Uchodźcy

16 listopada 2015 10:47 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Czy to się podoba czy nie to ta fala musi być ztrzymana. Nie jesteśmy w stanie przyjąć wszystkich chętnych. W tym roku przybyło 1.5 mln. Przewidują że w przyszłym może to być 4mln (zapewne są to zaniżone jak zwykle szacunki). Obecnie na całym świecie żyje w biedzie 10 miliardów ludzi. Naprawdę sądzisz że damy radę każdemu zapewnić dom, samochód i 1000e zasiłku?

Wstęgo nie rób ze mnie głupszej niż jestem.Nie nie sądzę by ktos byl w stanie zapewnić to uchodźcom,nie sądzę tez aby ktos składał takie obietnice,co najwyżej sami uchodźcy sobie to uroili.Wkrótce zaczną dzwonić do domu że wcale nie jest tak fajnie,jak miało być i napływ się zmniejszy.
16 listopada 2015 10:54 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

Wstęgo nie rób ze mnie głupszej niż jestem.Nie nie sądzę by ktos byl w stanie zapewnić to uchodźcom,nie sądzę tez aby ktos składał takie obietnice,co najwyżej sami uchodźcy sobie to uroili.Wkrótce zaczną dzwonić do domu że wcale nie jest tak fajnie,jak miało być i napływ się zmniejszy.

Owszem, zapewne zaczną dzwonić do domu, że im tego niewierni nie zapewniają a w związku z tym należy ......... wziąć to siłą
Nie ma znaczenia kto im co obiecywał, oni jadą w konkretnym celu i z konkretnymi oczekiwaniami. Myślisz, że jak nie dostaną to się obrażą i wrócą? Równie dobrze możesz w zoo gorylowi pokazać banana i tłumaczyć że jest nie dla wszystkich. Pewnie przyłoży Ci parę razy i banana sobie weźmie.
Przykładasz naszą miarę zachowań do ludzi wychowanych w kulcie siły. Cały rejon z którego pochodzą to teren walki gdzie wygrywa najsilniejszy. Stąd u nich ta pogarda dla kobiet i dzieci, są zbyt słabe i nie trzeba się z nimi liczyć.
16 listopada 2015 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Masz rację: Abdeslam Salaha - typowe, francuskie nazwisko:-)

Wstenga to są własnie te dzieci które teraz są na rekach uchodźców tylko za 20 lat. Niektórzy z nas na pewno dożyja tych fajerwerków wdzięczności za pomoc.
16 listopada 2015 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Masz rację: Abdeslam Salaha - typowe, francuskie nazwisko:-)

Nawet ludzie z typowymi francuskimi nazwiskami służą Państwu Islamskiemu.Panny z dobrych europejskich domów,werbowane przez Internet jadą tam i też" służą" tamtejszym " żołnierzom".Trudno to zrozumieć, bo trudno zrozumieć dlaczego ktoś kala własne gniazdo i gryzie rękę która go żywi.Może niektórzy ludzie czują potrzebę opowiedzenia się po stronie terroryzmu i siły bo to im imponuje.Tak jak wspomniałam to kwestia ludzkiej psychiki i podatnej osobowości - podatnej na inwigilację.Dlatego tez terroryzm istniał zawsze i nie da się wykorzenić .Zamknięte granice- dla uchodźców nie pomogą
16 listopada 2015 11:00 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Ciemniaki, ciemnogród, zacofani, niedouczeni itd z całym szacunkiem zarezerwowane dla ludzi (nawet nie wiem czy mam prawo nas tak nazywać) o poglądach zbliżonych do moich i Wstengi :)
16 listopada 2015 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Nawet ludzie z typowymi francuskimi nazwiskami służą Państwu Islamskiemu.Panny z dobrych europejskich domów,werbowane przez Internet jadą tam i też" służą" tamtejszym " żołnierzom".Trudno to zrozumieć, bo trudno zrozumieć dlaczego ktoś kala własne gniazdo i gryzie rękę która go żywi.Może niektórzy ludzie czują potrzebę opowiedzenia się po stronie terroryzmu i siły bo to im imponuje.Tak jak wspomniałam to kwestia ludzkiej psychiki i podatnej osobowości - podatnej na inwigilację.Dlatego tez terroryzm istniał zawsze i nie da się wykorzenić .Zamknięte granice- dla uchodźców nie pomogą

