Internet w Niemczech

09 lutego 2014 17:17
judora

Asiula a spróbuj zamknąć sticka i wyciągnąć i spróbować się połączyć za pomocą kodu ANji. Oszczędzisz pieniądze :):)

Nic z tego :( Niby połączone ale internetu nie ma. Jednak musze zakupić wzmacniacz. Myślałam tylko czy jak łączy sie przez sticka to czy nadal jest z limitem...ale juz nie mam tego...znowu jest O2...ech...ide sobie...mam takiego nerwa ze szkoda słów.
09 lutego 2014 17:19
emilia

Program Wise Care - poszukam, jak i co mozna nim zrobic, napisz tylko, jaka wersje masz, mysle, ze to Wise Care 365 Free - w polskiej wersji jezykowej ? Tez na niedziele, jutro mam ciezki dzien, PDP musze zawiezc przy pomocy taxi na spotkanie, no i jutro mam pierwsze lekcje, w sobote jedziemy z wizyta.

Mam Wise Care 365 Tray polska wersja językowa.
09 lutego 2014 17:34
emilia

No i co ??? A tak niedawno plakalas, ze nic nie wiesz i nic sie nie nauczysz !!! A mowilam, ze nie taki diabel straszny ????

Emilio może mi pomożesz,wyskakuje mi taki napis-Unable to find locale date files.Please reinstall.- internet mam moge korzystac ze skype tylko nie moge uruchomić google chrome,wiec jak mam zainstalować na nowo google chrome,mogę operować starym internet explorer ale to jest męczarnia bo b.wolno chodzi.korzystam ze sticka z Aldi,
09 lutego 2014 17:40
Asik

Mam Wise Care 365 Tray polska wersja językowa.

Wiem, ze nie jestes analfabetka ogolnie i szczegolnie (tylko zart !), daje Ci link, gdzie krok po kroku wszystko opisane i sa fotki tez:

http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/wise-care-365/2013/10/jak-przyspieszyc-dzialanie-komputera-i-windows.aspx

Przeczytaj obydwie strony tej instrukcji obslugi i jesli masz watpliwosci, to pisz PRZED. Ten program ma bardzo duze mozliwosci, ale gleboko ingeruje w system. Jego plusem jest, ze masz wszystko w jednym programie.
Spokojnie mozesz pominac instrukcje na temat zakladania hasel, to Ci nie jest potrzebne. Wszystko do tego punktu powinno Ci wyczyscic komputer.
09 lutego 2014 17:46
iwunia

Emilio może mi pomożesz,wyskakuje mi taki napis-Unable to find locale date files.Please reinstall.- internet mam moge korzystac ze skype tylko nie moge uruchomić google chrome,wiec jak mam zainstalować na nowo google chrome,mogę operować starym internet explorer ale to jest męczarnia bo b.wolno chodzi.korzystam ze sticka z Aldi,

Najwyrazniej "padla" Chrome. Czy przypadkiem nie przenosilas gdzies jej folderow?
Moja rada: 
Nie wiem, czy dasz rade sciagnac nowa Chrome przy slabym internecie, ale moze. Jak sciagniesz - stare Chrome usun, a nowe zainstaluj. Od razu mowie, ze wszystkie zapisane hasla i tak dalej pojda w kosmos.
Albo najpierw inaczej, masz na dysku (musi byc), prawdopodobnie w folderze "Download", plik instalacyjny Chrome, to jest to, co sie sciaga, zeby zainstalowac. Moze uda Ci sie klikajac na to wymusic reinstalacje, tak, jakbys drugi raz chciala zainstalowac.
09 lutego 2014 17:52
emilia

Najwyrazniej "padla" Chrome. Czy przypadkiem nie przenosilas gdzies jej folderow?
Moja rada: 
Nie wiem, czy dasz rade sciagnac nowa Chrome przy slabym internecie, ale moze. Jak sciagniesz - stare Chrome usun, a nowe zainstaluj. Od razu mowie, ze wszystkie zapisane hasla i tak dalej pojda w kosmos.
Albo najpierw inaczej, masz na dysku (musi byc), prawdopodobnie w folderze "Download", plik instalacyjny Chrome, to jest to, co sie sciaga, zeby zainstalowac. Moze uda Ci sie klikajac na to wymusic reinstalacje, tak, jakbys drugi raz chciala zainstalowac.

