Na wyjeździe #35

07 listopada 2016 06:23 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Michasiu, wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze , ze bedziecie z mezem po tylu latach rozlaki , znowu razem w swoim domu. znajdziecie sposob na zycie z mniejsza kasa. Widzisz jak zycie szybko ucieka a my nie urodzilismy sie przeciez tylko po to, aby pracowac i zarabiac. Zycze Wam wspanialego trzeciego etapu w Waszym zyciu. Macie oboje wielki bagaz doswiadczen i jestem pewna, ze bedziecie w przyszlosci zadowoleni z podjetej decyzji:aniolki:

Dziękuję tak bardzo czekałam tej chwili.Mam nadzieję że nauczymy się żyć na nowo.:)
07 listopada 2016 07:12 / 9 osobom podoba się ten post
michasia

Dziękuję tak bardzo czekałam tej chwili.Mam nadzieję że nauczymy się żyć na nowo.:)

Michasiu.To ważne w naszym życiu,że możemy być razem.Już nie urlop,nie świąteczny przyjazd,a nasz codzienne życie.Bycia razem.Dzielenia trosk,kłopotów.Już licznik na sucho lat liczyć nie będzie.Bo niby razem ,a jednak osobno.
Życzé Wam wszystkiego dobrego,a tobie spokojnego urlopu.
07 listopada 2016 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Niedziela moja dobiega końca ale chyba nie usnę.Zradością napiszę że Teściowa ma się ociupinkę lepiej i czeka na mnie. Chcę ogłosić wszem i wobec że mój mąż po 22 latach wyjazdu osiadł w domu. Decyzja dojrzewa parę tygodniu aż syn mu znalazł pracę i zadecydował. Ciężko mu było podjąć ale tak mi się wydaję że pomogła Teściowa swoją chorobą. Miał wczoraj wracac z tygodniowego urlopu ale bał się że plany mogą być inne....  Cieszę się bardzo . Zaczniemy trzeci etap w naszym życiu mam nadzieję że najlepszy pomimo mniejszej kasy.:)))Iteraz nie wiem czy będzie " Baska z wozu koniom lżej " czy Baśka na konia i do roboty". Nie nie nie moja nocka dzisiaj,głowa pełna myśli.,zmienniczka już w drodze.

Michasiu cieszę się Twoim szczęściem:)
07 listopada 2016 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia  dla Was 
07 listopada 2016 14:35 / 3 osobom podoba się ten post
Scena z wyjazdu.
Kończąc jedzenie obiadu , Pdp pyta : Wie Alt ist heute ? ( z powagą)
Odpowiadam : funfundfunfzig ( też poważnie)
Pdp : och !, das ist viel Geld ( z zakłopotaniem)
Ja: es wird schon gehen.Wir gehen fur Kaffee.
No i idziemy, a do tego jeszcze zamówię lody
07 listopada 2016 17:44 / 8 osobom podoba się ten post
Miałam dzisiaj nalot lekarzy, no bo jak dwóch w tym samym dniu, to na warunki DE już nalot. Najpierw z krankenkasse ( chyba ) na ustalenie grupy. Dziadek ma pierwszą. No noga mu nie odrośnie. Dobrze, że w sobotę upadł i ma jasno a raczej czerwono na głowie wymalowane - wywalam się !! Pani stwierdziła, że powinny być w domu dodatkowe poręcze tu i tam no i jeszcze na zewnątrz. No zobaczymy co z tego faktycznie dziadek dostanie. Potem wpadł lekarz rodzinny. Zdjął plaster z czoła i założył prawidłowy opatrunek. Bo w domciu był tylko plaster. Wpadnie w czwartek zrobić dziadkom szczepionkę to przyniesie recepty na leki. Na zakupy pojechałam po południu. Przy okazji doszłam do wniosku, że skoro krem do stóp z 10% zawartością  mocznika jest dobry na suche stopy to i pewnie na suche ręce też będzie dobry. Chociaż w domu jest pełno "mocznika" w powietrzu ale samo machanie rączkami nie pomoże na suchą skórę.
07 listopada 2016 17:46 / 3 osobom podoba się ten post
Mister Polski 2016 Jan Dratwicki (19 lat).
Poza uprawianiem sportu uwielbia gotować. (a nie wygląda  )))) )
Za swoje popisowe danie uważa pierogi z kaszą i twarogiem.

07 listopada 2016 17:49 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Poza uprawianiem sportu uwielbia gotować. (a nie wygląda  :-))))) )

Boszsz,... Ok. O gustach nie powinno się dyskutować. 
07 listopada 2016 18:12 / 1 osobie podoba się ten post
Pochwalę się, że będę miała prawie 2 dni urlopu. Moja pdp jedzi
07 listopada 2016 18:12 / 1 osobie podoba się ten post
Trochę ta klata "przerysowana". Brzuszek ładny ale góra jakaś za szeroka.
07 listopada 2016 18:15 / 3 osobom podoba się ten post
Muszę od nowa napisać :) Więc będę miała 2 dni wolnego, bo moja pdp jedzie do córki. Odpocznę sobie trochę, bo tak trudnego miejsca jeszcze nigdy nie miałam.
07 listopada 2016 18:16 / 12 osobom podoba się ten post
Mnie dziś spotkało coś czego się nie spodziewałam,a było to bardzo przyjemne uczucie. Przychodzą do nas Pflege i z jednym z nich miałam spięcie jakieś 6 tygodni temu,pan myślał, że na glupią gąskę trafił ale szybko się przekonał,że jednak się pomylił. Potem raczej wychodziłam z pokoju kiedy on przychodził żeby nie stwarzać sobie wzajemnie nieprzyjemnej sytuacji. Dziś mnie pan przepreosił za swoje zachowanie,powiedzial ,że żle mnie ocenił ,i że bardzo fachowo zajęłam się dziadkiem .
Byłam tak zaskoczona,że w pierwszej chwili myślałam ,że się przesłyszałam heh. Stanęło na tym,że jednak oboje sie lubimy i niech tak zostanie
07 listopada 2016 18:18 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Poza uprawianiem sportu uwielbia gotować. (a nie wygląda  :-))))) )

Toż to dziecko jeszcze i założę się że niejedna z nas ma w domu podobną latorośl. Z męskością w moim pojęciu to nie ma nic wspólnego. A Ochota na takiego młokosa zakrawałaby na pedofilię. 
07 listopada 2016 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Muszę od nowa napisać :) Więc będę miała 2 dni wolnego, bo moja pdp jedzie do córki. Odpocznę sobie trochę, bo tak trudnego miejsca jeszcze nigdy nie miałam.

Napisze nie w temacie bo chciałam ci powiedzieć,że oglądam Outlander ,to dla mnie serial. Dzieki,że podpowiedziałaś.
07 listopada 2016 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Napisze nie w temacie bo chciałam ci powiedzieć,że oglądam Outlander ,to dla mnie serial. Dzieki,że podpowiedziałaś.

Jak wrócę do domu to tez sobie poogladam. poczytałam więcej o nim i może być ciekawy. Też chyba w niemieckiej tv leci, bo widziałam zajawki na którymś kanale.