Może nie tym przypadku piszemy. Troche było tych "alarmów" na forum.:-)
Może nie tym przypadku piszemy. Troche było tych "alarmów" na forum.:-)
Obudziłam sie.Jestem juz po kawie.Dzisiaj radosny dzień około 9 -tej wyjeżdżam do domku.Jeszcze moją posciel wypiorę ogarne swoj pokoj i w drogę.Jak mało do szczęścia potrzeba.
Wczoraj wieczorem nie czytałam wpisów dość wczesnie poszłam spać.Podobają mi sie wpisy Impali to co pisze o opiekunce, o swojej wirtualnej znajomej.Czy to źle,że ktos zna swoja wartośc? że nie klęczy przed pdp-nymi i ich rodzinami. Profesjonalizm to rzecz bardzo rzadko spotykana u opiekunki , bo tu nikt nie pokłada nadzieji w tej pracy , jest to praca krótko terminowa. Przeważnie chodzi o przetrwanie, o to żeby poprawic byt ,odbic sie od kłopotów finansowych.Profesjonalistka to nie tylko taka osoba,ktora dobrze radzi sobie w bezpośredniej styczności z pdp. To taka,ktora potrafi zachowac tajemnice,rozgranicza sprawy prywatne od zawodowych.Nie osmiesza pracodawców i nie wyraża sie źle o kolezankach.
Najgorsze sa własnie te z "rozdwojona jaźnią", ktore udaja profesjonalistki. Zapominaja o swoich wybrykach,wpadkach a kazdy wpis to samouwielbienie i nie omylność.Kazda kiedyś zaczynała i wie dobrze jakie błędy popelnia sie na początku drogi opiekuńczej a i w trakcie pracy też.Nie jest to łatwa praca i nie dla każdego.Trzymajcie sie dziewczyny :-)
no Ty tez sie babciu trzymaj ; )
Trzymaj się i odpoczywaj, spłentowałaś Nas, profesjonalistki, udające profesjonalistki , samouwielbiające się i te z rozdwojoną jażnią. Zadałam sobie pytanie do jakiej grupki się wpasujesz? Tylko uważaj bo " rozdwojona jażń to często mylona jest ze schizofremią :zaklopotanie: Miłego urlopu:jade:
Dziewczyny nie podam jej nicka bo go po prostu nie znam :-) przykro mi :-) jakbym go znała to zaraz w pierwszym poście bym go umieściła :-)
Michaska serio do mnie te slowa ?; )
Michaska serio do mnie te slowa ?; )
Tadam!!!
Wydzwoniłam jednak agencję :-)
Wiem już coś-pani zmienniczka nie ulegla niespodziewanej chorobie i przyjedzie.Pytanie tylko kiedy?
no Ty tez sie babciu trzymaj ; )
O, nie wiedziałam,że Mleczko jest Twoją babcią?! :), tylko matematycznie ni jak mni nie pasuje:( widocznie jestem niedouczona:)