Na wyjeździe #29

31 października 2015 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Memento mori na co dzień, nie tylko od święta. 
Czasami sam zachowuję się tak, jakbym miał żyć wiecznie.
Ciekawe, kiedy  dla mnie ten dzień będzie i moim świętem. Chciałbym wiedzieć, ile mi pozostało z tego tu życia. Rok, 10, 20, a może kilka godzin, minut, sekund może.....

Najlepiej żeby każdy dzień był świętem.... to wystarczy.
31 października 2015 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Memento mori na co dzień, nie tylko od święta. 
Czasami sam zachowuję się tak, jakbym miał żyć wiecznie.
Ciekawe, kiedy  dla mnie ten dzień będzie i moim świętem. Chciałbym wiedzieć, ile mi pozostało z tego tu życia. Rok, 10, 20, a może kilka godzin, minut, sekund może.....

Żyć z taką wiedzą nie jest łatwo.....Co byś  z tym zrobił?Jak wykorzystał?Lepiej nie wiedzieć....Co ma być to i tak się wydarzy.....
31 października 2015 21:45
kasia63

Żyć z taką wiedzą nie jest łatwo.....Co byś  z tym zrobił?Jak wykorzystał?Lepiej nie wiedzieć....Co ma być to i tak się wydarzy.....

No wytracił bym wszystko co mam, to po pierwsze. Tylko te kilka chwil przed byłyby strasznie okrutne. Pewnie ze strachu wcześniej bym zszedł. Dlatego jest tak, że nikt nie zna dnia ani godziny.
31 października 2015 21:46
Michalinka

:-) Najlepiej żeby każdy dzień był świętem.... to wystarczy.

a kto by na mnie robił, jak ja bym świętował tylko?
31 października 2015 21:50 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

To pytanie do Pana  Boga, nie do mnie!

A gdzieżbym tam śmiał Ciebie pytać o cokolwiek, a co dopiero o datę mojego konca.))
31 października 2015 21:50 / 11 osobom podoba się ten post
Jestem znowu u dziadka, Weil am Rhein  jest spoko nikogo nie ma poza nami ,czasami zaglądnie siostra lub synowie, ale nikt się nie wtrąca.
Pracowaliśmy dziś troszkę w ogrodzie, ugotowałam zupę pieczrkową, upiekłam sernik z chałwą na jutro.
Dziadek je coraz wiecej, jutro bedzie porządny stek wołowy. kupiłam dziś kasztany, ale jeszcze nie wiem co z nimi zrobię, muszę coś poszukać w internecie.
Wolne spedzam na rowerku , dziś było bardzo słonecznie, usiadłam na ławeczce z książką to wygrzałam się jak jaszczurka.
Zostanę tu do 29.12.  czas szybko mi zleci tak myślę.
W domu będzie remont kuchni pod moją nieobecność....bedę nadzorować zdalnie.
Jutro myślami przy grobach....daleko...ale w sercu bliziutko....

31 października 2015 21:53 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

a kto by na mnie robił, jak ja bym świętował tylko?

a z czym Ci się kojarzy świętowanie?
31 października 2015 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

:lol2: a z czym Ci się kojarzy świętowanie?

Z dniem wolnym od pracy, jak widac he, hee
31 października 2015 21:58
Michalinka

:lol2: a z czym Ci się kojarzy świętowanie?

z leżakiem, drinkiem bez alkoholu, "murzynem" (przepraszam wszystkich ciemnoskórych) od wachlowania, ze słońcem i świętym spokojem. A bo co?
31 października 2015 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

z leżakiem, drinkiem bez alkoholu, "murzynem" (przepraszam wszystkich ciemnoskórych) od wachlowania, ze słońcem i świętym spokojem. A bo co?

Mężczyzna na to wychodzi, a myślałam ,że kobiety wolisz, do wachlowania. hiiiiiii
31 października 2015 22:03 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Mężczyzna na to wychodzi, a myślałam ,że kobiety wolisz, do wachlowania. hiiiiiii

Ona jak możesz zdradzać wszystkich tajemnice...
31 października 2015 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

:lol2: Ona jak możesz zdradzać wszystkich tajemnice...

Upss,,,
31 października 2015 22:07
Ona_Lisa

Bo do wachlowania koniecznie silniejszy być musi, bo mnie potrzeba porządnie wachlować )))
31 października 2015 22:08
Knorr

Bo do wachlowania koniecznie silniejszy być musi, bo mnie potrzeba porządnie wachlować :-))))

Bo, Taka, upss,  bo,Taki duży jesteś??????
31 października 2015 22:08
Michalinka

:lol2: Ona jak możesz zdradzać wszystkich tajemnice...

Och Michalinko.