Na wyjeździe #29

22 października 2015 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mimo, że moja babusia delikatnie rzecz ujmując jest jędzusią to dzisiaj zrobiło mi się jej żal. Pojechałyśmy z babcia i jej córka do Fielmanna zrealizować recepty na nowe okulary. W salonie oczywiście pełna kultura. Sprzedawca wokół babci tańczył prezentując różne wzory oprawek. Oczywiście córce chodziło o to aby okulary były jak najtańsze tak by Kasa Chorych pokryła koszty jeśli to możliwe w całości . W pewnym momencie przy zaprezentowaniu jakiejś droższej wersji córka nie wytrzymała i stwierdziła, że nie ma sensu tak inwestować w 95-cio letnią kobietę. Mnie zamurowało, a babcia w ogóle nie zareagowała. Trudno mi zrozumieć ten naród.
22 października 2015 21:50 / 7 osobom podoba się ten post
Pdp wraca jutro do domu. Wszystko teraz będzie troszkę inaczej,i mam nadzieję ,że zacznie mnie wołac. Ostatni tydzień zleci w mgnieniu oka. We środę zacznę się pakować i wtedy poczuję już urlop ;)
trochę stresu było ale jestem optymistycznie nastawiona do dalszego działania po słowach pdp dziś w szpitalu kiedy lekarz zapytał czy chce iśc do heimu a pdp pokazując na mnie powiedziała- nie dziękuję ,mam tę Panią do pomocy w dzień i w nocy
A lekarz popatrzył na mnie i tylko się uśmiechnął.
Będzie dobrze bo być musi
22 października 2015 22:38 / 11 osobom podoba się ten post
Jestem padnieta!! Tydzien zetelnie pracowity!!A dzis juz nog nie czuje,ale mam prawie wszystko zrobione !!Chałupka posprzatana itp.Rezerwa tez jest,jutro jeszcze skocze do sklepu po małe co nieco,ciasto upieczone jutro sałatke szybka zrobie!!Niech sie cieszy kolezanka jak przyjedzie bedzie miała miłe powitanie
23 października 2015 06:32 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Jestem padnieta!! Tydzien zetelnie pracowity!!A dzis juz nog nie czuje,ale mam prawie wszystko zrobione !!Chałupka posprzatana itp.Rezerwa tez jest,jutro jeszcze skocze do sklepu po małe co nieco,ciasto upieczone jutro sałatke szybka zrobie!!Niech sie cieszy kolezanka jak przyjedzie bedzie miała miłe powitanie:-)

Dobrze miec Taką zmienniczkę jaką,  Ty jesteś
23 października 2015 08:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dobra wiadomość dla wracających do domku-euro poszło ładnie w górę:)Podejrzewam ,że po wyborach zleci,Póki co u mnie 4,26 wczorajszy kurs zamknięcia:):)Jadę wymienić bo taka okazja może się długo nie trafić:)
23 października 2015 09:33
Gdzie sie podzial topik o oferowanych przejazdach ? 02.11.jade na zlecenie do Wurzburga.
23 października 2015 10:20
Wyjeżdżam w środę o 15:30 Sindbadem z Bonn, echhh muszę się tłuc taksówką na dworzec....
Jako żem laik jeśli idzie o te duże busy, to może mi ktoś napisać, czy potrzeba jakiś nr biletu? coś specjalnego żeby mnie wzięli? :>

Córki są mega dziwne- ta ustawiają tu zmiany, żeby się zmienniczki nie widziały ;/
także ja wyjeżdżam powiedzmy o 14tej, a dopiero na następny dzień czyli 29.10 przyjeżdża moja zmienniczka. 
Pochlastane to.

23 października 2015 10:25
mzap88

Wyjeżdżam w środę o 15:30 Sindbadem z Bonn, echhh muszę się tłuc taksówką na dworzec....
Jako żem laik jeśli idzie o te duże busy, to może mi ktoś napisać, czy potrzeba jakiś nr biletu? coś specjalnego żeby mnie wzięli? :>

Córki są mega dziwne- ta ustawiają tu zmiany, żeby się zmienniczki nie widziały ;/
także ja wyjeżdżam powiedzmy o 14tej, a dopiero na następny dzień czyli 29.10 przyjeżdża moja zmienniczka. 
Pochlastane to.

