Internet w Niemczech

11 lutego 2014 18:25
Niech sciagnie i zainstaluje na nowo chrome
11 lutego 2014 18:26
tina 100%

Czy Andrea ma zaistalowane inne przeglądarki w laptopie?Jak skype działa to z systemem nie jest tak źle,może ma bałagan na kompie i sie zamula.

Zaczeło sie od tego ,że zaczelo mulic forum-mi tez .codziennie wieczorem muli masakrycznie z 5-10 minut i potem wszystko wraca do normy a u niej wzielo i zdechlo:) wszystko
11 lutego 2014 18:35
kasia63

Zaczeło sie od tego ,że zaczelo mulic forum-mi tez .codziennie wieczorem muli masakrycznie z 5-10 minut i potem wszystko wraca do normy a u niej wzielo i zdechlo:) wszystko

Wszystko,to znaczy przeglądarka,czy w ogóle komputer się wiesza,bo jak ma inną przeglądarkę,to jak komputer muli,to tymczasowo niech mu zrobi reset,czyli po prostu ten guzik od wyłaczania niech dlużej przytrzyma ,aż się wyłączy,potem niech włączy,pomału niech otwiera system,bez nerwowego klikania.Potem skype,o ile jej się z autostartu nie otwiera.Gdzieś mi w oko wpadł wpis ,że to chyba ona ma zainstalowana inne przeglądarki,może się tymczasowo nimi posłuzyć,jak w instalkach nie znajdzie chroma.Może Chrome z Googla ściagnąć,no i koniecznie AdBlockera,wtedy reklamy nie będą jej się platać.No i koniecznie porządek w kompie zrobić.Przejrzeć CC cleanerem,mozna po prostu na razie wyłaczyć niepotrzebne programy,potem odinstalować.No i na dysku porządek zrobić koniecznie.
11 lutego 2014 18:37
kasia63

Ja właśnie tez tak mam wieczorami:(żeby tylko nic mi nie zdechło,bo nie poradzę sobie.Och ta technika:)
11 lutego 2014 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
wiewiorka

Ja właśnie tez tak mam wieczorami:(żeby tylko nic mi nie zdechło,bo nie poradzę sobie.Och ta technika:)

To sie gdzies tak ok miesiac temu zaczeło,wczesniej bywało też ale sporadycznie a teraz codziennie muli ,najczęsciej późnym popołudniem i wywala z forum....może przeciążone albo co?
Tina-ona juz to porobila z cleanerem ,to sprzatanie i miala juz tylko chrome.
11 lutego 2014 18:57
kasia63

To sie gdzies tak ok miesiac temu zaczeło,wczesniej bywało też ale sporadycznie a teraz codziennie muli ,najczęsciej późnym popołudniem i wywala z forum....może przeciążone albo co?
Tina-ona juz to porobila z cleanerem ,to sprzatanie i miala juz tylko chrome.

To niech Internet Explorer otworzy ,bedzie mogła byc na forum,dopóki innej przeglądarki nie zainstaluje,moze jakies niepotrzebne programy pracują w tle i autostarcie,no i dyski niech przejrzy.Nie wiem Ile GB ma RAM w jej komputerze,może antywirus zamula.
11 lutego 2014 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
Nie płacz:)
11 lutego 2014 19:18 / 1 osobie podoba się ten post
To nie forum,u mnie działa normalnie,a mam netbooka,którego parametry d..y nie urywają.Poczekaj na Emillie,może masz coś tam jeszcze w kompie do usunięcia,lub do wyłaczenia,zdarza się.A moze dyski są przepełnione.Filmy duzo miejsca zabierają,gry raczej nie i dodatkowe przeglądarki tez.Może trzeba jeszcze raz rejestr przeczyścić,a może antywirusik robi takie niespodzianki.A resecik komputerkowi robiłaś?Jak na nowo właczyć powinien szybciej działać chociaz trochę.Dojdziecie z tym do ładu na pewno.Albo Linuksa wgraj,fajny system i bezproblemowy tak mogę rzec ogólnie.Emilia pracuje na Linuksie,więc powie Ci co i jak.
11 lutego 2014 19:33
Andrea, poplacz sobie ale tylko troszke, prosze ) i tylko dzisiaj. Od jutra juz tego nie rob.
11 lutego 2014 22:07
Emilia,prosze cie o pomoc w poskarzyjkach napisalam
11 lutego 2014 22:34
;:(:(:(:(

