Internet w Niemczech

13 lutego 2014 11:34
W umowie z Deutsche Telekom jaka masz predkosc?,bo to tez moze byc wina starych kabli,dzwon na infolinie do Telekom i wysla ci jakiegos technika co sprawdzi jaka masz predkosc na wejsciu do domu.
13 lutego 2014 11:56
Jeżeli w trybie awaryjnym z obsługą sieci,internet bedzie działał sprawnie,to znaczy,ze to wina laptopa.Musiałabyś to sprawdzić,bo trudno spekulować,ale zazwyczaj jest tak,że problemy które opisujesz mogą wynikać z winy operatora.A cały czas jest taki wolny,czy są momenty kiedy przyspiesza?
13 lutego 2014 12:39
To Ci się z tych dziadowskich Toolbarów wyszukiwarka zaistalowała,to może jak najbardziej spowalniać,a muszę Ci powiedzieć ,że cięzko się tego pozbyć.Powinnaś mieć to w liście programów w windowsie.Jak nie da sie normalnie tego odinstalować,to może jaki program do tego byłby potrzebny.
13 lutego 2014 12:42
My Search Dial ...itd - to wyszukiwarka o nienaljepszej renomie (generuje reklamy, spowalnia system)  - ja bym to natycmiast usunęła!
Andrea - na jakiej przeglądarce to masz: Chrome, Firefox ....czy na wszystkich?

Najpierw otwórz Ccleanera i zrób tak jak poprzednio ....poszukaj w programach coś My Search i usuń (odinstalowawanie prodramu). 
Potem sprawdzimy jeszcze w przeglądarkach, czy wszystko usunięte.

13 lutego 2014 12:48
To się mogło razem z Firefoxem zainstalować.Jak sie boisz sama ,to moze pod nadzorem Emilii to zrobisz,bo tak jak Gabrysia pisała,możesz to tez CCcleanerem wyczyścić,albo bezpośrednio z Windowsa.Z tymi toolbarami często bywa tak,że cięzko wywalić je z systemu i wtedy potrzebny program deinstalacyjny.
13 lutego 2014 12:49
Czyli zainstalowało się z Firefoxem.

Andrea, powtórz to wszystko co ostatnio robiłyśmy ....sprawdź na liście programów wszystko co z My Search - odinstaluj itd.
Napisz co się udało zrobić !

13 lutego 2014 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea i do wszystkich, ktorzy maja problem z niechcianymi dodatkami do przegladarek:

http://adwcleaner.pl/adwcleaner/opis-programu/

Te dodatki sa bardzo trudne do usuniecia, ale wymyslono ten programik.
UWAGA, on nie wymaga instalacji, w podanym trzeba kliknac w link do sciagania pod slowem TUTAJ, jest po polsku.
UWAGA, po wykonaniu skanowania przejrzyjcie CO zaznaczyl do usuniecia, nie znam programu, wiec zostawcie zaznaczone to co jest podane w opisie dzialania (tekst na tej stronie z linku), bo, byc moze zechce na przyklad usunac tez AdBlocka, a tego raczej nie chcemy !

Co do predkosci, Andrea, znalazlas moze umowe na internet? Jesli po usunieciu tych dodatkow dalej bedzie taka niska predkosc - sprawdz prosze, co jest w umowie, uwazam, ze cos z dostawca internetu jest nie tak. Moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci, zeby dodatki tak zmniejszaly drastycznie predkosc. Moze umowa sie skonczyla i ktos zapomnial przedluzyc? Moze cos innego - nie wiem, szukaj umowy.
13 lutego 2014 13:09
Gabrysia

Czyli zainstalowało się z Firefoxem.

Andrea, powtórz to wszystko co ostatnio robiłyśmy ....sprawdź na liście programów wszystko co z My Search - odinstaluj itd.
Napisz co się udało zrobić !

Nie zainstalowalo sie z FF, to juz bylo wczesniej, plik instalacyjny sciagalam z zaufanej strony, sama testowo z tego instalatora postawilam FF u siebie ..

Sorry, dalszy ciag do Andrei: W tej chwili nie masz co czyscic przy pomocy CCleanera, spokojnie, uzyj tego programiku i dopiero wyczysc, a nastepnie zamnknij system i lapka, i uruchom od nowa i pisz.

Jeszcze, rejestr tez wyczysc, CCleanerem !  

Jesli podany program nie poskutkuje, mam jeszcze w zapasie inny, ale po angielsku, wiec najpierw ten po polsku.

Dla angielskojezycznych:

http://www.techsupportall.com/remove-start-mysearchdial-com-removal-help/
13 lutego 2014 13:27
emilia

Nie zainstalowalo sie z FF, to juz bylo wczesniej, plik instalacyjny sciagalam z zaufanej strony, sama testowo z tego instalatora postawilam FF u siebie ..

Sorry, dalszy ciag do Andrei: W tej chwili nie masz co czyscic przy pomocy CCleanera, spokojnie, uzyj tego programiku i dopiero wyczysc, a nastepnie zamnknij system i lapka, i uruchom od nowa i pisz.

Jeszcze, rejestr tez wyczysc, CCleanerem !  

Jesli podany program nie poskutkuje, mam jeszcze w zapasie inny, ale po angielsku, wiec najpierw ten po polsku.

