Na wyjeździe #29

25 października 2015 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Pan J.K dementykiem nie jest,cierpi na martyrologizm w czystej postaci i nieokiełznaną żądzę władzy i zemsty na tych wszytkich,którzy sa przeciwko niemu...A  władza jaką od dziś dysponuje to zabójczo niebezpieczne narzędzie.........

przenosni uzylam..to tak jakbym z moja dama miala 4 lata pomieszkiwac...wole nie myslec..
25 października 2015 22:06
wichurra2

No i stało się. PiS wygrał wybory i będzie samodzielnie rządzić.

Tak. Stało się. PiS wygrał wybory i będzie w końcu samodzielnie rządzić. Hurrrra!!!!
Mam prawo do własnych przekonań. czyż nie? Ale nie głosowałem. Zapomniałem w porę zgłosić swoich chęci. Wczoraj dopiero mnie się przypomniało.
A tak naprawdę, to wsio mi jedno, kto rządzi naszym Krajem. Bowiem zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się zdanie  "Rządy niczego się tak szybko jeden od drugiego nie uczą, jak wyciągania ludowi  pieniędzy z kieszeni".
25 października 2015 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Już po zabawie-na szczęście to tylko 4 lata.Damy radę:)

Wiesz ile w ciągu 4 lat można zdziałać? Najbardziej boję się tego Budapesztu w Warszawie.
25 października 2015 22:09
TYlko,że z Budapesztem się Europa liczy, nie pochwalam jego polityki wobec uchodżców
TYlko,że z Budapesztem się Europa liczy, nie pochwalam jego polityki wobec uchodżców
kasia63

4 lata Smoleńsk przez wszystkie przypadki.....Pojechałam na wybory,listy puste ,ludzi pojedynczo i sami 70+.....to kto miał wygrać????

To tendencyjne, co napisałaś. Nisprawiedliwe i nieprawdziwe. Nie wierzę w to, co napisałaś. Ty taka natchniona poetka. 
25 października 2015 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Tak. Stało się. PiS wygrał wybory i będzie w końcu samodzielnie rządzić. Hurrrra!!!!
Mam prawo do własnych przekonań. czyż nie? Ale nie głosowałem. Zapomniałem w porę zgłosić swoich chęci. Wczoraj dopiero mnie się przypomniało.
A tak naprawdę, to wsio mi jedno, kto rządzi naszym Krajem. Bowiem zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się zdanie  "Rządy niczego się tak szybko jeden od drugiego nie uczą, jak wyciągania ludowi  pieniędzy z kieszeni".

No cóż. Co tu powiedzieć. Obyśmy i za 4 lata tez hurra mogli to hurra powtórzyć. W co wątpię. 
25 października 2015 22:11
wichurra2

Wiesz ile w ciągu 4 lat można zdziałać? Najbardziej boję się tego Budapesztu w Warszawie.

Strach ma wielkie oczy. Pożyjemy, zobaczymy. Może i my kiedyś do władzy dojdziemy, czyli zostaniemy wybrani. Elektorat opiekunkowy, to chyba kilka dobrych tysiączków setek jest.))
25 października 2015 22:11
dorotee

Tylko demokracja tam umiera. 
25 października 2015 22:12
wichurra2

No cóż. Co tu powiedzieć. Obyśmy i za 4 lata tez hurra mogli to hurra powtórzyć. W co wątpię. 

A po tych 4 minionych latach, słYszałaś gdzieś jakieś chociażby jedno hurraa???
25 października 2015 22:12
Knorr

Strach ma wielkie oczy. Pożyjemy, zobaczymy. Może i my kiedyś do władzy dojdziemy, czyli zostaniemy wybrani. Elektorat opiekunkowy, to chyba kilka dobrych tysiączków setek jest.:-)))

Dali juz próbkę w ciągu 2 lat swoich rządów. 
25 października 2015 22:13
wichurra2

Tylko demokracja tam umiera. 

Nie wiem co tam umiera, nie byłem.
25 października 2015 22:13
Knorr

A po tych 4 minionych latach, słYszałaś gdzieś jakieś chociażby jedno hurraa???

No. W moim mieście.
25 października 2015 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

Dali juz próbkę w ciągu 2 lat swoich rządów. 

Mnie ich próbka nie przeszkadzała. W niczym. Zadnej różnicy. Zadałem pytanie, jesteś zadowolona z rządów dotychczasowych tych ostatnich 8 lat?  Poza tym, mam tu tylko telewizję TRWAM ))) To i tak prawie nic nie wiem. I nie chcę wiedzieć. Z niewiedzą mi dobrze. Róbmy swoje, a najlepiej na tym wyjdziemy. Nie interesuje mnie polityka i nie wdaję się w żadne dysputy w tym temacie. Ale zdecydowanie do PO mi bardzo daleko. I tyle w temacie. Dobrej nocki życzę i proszę się nie stresować przed nocą.

25 października 2015 22:24 / 5 osobom podoba się ten post
Knorr

Mnie ich próbka nie przeszkadzała. W niczym. Zadnej różnicy. Zadałem pytanie, jesteś zadowolona z rządów dotychczasowych tych ostatnich 8 lat?  Poza tym, mam tu tylko telewizję TRWAM :-)))) To i tak prawie nic nie wiem. I nie chcę wiedzieć. Z niewiedzą mi dobrze. Róbmy swoje, a najlepiej na tym wyjdziemy. Nie interesuje mnie polityka i nie wdaję się w żadne dysputy w tym temacie. Ale zdecydowanie do PO mi bardzo daleko. I tyle w temacie. Dobrej nocki życzę i proszę się nie stresować przed nocą.

Czy jestem zadowolona? W sumie tak. Też nie interesuję się tak bardzo polityką, ale PO była mi przynajmniej bliska światopoglądowo, gospodarka zdecydowanie ruszyła, nie trzeba było wstydzić się naszych rządzących za granicą, co miało miejsce za czasów braci Kaczyńskich. Wspominałam juz o pozytywnych zmianach w moim mieście, o autostradach. To takie przyziemne sprawy, które mnie dotyczą. Oo - mój mąż dostał pokaźną dotację z UE na rozwój firmy. Fajerwerków się po rządach PO nie spodziewałam, bo nic się nie dzieje tak szybko.