No bo to przeciez tacy ładni chłopcy, jak tu jedna pisała jest na czym oko zawiesić to co się dziwisz :)
16 listopada 2015 11:04 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

To po co nam wojsko, policja czy służby graniczne. Rozwiążmy i będzie kasa na opłacanie się "uchodźcom". Podobnie jest ze zwykłymi bandytami, pochodzą często z religijnych domów a wyrastają czarne owce. Co nie znaczy, że skoro tak się dzieje to powinniśmy zliwidować więzienia i płacić haracz mafii za ochronę bo sprawniejsza. A jednak bulwersuje nas gdy policja nic nie robi w sprawie bandyty napadającego na staruszki. I domagamy się ich zamykania. A może w dzieciństwie ktoś takiemu zabrał ukochanego misia i stąd ta trauma? I jest bardziej podatny na złe emocje?
16 listopada 2015 11:08 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

No bo to przeciez tacy ładni chłopcy, jak tu jedna pisała jest na czym oko zawiesić to co się dziwisz :)

Właśnie przetłumaczyłam mojej PDP z czego rechoczę przed monitorem Kobieta ma 82 lata i demencję, ale całkiem trzeźwo ocenia sytuację. Komentarza nie przetłumaczę, mimo, że nie ma w nim nic rasistowskiego, bardzo nieprzyzwoity.
Zwłasza wypowiedziała się na temat tych pań zerkających na tych "ładnych chłopców".
16 listopada 2015 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

Wstenga to są własnie te dzieci które teraz są na rekach uchodźców tylko za 20 lat. Niektórzy z nas na pewno dożyja tych fajerwerków wdzięczności za pomoc.

tak,to sa potencjalni ....ktorzy urzadza Nam fajerwerki .:(
16 listopada 2015 11:18 / 3 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Właśnie przetłumaczyłam mojej PDP z czego rechoczę przed monitorem :-) Kobieta ma 82 lata i demencję, ale całkiem trzeźwo ocenia sytuację. Komentarza nie przetłumaczę, mimo, że nie ma w nim nic rasistowskiego, bardzo nieprzyzwoity.
Zwłasza wypowiedziała się na temat tych pań zerkających na tych "ładnych chłopców". :lol3:

Mi osobiście to się Wiktor Orban podoba, no ale co kto lubi
16 listopada 2015 11:25 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

Mi osobiście to się Wiktor Orban podoba, no ale co kto lubi :-)

To ...jest nas dwie ,polityka Orbana tez mi " lezy" .
16 listopada 2015 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

16 listopada 2015 11:35 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

Ciemniaki, ciemnogród, zacofani, niedouczeni itd z całym szacunkiem zarezerwowane dla ludzi (nawet nie wiem czy mam prawo nas tak nazywać) o poglądach zbliżonych do moich i Wstengi :)

Niczego takiego nie napisałam, to tobie się nie podoba że ktos ma inne poglądy a raczej inne spojrzenie na temat.
16 listopada 2015 11:52 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

To ...jest nas dwie ,polityka Orbana tez mi " lezy" .

Polityka polityką... ale urody też mu odmówić nie można :)
16 listopada 2015 11:52 / 3 osobom podoba się ten post
Za ataki terrorystyczne odpowiadają nie Irakijczycy, Syryjczycy, Belgowie czy Marokańczycy. Za to odpowiadają islamiści. Bez względu na narodowość to są terroryści islamscy. Dlatego jest taki sprzeciw wobec przyjmowania islamistów.
I pytanie za 100 punktów: jakiego wyznania był ten Polak oskarżony o terroryzm? Pisze nawet w przytoczonym artykule.
Islam nie ma narodowości, to powie każdy tego wyznania. Wystarczy zapytać tych panów z europejskimi paszportami kim są. Odpowiedzą, że muzułmaninami i postępują zgodnie z koranem. A że się urodził w Afryce, Europie czy Azji to temat drugorzędny.