Z agencji dostaniesz nr, udanej podróży, ja wyruszam  o 8,35 ale w Berlinie robię sobie przerwę na 3h Może muszą płacic podwójnie ? Albo nie chcą wymiany informacji między opiekunkami? Koleżanka dostawala od zmieniczki list w poduszcze, przez rok sie zmieniały co 2 miesiące , ale tak jak u Ciebie, nigdy się nie widywały.
23 października 2015 10:30
dorotee

Z agencji dostaniesz nr, udanej podróży, ja wyruszam  o 8,35:-) ale w Berlinie robię sobie przerwę na 3h:modlmy sie: Może muszą płacic podwójnie ? Albo nie chcą wymiany informacji między opiekunkami? Koleżanka dostawala od zmieniczki list w poduszcze, przez rok sie zmieniały co 2 miesiące , ale tak jak u Ciebie, nigdy się nie widywały.

a to muszę zadzwonić do firmy, dzięki.

To też bede musiala sklecic list milosny dla zmiany ;)

23 października 2015 10:38 / 5 osobom podoba się ten post
Pogoda dzisiaj przepiekna.Sloneczko swieci od samego rana a wiec dzisiajszy dzien zleci mi szybko.
Posciel u babci zmieniona i juz cale pranie w suszarce.Teraz czekam na odpowiednia pore aby przygotowac obiad.Po obiadku ide na kijki a po podwieczorku z babcia na dluuuugi spacerek.Gdzies tak po 17 zabiore sie za odkurzanie.Potem juz tylko kolacja do zrobienia a po kolacji to jakby juz wolne
23 października 2015 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
Pochwalony
Wyruszyłam rano do szpitala. Córka już tam była i załatwiała wypis. Po minie było widać ,że nie jest zachwycona moją obecnością.
W domu zrobiłam kawę i zasiadłyśmy do rozmowy. Córka rozmawiała z babcią , ja słuchałam i czekałam co i jak zostanie na nowo ustalone. No i szok mnie ogarnął jak córka powiedziała,że od dziś mam nie przebywac u siebie na górze w dzień tylko na dole, i moje dwa popołudnia wolne tez sa już zakończone. Nawet nie zdążyłam zaprotestować gdyż podniosła się z kanapy i ruszyła do wyjścia Myślałam aby zadzwonic do firmy ale to i tak nic nie da bo nikt tu nie przyjedzie ekstra na 4 godziny ( słownie cztery ) Tak to babcia sama zostawała i ja wychodziłam , a pod moją nieobecność zawsze ktoś wpadał. Oczywiście wiadome to było dla mnie , ale skoro tak chcieli to ich sprawa. Więc teraz siedzę na dole i czuwam nad dobrym snem pdp. Współczuję tylko nowej bo jak ona sobie da nadmuchać w kasze to ją zjedzą. Teraz ta sytuacja jest dosłownie chora. Prasowac będe chyba w nocy na to wygląda haha , bo z praniem nie widzę problemu , rano do pralki , śniadanko zrobię się wypierze , powieszę ,i z grzywki , wróce za chwilkę na dół. A przy prasowalnicy trzeba juz trochę dłużej stac
Jeszcze wstawanie w nocy z babcią do toalety dojdzie i oczywiscie nie płacone bo jak to. Dopłacac opiekunce jeszcze jak się płaci full opcion
A propo powyższego tematu zmienniczek , córka tez nie chciała abym sie ze zmienniczką zobaczyła ale teraz chyba już nie bedzie naciskała abym o 9.30 opuściła dom bo jej już wcześniej wyperswadowałam iż ja nie mogę tak uczynic gdyż mam paragrafy w umowie i to jest bardzo zobowiązujące :fuckyou2:
Odnoszę wrazenie iż- Im bardziej postawione zawodowo dzieci pdp ,tym są bardziej nieludzcy. Tacy ignoranci wręcz.
23 października 2015 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Dobrze miec Taką zmienniczkę jaką,  Ty jesteś :-)

Dzieki Ona_Lisa chetnie bym sie z toba zmieniała,Mysle ze kazda osoba z tego forum robi wszystko zeby osoba ktora przyjedzie na zmiane poczuła sie jak u siebie w domu ,zrobi rezerwe zakupow itp.zeby przynajmniej przez tydzien miała a moja uczy sie jest dpoiero drugi raz a ja wiem jak to było na poczatku I nigdy tego nie zapomne!!
23 października 2015 14:45 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Pochlastane to.

Tak musisz miec numer biletu jak nie masz wydrukowanego!!
23 października 2015 16:21
Zakręcona Mamuela

Tak musisz miec numer biletu jak nie masz wydrukowanego!!

Sindbad ? Nie pytali nigdy mnie o numer biletu tylko miasto i dowód osobisty do wglądu.
23 października 2015 16:24
Michalinka

Sindbad ? Nie pytali nigdy mnie o numer biletu tylko miasto i dowód osobisty do wglądu.

Mnie zawsze pytali, o numer biletu.