Internet w Niemczech

06 lutego 2014 22:52
Esserga

Emilko,
mam Comodo i ten program do defragmentacji (dzięki Tobie ;-)), ale przy okazji instalacji tego do defragmentacji na pulpicie pojawiły się dodatkowe ikony- Sync Folder i MyPC Backup, czy to jest potrzebne? Nie wiem do czego one służą. Gdybyś mogła napisz co z nimi zrobić. Dzięki!

Nie sa bardzo potrzebne, nie pogniewaj sie, to dodatkowe funkcje, ktore wymagaja ode mnie odrobiny czasu na nastepny wpis "rozszerzony", zostaw, niech sobie beda, przesun je gdzies w kacik. Mam nadzieje w niedziele troche czasu miec, to napisze. 
06 lutego 2014 22:57
emilia

Nie sa bardzo potrzebne, nie pogniewaj sie, to dodatkowe funkcje, ktore wymagaja ode mnie odrobiny czasu na nastepny wpis "rozszerzony", zostaw, niech sobie beda, przesun je gdzies w kacik. Mam nadzieje w niedziele troche czasu miec, to napisze. 

Dziękuję Ci bardzo, ważne, że nie pobrałam jakiegoś "ogona" przy okazji ;-)
06 lutego 2014 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Kasiu !
Teraz to ja nic nie rozumiem !
W mojej odpowiedzi nie ma ani grama złośliwości czy ironii.

Gdzie widzisz jakikolwiek komentarz? 
Na pytanie: czy musisz go mieć - odpowiedziałam jasno: nie musisz (komputer działa i bez tego, wiele osób nie używa)....ale dobrze go mieć i od czasu do czasu...
Chciałam pomóc....no trudno ;)

Pytałam czy muszę go instalować -odpowiedziałaś -nie musisz.Gra słów -ja odczytałam ,co chciałam odczytac:(Jesli Cię obraziłam to przepraszam:):):):):):):)
06 lutego 2014 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Sluchajcie, spokojnie prosze. Uzywam komputerow od 1995 roku. Nie wyobrazam sobie pracy na Windowsie, obojetnie jakim, bez czyszczenia. Windows ma to do siebie ze sam tworzy mase logow, ktore same z siebie nie znikna, a zapelniaja dysk. W rejestrze zostaje masa smieci po programach i tak dalej. Ja daleka jestem od wmawiania komus, ze mam racje, ale doswiadczenie akurat w tym temacie to mam duuuuzo wieksze, niz w pracy opiekunki, nawet polroczny kurs mam zrobiony z ocena celujaca. Andrea: to, ze u Ciebie link zniknal, to nie znaczy, ze Kasia nie dostala "przesylki", to Kasia ma nieodbierac tej przesylki, lub ja skasowac, hi, hi, nie ogladajac. A swoja droga, to musial byc dluuuugi przesyl danych ...

A, sorry, juz pokasowalyscie wzajemnie, Andrea, nie nerwujsia, niebawem sama bedziesz radzic, spoko ... Albo hakerka sie staniesz z takimi zdolnosciami - nie zlosliwie !!! Ale sie usmialam ...

Na starym klamorze dawno, dawno temu uzywałam jv16 PowerTools. A teraz jakoś już chyba 6 lat nie wgrywałam programu do czyszczenia i oprócz awarii monitora mój komputer działa. A usunięcie Temp czy programów z autostartu idzie zrobić nawet ręcznie i klucze w rejestrze pousuwać jak ktoś sie zna. Ja sobie myslalam ze wgrywanie i czyszczenie mojego lapka nie jest potrzebne bo juz jest stary i trzeba go bedzie zmienić, ale staruszek jeszcze bardzo dobrze se radzi :))
06 lutego 2014 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
Oooooo moja panno-za to krótkie słówko"ale..." to Cię chyba Yogisławem poszczuję:):):):)
06 lutego 2014 23:05 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Na starym klamorze dawno, dawno temu uzywałam jv16 PowerTools. A teraz jakoś już chyba 6 lat nie wgrywałam programu do czyszczenia i oprócz awarii monitora mój komputer działa. A usunięcie Temp czy programów z autostartu idzie zrobić nawet ręcznie i klucze w rejestrze pousuwać jak ktoś sie zna. Ja sobie myslalam ze wgrywanie i czyszczenie mojego lapka nie jest potrzebne bo juz jest stary i trzeba go bedzie zmienić, ale staruszek jeszcze bardzo dobrze se radzi :))

