Na wyjeździe #29

30 października 2015 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Potrzebuję pomocy.Pisałam kilka dni temu że wylałam sobie wrzątek na stopę.Te pierwsze pęcherze już zniknęły ale na górnej części stopy robi mi się coraz coraz większy.Jedni mówią/piszą -nie przebijać bo to naturalny opatrunek,inni że przebić i nakładać sztuczny(sterylny).Smaruję maścią z antybiotykiem,pęcherz jest,chodzę z trudem-spacer w kapciach na gumowej podeszwie się odbywał.
Znacie jeszcze inne domowe sposoby co by sobie ulżyć?

Zostaw pęcherz, nic z nim nie rób!!!!Pod spodem tworzy się nowa skóra.Miałam tak, serdeczny palec u ręki, nawet zdjątko tu wklejałamTak mi tu doradzono i tak postąpiłam, nie żałuje że posłuchałam się Kasi63 . Nie kombinowałam żadnych maści, czas robi swoje, zaciśnij ząbki i czekaj, co miałaś zrobić to zrobiłaś w pierwszej chwili ............Nigdy żadna wódka!!!!! woda zimna!!!!!! a potem czas 

30 października 2015 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Zostaw pęcherz, nic z nim nie rób!!!!Pod spodem tworzy się nowa skóra.Miałam tak, serdeczny palec u ręki, nawet zdjątko tu wklejałamTak mi tu doradzono i tak postąpiłam, nie żałuje że posłuchałam się Kasi63 . Nie kombinowałam żadnych maści, czas robi swoje, zaciśnij ząbki i czekaj, co miałaś zrobić to zrobiłaś w pierwszej chwili ............Nigdy żadna wódka!!!!! woda zimna!!!!!! a potem czas 

Słuchaj się i nie przebijaj
30 października 2015 22:04
tina 100%

Wódką nie- w ogóle nie stosuj niczego, co mogłoby podrażniać.Może masz coś z panthenolem, albo może być też jakaś maść ze sterydem- małe stęzenia można w aptece bez recepty dostać.

A Hydrocortison 1% ? To mam  w kremie.
Czy cierpieć i czekać?
30 października 2015 22:08 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Czy cierpieć i czekać?

Doradzałabym cierpiec i czekać....Rozpaprzesz i będzie kłopot:(
30 października 2015 22:11
scarlet

Od dzisiaj plastry z morfiną, jedynie co mogę zrobić , to być przy Niej jak najczęściej, zwilżać usta, ..doktor kazał wszystko odstawić..
ale jeszcze mam pod opieką dziadulka 99,5 wiosenek, emu też muszę czas poświęcić...to do niego w sumie tu przyjechałam,  Bunia była sprawna,
niestety wstała pewnego dnia o 5 rano i przewróciła się w łazience łamiąc biodro..

Bunia wczoraj chyba świadoma sytuacji, ..siedziałam przy niej w czasie mojej pauzy, nagle ściska moja rękę i kilka razy powtórzyła aufwiedersehen,
potem pyta, wo ist Opa....obudziłam dziadka, posiedział koło niej, po pól godzinie juz żadnego kontaktu,..trzeba czekać, dzisiaj przez dom przewinęło się chyba z 15 osób...wszyscy pożegnać się i posiedzieć chwilę koło Niej...jestem tu dopiero ode 3.10, , ale pierwszy raz spotykam się z takim zainteresowaniem, tyloma przyjaciółmi...doktor był jeszcze o 20,  może godziny, może dni...

Odeszła pól godziny temu...akurat byłam ...zaczeła się uśmiechać ...i po chwili oddech ustał

30 października 2015 22:17
scarlet

Odeszła pól godziny temu...akurat byłam ...zaczeła się uśmiechać ...i po chwili oddech ustał

Spokoju Ci życzę...
30 października 2015 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Trym się dziewuszko!!!!!! Wielka jesteś , wiesz o tym??????
30 października 2015 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Czy cierpieć i czekać?

Stosuje się ten lek w oparzeniach II stopnia, ale ostroznie stosuj, żeby pęcherza nie uszkodzić- wtedy się może infekcja wdać.
30 października 2015 22:32
30 października 2015 22:36
agama

Czys Ty z tym u dr była????Wygląda nieciekawie sama bym sie w leczenie nie bawiła:(
30 października 2015 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Specjalistka niech gada, jezuuu, współczuje......
30 października 2015 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
Tez mi się nie podoba ale mam wizytę umowioną dopiero na poniedziałek.
30 października 2015 22:44 / 7 osobom podoba się ten post
Do agama:jest taki bardzo stary bardzo sposób na oparzenia i rany.Może się wydać głupi i dziwny ,ale działa .Własny mocz.
Mówiąc prościej osikaj tą stopę .Na pewno nie zaszkodzi .
30 października 2015 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Tez mi się nie podoba ale mam wizytę umowioną dopiero na poniedziałek.

Współczuję , trzymaj się
30 października 2015 22:47 / 3 osobom podoba się ten post
scarlet

Współczuję ,bo to jednak przykre przeżycie .Życzę Ci dużo wewnętrznej siły.