osób związanych ze światem polityki. Nie chcę kupować czegoś i męczyć się przy czytaniu. Nie mogę przeczytać sobie fragmentu i wyrobić sama zdania o tym czy jego styl mi odpowiada czy też nie bo zakup odbędzie się przez internet dlatego informacja o tym, że potrafi pisać scenariusze filmowe ( a nie jest to takie hej siup) pomogła mi w podjęciu decyzji. 

Oglądasz co chcesz, czytasz co chcesz, kupujesz co chcesz .................... Ja tylko wypowiedziałam się, że to nie moja bajka i dla mnie to bezwartościowe.
20 października 2015 20:51 / 5 osobom podoba się ten post
Alina

Po co to wkleiłaś? Przecież to nic nie wnosi i nie jest poparte faktami tylko ktoś się nudził napisał jakieś bzdury. Wiele jest tego w internecie !!! To sobie odwróc tekst i wpisz zamiast dziecka muzułmańskiego i jego wyznania wpisz dziecko katolickie, czy polaków którzy siedzą na zasiłkach  itp. 
20 października 2015 21:21
IWA

Po co to wkleiłaś? Przecież to nic nie wnosi i nie jest poparte faktami tylko ktoś się nudził napisał jakieś bzdury. Wiele jest tego w internecie !!! To sobie odwróc tekst i wpisz zamiast dziecka muzułmańskiego i jego wyznania wpisz dziecko katolickie, czy polaków którzy siedzą na zasiłkach  itp. 

Po co ? Dla żartu, a w każdym żarcie jest odrobina prawdy. 
20 października 2015 21:46 / 4 osobom podoba się ten post
Nie mozna dzielic ludzi - emigrantow w tym przypadku wg religii. Bez wzgledu na wyznanie sa grupy emigrantow ktorzy swietnie sie asymiluja w nowym otoczeniu zachowujac swoja kulture ,wyznanie i sposob zycia.Widzialam w Harrodsie -do 2010 r.wlascicielem Harrodsa byl Mohamed Al-Fayed wyznania sunni islam - ze glownie zakupy luksosowych towarow byli muzulmanie no glownie kobiety -obywatele Wlk.Brytanii.No napewno nie robia tego z zasilkow. Rozdanie dyplomow na wyzszej uczelnii w LOndynie - wychodzila mlodziez glownie tego wyznania.Poznac ich po ubraniu z daleka.
Ale sa tez znaczne grupy ktore w 2 i 3 pokoleniu nie nauczyli sie nowego jezyka.Zamkneli sie w swoim kregu a jak z niego wychodza to lepiej na nich nie trafic.I ci sa na utrzymaniu panstwa czyli obywateli.
Z obecnej emigracji zalewajacej Europe czesc pojdzie w slady tych asymilujacych sie ale chyba wiekszosc zasili grupy biedy i slamsow.Kiedy naucza sie nowego jezyka zdobeda jakies wyksztalcenie czy fach?Potrafia w tej chwili tylko walczyc i beda walczyc o zasilki.
20 października 2015 22:00 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Po co ? Dla żartu, a w każdym żarcie jest odrobina prawdy. 

Dla żartu mówisz! Ale niestety to nie czas aby żartować z uchodźców ( bez względu na wyznanie), trzeba ich zrozumieć a nie rozpowrzechniać bzdury. Ważne i prawdziwe informacje to tak.