Przeczytaj Klucha wywiad, który wkleiłam. Wypowiada się tam człowiek, który przeszedł na islam i wśod muzułmanów mieszka. Oni nigdy nie zaakceptują naszej kultury i w tym jest problem. Islam nie uznaje tolerancji.
Przeczytaj Klucha wywiad, który wkleiłam. Wypowiada się tam człowiek, który przeszedł na islam i wśod muzułmanów mieszka. Oni nigdy nie zaakceptują naszej kultury i w tym jest problem. Islam nie uznaje tolerancji.
Dla żartu mówisz! Ale niestety to nie czas aby żartować z uchodźców ( bez względu na wyznanie), trzeba ich zrozumieć a nie rozpowrzechniać bzdury. Ważne i prawdziwe informacje to tak.
Chodzi o to zeby umiec zyc razem ale i oddzielnie. Ja akceptuje czyjas innosc a ktos moja i trzeba to szanowac a z czasem przekonamy sie ze potrafi byc interesujaca i wnosi cos nowego w nasze zycie a z drugiej strony szanowac to otoczenie ktore nas przyjelo. Nie przeszkadza mi ktos kto w swojej porze rozklada dywanik w ustronnym miejscu i zanosi modly do swego boga jezeli po skonczeniu bedzie moim kolega z pracy czy sasiadem.Mozemy isc razem do pubu.Ale nie ma krzyczec ze jestem rasistka bo wymagam zeby wykonal swoja prace za ktora bierze pieniadze. A tak czesto slyszalam od -jak byc poprawnym politycznie nie uzywajac slowa czarny?:) od kolezanki z Nigerii.
Nie mozna dzielic ludzi - emigrantow w tym przypadku wg religii. Bez wzgledu na wyznanie sa grupy emigrantow ktorzy swietnie sie asymiluja w nowym otoczeniu zachowujac swoja kulture ,wyznanie i sposob zycia.Widzialam w Harrodsie -do 2010 r.wlascicielem Harrodsa byl Mohamed Al-Fayed wyznania sunni islam - ze glownie zakupy luksosowych towarow byli muzulmanie no glownie kobiety -obywatele Wlk.Brytanii.No napewno nie robia tego z zasilkow. Rozdanie dyplomow na wyzszej uczelnii w LOndynie - wychodzila mlodziez glownie tego wyznania.Poznac ich po ubraniu z daleka.
Ale sa tez znaczne grupy ktore w 2 i 3 pokoleniu nie nauczyli sie nowego jezyka.Zamkneli sie w swoim kregu a jak z niego wychodza to lepiej na nich nie trafic.I ci sa na utrzymaniu panstwa czyli obywateli.
Z obecnej emigracji zalewajacej Europe czesc pojdzie w slady tych asymilujacych sie ale chyba wiekszosc zasili grupy biedy i slamsow.Kiedy naucza sie nowego jezyka zdobeda jakies wyksztalcenie czy fach?Potrafia w tej chwili tylko walczyc i beda walczyc o zasilki.
Pod warunkiem, że wnosi coś w nasze życie i faktycznie poszerza nasze horyzonty. Czy Was naprawdę nie zastanawia fakt, że świat arabski od paruset lat nie wnióśł nic do rozwoju ludzkości. Korzystają ze zdobyczy cywilizacji zachodu, w zamian nie dają nic. Ich religia nie ewoluuje tak jak chrześcijaństwo, stoi w miejscu. Jeśli przybędą do Polski to trzeba się liczyć z tym, że razem z nimi przybędą ich przywódcy duchowi.
Nie wolno na forum publicznym siac nienawiści i podżegać do niej. Ktoś kto zna swiat arabski z hotelowego okna nie powinien wypisywać głupot. Bo już sie czytac tego nie daje.
Jak nastawimy sie do tego negatywnie to napewno nic nie wniesie w nasze zycie poza zgryzota...o Boze wszechmogocy jak do tego dopusciles ze inna wiara mieszka obok mnie:)))
Ich przywodcy duchowi....do nas do domow nie przyjda bez zaproszenia.
Chrzescijanstwo to tez ewoluuje....jak nie gwalt na dzieciach to chociaz bicie w sierocincach prowadzonych przez kler.
A co widzialas ostatnio co pochodzilo ze swiata arabskiego nie mowie o rozwoju ludzkosci za maly czlowieczek jestem ale cos z codziennego zycia. Maja wspaniala kulture,muzyke...warto od tego zaczac.
Nie wolno na forum publicznym siac nienawiści i podżegać do niej. Ktoś kto zna swiat arabski z hotelowego okna nie powinien wypisywać głupot. Bo już sie czytac tego nie daje.
Pod warunkiem, że wnosi coś w nasze życie i faktycznie poszerza nasze horyzonty. Czy Was naprawdę nie zastanawia fakt, że świat arabski od paruset lat nie wnióśł nic do rozwoju ludzkości. Korzystają ze zdobyczy cywilizacji zachodu, w zamian nie dają nic. Ich religia nie ewoluuje tak jak chrześcijaństwo, stoi w miejscu. Jeśli przybędą do Polski to trzeba się liczyć z tym, że razem z nimi przybędą ich przywódcy duchowi.
We Francji 70% osób na zasiłkach to wyznawcy proroka. We we francuskich więzieniach 70% osadzonych to wyznawcy Mahometa. Przypadek?
Jak nastawimy sie do tego negatywnie to napewno nic nie wniesie w nasze zycie poza zgryzota...o Boze wszechmogocy jak do tego dopusciles ze inna wiara mieszka obok mnie:)))
Ich przywodcy duchowi....do nas do domow nie przyjda bez zaproszenia.
Chrzescijanstwo to tez ewoluuje....jak nie gwalt na dzieciach to chociaz bicie w sierocincach prowadzonych przez kler.
A co widzialas ostatnio co pochodzilo ze swiata arabskiego nie mowie o rozwoju ludzkosci za maly czlowieczek jestem ale cos z codziennego zycia. Maja wspaniala kulture,muzyke...warto od tego zaczac.