Ok będe próbować ale nie wiem czy sama dam rade...
narazie jade na internet explorer

09 lutego 2014 20:54
Esserga

Emilko,
mam Comodo i ten program do defragmentacji (dzięki Tobie ;-)), ale przy okazji instalacji tego do defragmentacji na pulpicie pojawiły się dodatkowe ikony- Sync Folder i MyPC Backup, czy to jest potrzebne? Nie wiem do czego one służą. Gdybyś mogła napisz co z nimi zrobić. Dzięki!

Spokojnie mozesz skasowac te skroty z pulpitu. Obojetnie, czy to jest tylko skrot (ikonka z zawinieta strzalka), czy bezposredni. Jesli bedziesz chciala kiedys korzystac z funkcji synchronizacji jakis materialow "w chmurze", lub zechcesz dodatkowa kopie zapasowa systemu zrobic - znajdziesz te programy w "Wszystkie programy".
11 lutego 2014 11:58
wracam niedlugo do niemiec,jaka moge ogladac tam polska telewizje,dzieki za pomoc.
11 lutego 2014 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

wracam niedlugo do niemiec,jaka moge ogladac tam polska telewizje,dzieki za pomoc.

przewijala sie juz ta kwestia w tym temacie cofnij sie i poszukaj:)
pozdrawiam:)
11 lutego 2014 14:38
Witam!Czy znajdę tutaj bratnią duszę, która korzysta z Mobile Broadband Vodafone.de2G|EDGE Mobile connection? Będę wdzięczna za odpowiedź
11 lutego 2014 18:02
Emilia ,Gabrysia !!!!!!!!Ratunku!!!!!Nasza Andrea coś nakopała i chyba z tego co pisze usunela sobie częsciowo CHROME działa jej tylko SKYP i woła o pomoc!!!!!!!!!
11 lutego 2014 18:09
Nic nie masz do usuniecia ! To co jest 5 razy - to rozne wersje, ale na szybko nie powiem, ktora u Ciebie akurat musi byc. Plants vs Zombies - gra, jesli nie grasz w to - usun.  
Andrea, masz na pulpicie ikone Komputer? Jak jest, najdz na to i prawym myszy kliknij, znajdz pozycje "Wlasciwosci" i wejdz w to, chodzi mi o sprawdzenie ile masz miejsca na poszczegolnych dyskach, lub jesli masz jeden.
11 lutego 2014 18:12
kasia63

Emilia ,Gabrysia !!!!!!!!Ratunku!!!!!Nasza Andrea coś nakopała i chyba z tego co pisze usunela sobie częsciowo CHROME działa jej tylko SKYP i woła o pomoc!!!!!!!!!

Kurde, teraz czas kolacji, musze isc ...
11 lutego 2014 18:17
emilia

Kurde, teraz czas kolacji, musze isc ...

Andrea ma kłopot z otworzeniem przegladarki,z przywróceniem systemu i innymi sprawami-ja za cienka:(Masz ją na skypie na pewno z pozycji forum pomoc jest niemożliwa.Ona mówi ze ma cie na skypie.
11 lutego 2014 18:23
kasia63

Andrea ma kłopot z otworzeniem przegladarki,z przywróceniem systemu i innymi sprawami-ja za cienka:(Masz ją na skypie na pewno z pozycji forum pomoc jest niemożliwa.Ona mówi ze ma cie na skypie.

Czy Andrea ma zaistalowane inne przeglądarki w laptopie?Jak skype działa to z systemem nie jest tak źle,może ma bałagan na kompie i sie zamula.