Ale Ty to wiesz, masz wieksza wiedze, a moim zdaniem dla osob mniej ze sie tak delikatnie wyraze, obeznanych z tematem - szukanie katalogu temp, starych logow, kolejnych zrzutow systemu no i grzebanie w rejestrze - to wchodzenie na mine, dlatego podalam wlasnie te programy, bo sa w podstawowych funkcjach bezpieczne.
06 lutego 2014 23:05 / 2 osobom podoba się ten post
Nic nie muszę:)Co najwyżej mogę ,zastanowię się tylko za ile:):):):):):)
06 lutego 2014 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
No i co ??? A tak niedawno plakalas, ze nic nie wiesz i nic sie nie nauczysz !!! A mowilam, ze nie taki diabel straszny ????
06 lutego 2014 23:08 / 3 osobom podoba się ten post
Andrea! W razie gdybyś chciała te swoje niezwykłe umiejętności wykorzystać komercyjnie to masz gotowe hasło reklamowe:
"Tylko Andrea wyśle Ci wszystko i wszędzie!
Duże upusty na wysyłki hurtowe":-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

06 lutego 2014 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Ale Ty to wiesz, masz wieksza wiedze, a moim zdaniem dla osob mniej ze sie tak delikatnie wyraze, obeznanych z tematem - szukanie katalogu temp, starych logow, kolejnych zrzutow systemu no i grzebanie w rejestrze - to wchodzenie na mine, dlatego podalam wlasnie te programy, bo sa w podstawowych funkcjach bezpieczne.

Na minę???To jest całe wielkie pole minowe:):):)Jak mi ze 2 lata temu syn porządki na starym lapku robił, to się tylko spytał za ile na Allegro moje certyfikaty z kursów komputerowych kupiłam....i jeszcze patrzył z taaaaaaakim politowaniem:):):):)A bajzel na kompie miałam wtedy nieziemski:)
06 lutego 2014 23:14 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Sluchajcie, spokojnie prosze. Uzywam komputerow od 1995 roku. Nie wyobrazam sobie pracy na Windowsie, obojetnie jakim, bez czyszczenia. Windows ma to do siebie ze sam tworzy mase logow, ktore same z siebie nie znikna, a zapelniaja dysk. W rejestrze zostaje masa smieci po programach i tak dalej. Ja daleka jestem od wmawiania komus, ze mam racje, ale doswiadczenie akurat w tym temacie to mam duuuuzo wieksze, niz w pracy opiekunki, nawet polroczny kurs mam zrobiony z ocena celujaca. Andrea: to, ze u Ciebie link zniknal, to nie znaczy, ze Kasia nie dostala "przesylki", to Kasia ma nieodbierac tej przesylki, lub ja skasowac, hi, hi, nie ogladajac. A swoja droga, to musial byc dluuuugi przesyl danych ...

A, sorry, juz pokasowalyscie wzajemnie, Andrea, nie nerwujsia, niebawem sama bedziesz radzic, spoko ... Albo hakerka sie staniesz z takimi zdolnosciami - nie zlosliwie !!! Ale sie usmialam ...