Nie płakaj,nie pomogę Ci bo ja jesem ulungiem komputerowym:(
11 lutego 2014 22:34 / 1 osobie podoba się ten post
Najprościej przeinstalować system, ale to długotwałe jest.
Dlatego:
-przedewszystkim sprawdź prędkość łącza internetowego rano-popołudniu-wieczorem to podstawa!!!
(takie strony jak fora,fb, inne gdzie głównie jest tekst nie powinny mulić, co innego youtube, weeb.tv itp gdzie są duże pliki graficzne, avi, flv itd.)
-skasuj wszystkie niepotrzebne nakładki dla IE i programy, których nieużywasz
- przeczyść rejestr np RegCleaner
- zainstaluj Chrome lub Operę
- defragmentacja dysku też się przyda
- ostatecznie instalacja najnowszych sterowników

12 lutego 2014 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
filip

Najprościej przeinstalować system, ale to długotwałe jest.
Dlatego:
-przedewszystkim sprawdź prędkość łącza internetowego rano-popołudniu-wieczorem to podstawa!!!
(takie strony jak fora,fb, inne gdzie głównie jest tekst nie powinny mulić, co innego youtube, weeb.tv itp gdzie są duże pliki graficzne, avi, flv itd.)
-skasuj wszystkie niepotrzebne nakładki dla IE i programy, których nieużywasz
- przeczyść rejestr np RegCleaner
- zainstaluj Chrome lub Operę
- defragmentacja dysku też się przyda
- ostatecznie instalacja najnowszych sterowników

Filip, nawet nie mysl o przeinstalowaniu systemu, wszelkie sprawy zwiazane z podzialem dysku i tak dalej NIE. Andrea ma tego laptopa "w spadku", sa na nim dwa konta, bylego wlasciciela (nie wiem, czy jest to konto na prawach administratora), i swoje - konto uzytkownika. Podejrzewam, ze tam jest jeszcze jedno konto - admina, ale to tylko gdybanie. Byly dwa antywiry, nie wiem, czy dzialajace, czy tylko resztki w nocy czyscilysmy - Avira i McAfee, na tyle, na ile udalo sie - sa usuniete i zainstalowany kombajn Comodo w tej chwili. Nie mogla zainstalowac NIC, plik instalacyjny Firefoxa wyslalam skypem i dopiero poszlo. IE jest w wersji niemieckiej, jeszcze by nalezalo przynajmniej, na wszelki wypadek AdBlocka tam zalozyc, ale juz bylo nieco pozno. W tej chwili rejestr jest wyczyszczony CCleanerem, wiec, moim zdaniem, juz jest lepiej. Internet faktycznie dziala bardzo wolno, ma w downoadzie ledwo powyzej 2 MB lub dobija do 3 MB, o uploadzie lepiej nie pisac. Albo jest jakas awaria u operatora, albo cos robia, albo nie wiem, co.  
12 lutego 2014 20:55
Chciałam sobie zainstalowac CCleaner ,ale niestety razem nim zaczęły mi się instalować jakies 2 programy czyszczące PC Speed cos tam i PC Speed Max-więc wywaliłam wszystko i daruję sobie sprzątanie lapka samodzielnie bo mi sie jeszce nakopie tak jak Andrei wczoraj.Juz wczesniej wraz z instalacja Avasta tez jakies dwa gówna sie zainstalowały i zleźć nie chcą....Trzeba lapka do doktora i już.Szlag mnie trafia czemu to tak jest ,ze jak chce jedno zainstalowac to sie zaraz czepiaja inne jakies dodatkowe??Wrrrrrr
12 lutego 2014 21:00
kasia63

Chciałam sobie zainstalowac CCleaner ,ale niestety razem nim zaczęły mi się instalować jakies 2 programy czyszczące PC Speed cos tam i PC Speed Max-więc wywaliłam wszystko i daruję sobie sprzątanie lapka samodzielnie bo mi sie jeszce nakopie tak jak Andrei wczoraj.Juz wczesniej wraz z instalacja Avasta tez jakies dwa gówna sie zainstalowały i zleźć nie chcą....Trzeba lapka do doktora i już.Szlag mnie trafia czemu to tak jest ,ze jak chce jedno zainstalowac to sie zaraz czepiaja inne jakies dodatkowe??Wrrrrrr

Kasia, nic nie popsujesz, tych dwoch programikow po prostu nie uzywaj. Andrei sie z innych powodow nakopalo. Jesli przy instalacji nie ma mozliwosci odptaszkowania ich instalacji. One maja swoje osobne ikony i juz tez ktos pisal o tym, pisalam, ze spokojnie mozna te ikony usunac. Te dwa programiki nie sa powiazane scisle z CCleanerem.