Mnie zawsze pytali, o numer biletu.:-)
Mnie zawsze pytali, o numer biletu.:-)
Tak musisz miec numer biletu jak nie masz wydrukowanego!!
Sindbad ? Nie pytali nigdy mnie o numer biletu tylko miasto i dowód osobisty do wglądu.
no babka mowila, ze mam elektroniczny bilet , wiec podam nr i chyba mnie wpuszcza..
Przed chwilą rozmawiałam z " kimś " przez telefon i ten " ktoś " stwierdził , że rodzinę PDP-ej przychodzenie raz dziennie do " porannego umycia " będzie to kosztowała ze 3 tys. euro , czy to możliwe ???
Przed chwilą rozmawiałam z " kimś " przez telefon i ten " ktoś " stwierdził , że rodzinę PDP-ej przychodzenie raz dziennie do " porannego umycia " będzie to kosztowała ze 3 tys. euro , czy to możliwe ???
Własnie zapytałam koleżankę na skypie, do której dziadka przychodził Pflegedienst, do mycia i podawania tabletek. Powiedziała ze rodzina płaciła 60 euro miesięcznie.Była tam wiele lat, więc wie dokładnie.
No więc tak, kolezanki PDP codziennie jest rano przebierany i zmienianego ma pampersa. Kąpany jest 3 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu przychodzi niemiecka opiekunka i z dziadkiem sieci, a polska opiekunka ma wtedy wolne.Za to wszystko rodzina płaci 60 euro miesięcznie, więc nie wiem skąd ktoś wziął taką kwote jak 3 tys euro. Ponieważ PDP kolezanki ma silną demencję, to ma jeszcze dodatek z KAsy Chorych w wysokosci 100 euro. Gdyby tego dodatku nie było , rodzina płaciłaby 160 euro miesięcznie po prostu.
Nieeee ! dzwoniła " zwolniona " osoba i jej spytałam , czy faktycznie będą mieć jakieś oszczędności na takiej wymianie . Doduś , żeby było śmieszniej to MIAŁY przychodzić dwa razy dziennie a będa przychodzić ( podobno na razie ??? ) jeden raz dziennie . Czyli wychodzi na to jak podejrzewałam : tną po kosztach i to już dawno planowali a moje niedomagania zdrowotne im w tym pomogły , spadły wprost z nieba i wszystko pieknie się potoczyło " ze względu na zły stan techniczno-zdrowotny wzorowej opiekunki .....:-):-):-)"....Też mi się nie chciało wierzyć w taka kwotę , jak mi zapodała , bo przecież bardziej opłacalne by było opiekunkę zmienić na bardziej sprawną technicznie ! :-)
Może te 3 tysiące euro to koszt całkowity bez uwzglęnienia refundacji kasy chorych. Może rodzina basi pdp chce zrobic "dobre " wrażenie na Basi. Basi pensja plus 3 tysiące Pflegedienst to już ok 5 tysięcy euro, niezły standard:)