Na wyjeździe #29

30 października 2015 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Może nie tym przypadku piszemy. Troche było tych "alarmów" na forum.:-)

Bądż szczęśliwa w domu i dobrej drogi Życzę Ci.
30 października 2015 08:04 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko, szczęśliwej podróży w te i z powrotem.
30 października 2015 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
Szerokości Mleczko1 - jedź spokojnie i wracaj - powodzenia!
30 października 2015 08:24 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko1, Szczęśliwej podróży, bezpiecznej
życzę
30 października 2015 08:46 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Obudziłam sie.Jestem juz po kawie.Dzisiaj radosny dzień około 9 -tej wyjeżdżam do domku.Jeszcze moją posciel wypiorę ogarne swoj pokoj i w drogę.Jak mało do szczęścia potrzeba.

Wczoraj wieczorem nie czytałam wpisów dość wczesnie poszłam spać.Podobają mi sie wpisy Impali to co pisze o opiekunce, o swojej wirtualnej znajomej.Czy to źle,że ktos zna swoja wartośc? że nie klęczy przed pdp-nymi i ich rodzinami. Profesjonalizm to rzecz bardzo rzadko spotykana u opiekunki , bo tu nikt nie pokłada nadzieji w tej pracy , jest to praca krótko terminowa. Przeważnie chodzi o przetrwanie, o to żeby poprawic byt ,odbic sie od kłopotów finansowych.Profesjonalistka to nie tylko taka osoba,ktora dobrze radzi sobie w bezpośredniej styczności z pdp. To taka,ktora potrafi zachowac tajemnice,rozgranicza sprawy prywatne od zawodowych.Nie osmiesza pracodawców i nie wyraża sie źle o kolezankach.

Najgorsze sa własnie te z "rozdwojona jaźnią", ktore udaja profesjonalistki. Zapominaja o swoich wybrykach,wpadkach a kazdy wpis to samouwielbienie i nie omylność.Kazda kiedyś zaczynała i wie dobrze jakie błędy popelnia sie na początku drogi opiekuńczej a i w trakcie pracy też.Nie jest to łatwa praca i nie dla każdego.Trzymajcie sie dziewczyny :-)

no Ty tez sie babciu trzymaj ; )
30 października 2015 09:29 / 5 osobom podoba się ten post
Diarana

Trzymaj się i odpoczywaj, spłentowałaś Nas, profesjonalistki, udające profesjonalistki , samouwielbiające się i te z rozdwojoną jażnią. Zadałam sobie pytanie do jakiej grupki się wpasujesz? Tylko uważaj bo " rozdwojona jażń to często mylona jest ze schizofremią  Miłego urlopu
30 października 2015 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Trzymaj się i odpoczywaj, spłentowałaś Nas, profesjonalistki, udające profesjonalistki , samouwielbiające się i te z rozdwojoną jażnią. Zadałam sobie pytanie do jakiej grupki się wpasujesz? Tylko uważaj bo " rozdwojona jażń to często mylona jest ze schizofremią :zaklopotanie: Miłego urlopu:jade:

Michaska serio do mnie te slowa ?; )
30 października 2015 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
Tadam!!!
Wydzwoniłam jednak agencję
Wiem już coś-pani zmienniczka nie ulegla niespodziewanej chorobie i przyjedzie.Pytanie tylko kiedy?
30 października 2015 10:35 / 16 osobom podoba się ten post
Joasia

Dziewczyny nie podam jej nicka bo go po prostu nie znam :-) przykro mi :-) jakbym go znała to zaraz w pierwszym poście bym go umieściła :-)

Myślę ,że to by nic nie dało.
W ubiegłym roku opisywałam jak mnie wyrolowała zmienniczka (też tu jest ).Ja nie pisałam jej nicka,ona sama się odezwała.Przeczytali formułowicze ,co niektórzy nagrodzili ,,ją ''plusikem i co -NIC.
Ja nie narzekam ,mam prace i to w dużym mieście ,bo tamta  była na wsi(a to mi nie odpowiada).Ona tam nie pracuje ,bo PDP zmarła .
Po tym wszystkim mam uraz,żal i nie wiem co jeszcze ,że trafiłam na tak przebiegłą, perfidną osobę.Może i ona trafi na jeszcze bardziej przebiegłą osobę i ta jej pokaże ,,Gdzie raki zimują ''.Zasłużyła na to.
Podobno zło wyrządzone bliźniemu powraca z podwójną siłą.
30 października 2015 10:37
Nie kojarzę tej historii,widać pobieżnie forum czytam?
30 października 2015 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Diarana

Nieeee to do Mleczko sorki
30 października 2015 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Diarana

Nieeee to do Mleczko sorki
30 października 2015 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Tadam!!!
Wydzwoniłam jednak agencję :-)
Wiem już coś-pani zmienniczka nie ulegla niespodziewanej chorobie i przyjedzie.Pytanie tylko kiedy?

Już wiem więcej niż coś-wyjadę niestety w czwartek
Trudno. Jak nnie spię 5 tyg.to te trzy dni dłuzej też dam radę.
30 października 2015 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
Diarana

O, nie wiedziałam,że Mleczko jest Twoją babcią?! :), tylko matematycznie ni jak mni nie pasuje:( widocznie jestem niedouczona:)
30 października 2015 11:34 / 4 osobom podoba się ten post
ryba

O, nie wiedziałam,że Mleczko jest Twoją babcią?! :), tylko matematycznie ni jak mni nie pasuje:( widocznie jestem niedouczona:)

tak nawet prababcia ...