Tylko demokracja tam umiera.
Tylko demokracja tam umiera.
Może demokracja to nie najwyższa forma sprawowania władzy?
Wiesz ile w ciągu 4 lat można zdziałać? Najbardziej boję się tego Budapesztu w Warszawie.
To tendencyjne, co napisałaś. Nisprawiedliwe i nieprawdziwe. Nie wierzę w to, co napisałaś. Ty taka natchniona poetka.
A mamy na to jakiś wpływ?Nie:( Więc trzeba te lata przeczekać,spokojnie robić to co zawsze i cierpliwie czekać.Więcej nic nie możemy raczej.I jak widać po frekwencji wyborczej, za bardzo nas /jako narodu/ to nie interesuje.....
Może. Dla mnie nadrzędną wartością jest wolność, w kraju Orbana jest ograniczania, w naszym prawdopodobnie też będzie.
Może. Dla mnie nadrzędną wartością jest wolność, w kraju Orbana jest ograniczania, w naszym prawdopodobnie też będzie.
Gdyby reszta społeczeństwa była tak zmobilizowana, jak elektorat PiS, to wynik mógłby być inny. Bo kurcze gdzie są ci ich zwolennicy. W moim dosyć szerokim otoczeniu to 2 osoby, ale za to bardzo aktywnie agitujace.
No tak. Zostaje nam tylko przeczekanie. Za PO to chociaż mogłam za bardzo nie interesować się polityką. Obawiam się, że teraz trudno się będzie nią nie interesować.
Nie , co pokazuje historia. Jednostka zawsze potrafiła się obronić, my się raczej mobilizujemy w obliczu nakazów/zakazów. Popatrz zabory, najbliżsi wynarodowienia byli poddani monarchii Habsburgów.
Hehehe ponoc nic lepszego nie wymyślono.
I to nas gubi-- brak zainteresowania:-)