Emilko...kochana...ja dusza ide teraz machac a potem lulu...więc to o co prosze nie jest na cito. Mam zapchany komputer, śmietnik ale boje sie cokolwiek zrobić żeby nie zawalić systemu. Jak wyczyścic ? Mam Wise Care i Comodo antywirus ktory włącza mi sie co jakis czas ale i tak jest śmietnik. Masz jakąś gute idee?
06 lutego 2014 23:18 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Na minę???To jest całe wielkie pole minowe:):):)Jak mi ze 2 lata temu syn porządki na starym lapku robił, to się tylko spytał za ile na Allegro moje certyfikaty z kursów komputerowych kupiłam....i jeszcze patrzył z taaaaaaakim politowaniem:):):):)A bajzel na kompie miałam wtedy nieziemski:)

Ale sie usmialam !!! Ja mam taka mine, jak Twoj syn, jak wracam do PL i siadam do blaszaka ... Moja mlodsza ciagle "nie ma czasu", moj slubny - nauczyl sie tylko podstawowych funkcji, czyli wlacz - wylacz komputer, przegladarke, jak poczte przeczytac. Ulatwilam mu zycie instalujac do Chrome taki dodatek, gdzie w formie obrazkowej ma swoje ulubione strony przed nosem i tyle. Wracam - i zgrzytam, tyle, ze na szczescie u nas kroluje Linux, wiec chociaz spokojna glowa, ze system nie padnie. Mam zainstalowany Win7 z Ubuntu - mlodsza potrzebuje czasami, no i gier wiecej na "okienkach", ale ona, jak siedzi na Windowsie to bardzo uwaza, bo przyrzeklam, ze nozki z d...pci powyrywam, jak jakies paskudztwo sie zagniezdzi.
06 lutego 2014 23:26
Asik

Emilko...kochana...ja dusza ide teraz machac a potem lulu...więc to o co prosze nie jest na cito. Mam zapchany komputer, śmietnik ale boje sie cokolwiek zrobić żeby nie zawalić systemu. Jak wyczyścic ? Mam Wise Care i Comodo antywirus ktory włącza mi sie co jakis czas ale i tak jest śmietnik. Masz jakąś gute idee?

Program Wise Care - poszukam, jak i co mozna nim zrobic, napisz tylko, jaka wersje masz, mysle, ze to Wise Care 365 Free - w polskiej wersji jezykowej ? Tez na niedziele, jutro mam ciezki dzien, PDP musze zawiezc przy pomocy taxi na spotkanie, no i jutro mam pierwsze lekcje, w sobote jedziemy z wizyta.
09 lutego 2014 16:28
Uwaga...do wszystkich znających sie na komputerach :) SOS...chyba znalaząłm przyczynę wywalania mojego internetu. I znalazlam wyjscie z sytuacji. Bynajmniej nie swoją inteligencją ale przez głupi fuks. Chcialabym sie tylko dowiedziec ważnej dla mnie rzeczy. A więc. Jak wiecie mam sztick O2. z limitem 5 giga. Ale Anja dala mi hasło do swojego internetu i kiedy próbowalam sie połączyc to wyskoczylo mi cos takiego "Chcesz otworzyc przy pomocy...itu byłoHUAWEI m.in. No i dziubłam w to HUAWEI i od tej pory zaczęły sie dziać dziwne rzeczy. O2 wariował,wywalał, na jego miejsce wskakiwał ten Anji. Nie mogłam sobie poradzic do dziś. Dziś jak zwykle...ze trzydzieści razy mi wywaliło internet...po czym pojawił sie Anji...patrzw na ikonkę HUAWEI a tam że jest połączony. Patrzę na lampkę w stiku a ona sie nie pali. I chyba juz wiem. Po prostu ten Anji "chodzi" na stiku. I tu mam pytanie. Otóż jesli tak jest to czy też mam limit 5G czy przy pomocy stika odbieram internet Anji? No chyba troche zagmatwalam.
09 lutego 2014 16:31
Asiula a spróbuj zamknąć sticka i wyciągnąć i spróbować się połączyć za pomocą kodu ANji. Oszczędzisz pieniądze :):)