Uchodźcy

16 listopada 2015 11:54 / 7 osobom podoba się ten post
Też jestem zacofanym zaściankowcem. Tragedia z Paryża tylko mnie utwierdziła w moich zaściankowych przekonaniach. Ciekawe swoją drogą co by teraz powiedzieli zwolennicy przyjmowania uchodźców, gdyby wśród ofiar znaleźli się ich bliscy?
16 listopada 2015 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Jeśli w Paryżu giną niewinni ludzie,tak- podnośmy alarm.A jesli w Syrii giną niewinni ludzie?A niech sobie giną...
16 listopada 2015 11:58 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Też jestem zacofanym zaściankowcem. Tragedia z Paryża tylko mnie utwierdziła w moich zaściankowych przekonaniach. Ciekawe swoją drogą co by teraz powiedzieli zwolennicy przyjmowania uchodźców, gdyby wśród ofiar znaleźli się ich bliscy?

Nic nie powiedzą. Są tak zapatrzeni w te kilka kobiet na przedzie, że nic więcej nie widzą. Przebudzenie nastąpi dopiero wtedy, gdy wśród tych ofiar znajdą się ich bliscy: dzieci, bracia. Nic innego nie trafi. A wtedy będzie krzyk, że KTOŚ na to pozwolił. I znowu nie będą chcieli przyjąć do wiadomości, że sami pośrednio "zabili" swoich bliskich.
16 listopada 2015 11:59 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Niczego takiego nie napisałam, to tobie się nie podoba że ktos ma inne poglądy a raczej inne spojrzenie na temat.

A ja nie napisałam że Ty napisałaś :) To raz..., dwa nie zabraniam nikomu wyrażania własnej opinii, jedynie wyrażam swoją i cytuję zachodnią prasę. Zabawa w pomidora już się zaczęła, każdy temat kończy się odpowiedzią: NACJONALIŚCI.
16 listopada 2015 12:03 / 3 osobom podoba się ten post
sas-anka

A ja nie napisałam że Ty napisałaś :) To raz..., dwa nie zabraniam nikomu wyrażania własnej opinii, jedynie wyrażam swoją i cytuję zachodnią prasę. Zabawa w pomidora już się zaczęła, każdy temat kończy się odpowiedzią: NACJONALIŚCI.

Mam parę innych synomimów: rasiści, naziści, ksenofobi, tępogłowi .... jeszcze pomyślę. To do tych wszystkich co w jakikolwiek sposób  krytykują politykę "do piersi przytul imigranta".Tyle, że ja jestem w Europie i chce się czuć bezpiecznie na spacerze z dzieckim czy na zakupach. A ci "biedni uciekinierzy" przed przemocą potrafią rozróby robić na granicach, w pociągach, w ośrodkach dla azylantów. Tak jej nie cierpią, że siłą zwalczają
16 listopada 2015 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Jeśli w Paryżu giną niewinni ludzie,tak- podnośmy alarm.A jesli w Syrii giną niewinni ludzie?A niech sobie giną...

Pewnie zgińmy razem z nimi, na pewno im w ten sposób pomożemy...
16 listopada 2015 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Zacytowałaś mnie sugerując ze ciebie i Wstęgę uważam za ciemnogród.Więc nie odwracaj teraz kota ogonem.
Ale widzę że inne poglądy tutaj niepotrzebne,więc wyłączam sie z dyskusji.
16 listopada 2015 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Pewnie zgińmy razem z nimi, na pewno im w ten sposób pomożemy...

Pomożemy im przyjmując ich jako uchodźców.
16 listopada 2015 12:15 / 7 osobom podoba się ten post
Marta

Marto może Ci sie to podobać lub nie, ale mamy demokrację, większość Polaków ich nie chce i mniejszość o odmiennych poglądach niestety musi się zgodzić z wolą większości. Te kraje które chcą niech sobie ich biorą. Do niedawna dla nas tez granice Niemiec były zamkniete i nikomu z nas nie przyszło do głowy żeby je siłą forsować. Mamy prawo do odmowy, bez względu na intencje i na to czy mamy rację czy nie.
16 listopada 2015 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Nikt nie jest obojętny na śmierć ludzi ani w Syrii ani na innych chorych "podwórkach"........i właśnie to min. jest powodem ataków terrorystycznych w krajach cywilizowanych.
To wataha której nie da się ani powstrzymać ani udobruchać,-mają chore ideały i jak będzie trzeba to zabiją matkę albo córkę,bo bóg tak chce.............a co dopiero mówić o obcych osobach niosących im pomoc.
Tysiące ludzi którzy pomagali islamistą,zginęlo z ich rąk.
16 listopada 2015 12:17 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Właśnie w tym rzecz że im nie pomożemy w ten sposób.
16 listopada 2015 12:24 / 2 osobom podoba się ten post
16 listopada 2015 12:43 / 3 osobom podoba się ten post
sas-anka

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/waszczykowski-z-bolem-serca-ale-bedziemy-musieli-wypelnic-zobowiazania/m0rhmc

a to by było na tyle jeśli chodzi o nasza dyskusję

Nie sądzę, żeby był to problem długoterminowy. Zapewne będą ich tu zwozić, a po pewnym czasie "imigrańci" jak bumerang zaczną wracać do Niemiec. Nie ten socjal. Po pewnym czasie włączą się organizacje "humanitarne" domagające się wyrównania zasiłków aby zapobiec wyjazdom. Kwoty będą wyższe niż dla pracującego Polaka co zrodzi agresję. Po omłotach, by nie wróżyć czegoś gorszego, "imigranci" zwieją jeszcze szybciej. A wszystko to okraszone okazjonalnymi wizytami różnej maści grup prawicowych w miejscach zamieszkania "imigrantów" szukającymi okazji do rozróby.
Swoją drogą niedowartościowani finansowo imigrańci zabijający paryżan mogą liczyć na usprawiedliwianie ze strony lewicowych pism, a Polacy pracujący za 5zł na godzinę muszą być zadowoloeni bo jak nie to są nierobami i leniami.
Zakładam że nic nie ma z tym wspólnego, że jesteśmy biali i nie łapiemy się na żadną ochronę prawną pod hasełkami o rasizm?
16 listopada 2015 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie sądzę, żeby był to problem długoterminowy. Zapewne będą ich tu zwozić, a po pewnym czasie "imigrańci" jak bumerang zaczną wracać do Niemiec. Nie ten socjal. Po pewnym czasie włączą się organizacje "humanitarne" domagające się wyrównania zasiłków aby zapobiec wyjazdom. Kwoty będą wyższe niż dla pracującego Polaka co zrodzi agresję. Po omłotach, by nie wróżyć czegoś gorszego, "imigranci" zwieją jeszcze szybciej. A wszystko to okraszone okazjonalnymi wizytami różnej maści grup prawicowych w miejscach zamieszkania "imigrantów" szukającymi okazji do rozróby.
Swoją drogą niedowartościowani finansowo imigrańci zabijający paryżan mogą liczyć na usprawiedliwianie ze strony lewicowych pism, a Polacy pracujący za 5zł na godzinę muszą być zadowoloeni bo jak nie to są nierobami i leniami.
Zakładam że nic nie ma z tym wspólnego, że jesteśmy biali i nie łapiemy się na żadną ochronę prawną pod hasełkami o rasizm?

Nawet tutaj tego nie pisz lepiej! Po aferze amber gold rozliczyli ale biednych szaraczków którzy mieli na lokatach pieniązki z niewiadomych źródeł, po aferze podsłuchowej do tej pory rozliczają kelnerów bo przecież nie mieli zgody na posłuchy haha A Ty wzywasz do buntu narodowego :P Nie dość że nie ma ochrony to jeszcze za chwilę zostaniesz ukarana za nacjonalistyczne poglądy. POMIDOR!
Też mam taką nadzieję że sami szybko czmychną i oby zrobili to jak najszybciej, nie chce takich sytuacji jak ostatnio kiedy pobili tego syryjczyka.
16 listopada 2015 13:10 / 3 osobom podoba się ten post
sas-anka

Nawet tutaj tego nie pisz lepiej! Po aferze amber gold rozliczyli ale biednych szaraczków którzy mieli na lokatach pieniązki z niewiadomych źródeł, po aferze podsłuchowej do tej pory rozliczają kelnerów bo przecież nie mieli zgody na posłuchy haha A Ty wzywasz do buntu narodowego :P Nie dość że nie ma ochrony to jeszcze za chwilę zostaniesz ukarana za nacjonalistyczne poglądy. POMIDOR!
Też mam taką nadzieję że sami szybko czmychną i oby zrobili to jak najszybciej, nie chce takich sytuacji jak ostatnio kiedy pobili tego syryjczyka.

Też mi się nie podoba taka perspektywa. Ale frustracja rodzi agresję nie tylko wśród "niedocenianych imigrantów", ale i wśród zwykłych europejczyków. A mieszkaniec ośrodka dla azylantów nie ma na plecach wypisane czy jest terrorystą czy uciekinierem. Dostanie za sam kolor skóry i język. Dlatego wcześniej pisałam że najwyższą cenę zapłacą zwykli ludzie po obu stronach, bo to oni będą ginąć, a nie politycy czy milionerzy zabarykadowani w swoich fortecach z ochroniarzami.
Polskie gminy są biedne i wciąż odmawiają pomocy socjalnej potrzebującym. A to na barkach gmin na spocząć ciężar utrzymania imigrantów. Niech wkroczą różnej maści pomagacze nawołujący do podniesienia zasiłków to, nawet jeśli nie dostaną pieniędzy, zanim się sytuacja wyklaruje wielu z azylantów na własnej skórze odczuje poziom niezadowolenia.