Dla angielskojezycznych:

http://www.techsupportall.com/remove-start-mysearchdial-com-removal-help/

A ja twierdzę, ze to wina Firefoksa.
Miałam takie same problemy, w grudniu padała mi Opera i podkusiło mnie zainstalować Firefoksa.
Jakiś czas było do brze, a potem zaczęło samo aktualizować, naściągało przy tym róznych g....,nawet CC nie pomagał, bo nie dawały się usunąć.
Pomogło dopiero kompletne wyrzucenie Firefoksa, czyszczenie potem jeszcze raz CC i zainstalowalam nowa wersję Opery i śmiga wszystko.
Instalowały mi sie te same dodatki co u Andrejki, nie mogłam ujechać z systemem, pamiętacie jak walczyłam z tym. Meile nie chodziły,
do banków się nie mogłam dostać , masakra jakaś. Przy otwieraniu kazdej strony najpierw długo kręcciło, a potem wyskakiwały jakieś pierdoły.
Od lat miałam Operę i nigdy żadnych problemów, teraz też, mam najnowszą jej wersję, lapek śmiga.

Moze Andrejka przejdź też na Opeę, FF to teraz jakaś pomyłka.
13 lutego 2014 13:49
a mnie to chyba szlag trafi.laptop mam na gwarancji,wiec nie chce tutaj do serwisu niesc,bo nie mam dokumentow zakupu ze soba...

sciagnelam sterowniki,zainstalowalam i nic,tak jak bylo,tak jest
13 lutego 2014 13:49
scarlet

A ja twierdzę, ze to wina Firefoksa.
Miałam takie same problemy, w grudniu padała mi Opera i podkusiło mnie zainstalować Firefoksa.
Jakiś czas było do brze, a potem zaczęło samo aktualizować, naściągało przy tym róznych g....,nawet CC nie pomagał, bo nie dawały się usunąć.
Pomogło dopiero kompletne wyrzucenie Firefoksa, czyszczenie potem jeszcze raz CC i zainstalowalam nowa wersję Opery i śmiga wszystko.
Instalowały mi sie te same dodatki co u Andrejki, nie mogłam ujechać z systemem, pamiętacie jak walczyłam z tym. Meile nie chodziły,
do banków się nie mogłam dostać , masakra jakaś. Przy otwieraniu kazdej strony najpierw długo kręcciło, a potem wyskakiwały jakieś pierdoły.
Od lat miałam Operę i nigdy żadnych problemów, teraz też, mam najnowszą jej wersję, lapek śmiga.

Moze Andrejka przejdź też na Opeę, FF to teraz jakaś pomyłka.

Nie chce sie sprzeczac, ale akurat u Ciebie byla inna sytuacja. A wiesz, znasz przyczyne, ze Opera Ci padala? 
To nie wina FF, tylko miejsca, z ktorego sie pobiera plik instalacyjny. Napisalam, ze z tego samego pliku instalacyjnego, ktory pozniej Andrei wyslalam zainstalowalam FF u siebie i NIE mam zadnych dodatkow. Rownie dobrze moglas inny program instalowac, "a przy okazji" te dodatki "weszly" na komputer.

No a tak ogolnie, to mam u siebie poustawiane w przegladarkach tak, ze nie robia mi automatycznie aktualizacji, tylko powiadamiaja, ze jest nowa wersja.

Zreszta, Andrea miala klopoty z lapkiem, pozniej sama zainstalowala Chrome jeszcze raz i byly problemy. Mam nadzieje, ze uda sie usunac to paskudztwo.

W opisie programu AdwCleaner tez pisze na ten temat i dlaczego tak sie dzieje.
13 lutego 2014 13:54
ania37

a mnie to chyba szlag trafi.laptop mam na gwarancji,wiec nie chce tutaj do serwisu niesc,bo nie mam dokumentow zakupu ze soba...

sciagnelam sterowniki,zainstalowalam i nic,tak jak bylo,tak jest

Czy w Menedzerze urzadzen dalej masz ostrzezenia po instalacji sterownikow - jakie zainstalowalas? Masz plyte instalacyjna od niego? Na plycie instalacyjnej sa sterowniki, wtedy przy urzadzeniach, przy ktorych sa ostrzezenia mozna kazac aktualizowac sterownik i wskazac polozenie sterownika - na stacje cd z plytka instalacyjna.
13 lutego 2014 13:55
emilia

Czy w Menedzerze urzadzen dalej masz ostrzezenia po instalacji sterownikow - jakie zainstalowalas? Masz plyte instalacyjna od niego? Na plycie instalacyjnej sa sterowniki, wtedy przy urzadzeniach, przy ktorych sa ostrzezenia mozna kazac aktualizowac sterownik i wskazac polozenie sterownika - na stacje cd z plytka instalacyjna.

tak,mam dalej te ostrzezenia...nie mam plyt instalacyjnych tutaj...
13 lutego 2014 14:05
emilia

Andrea i do wszystkich, ktorzy maja problem z niechcianymi dodatkami do przegladarek:

http://adwcleaner.pl/adwcleaner/opis-programu/

Te dodatki sa bardzo trudne do usuniecia, ale wymyslono ten programik.
UWAGA, on nie wymaga instalacji, w podanym trzeba kliknac w link do sciagania pod slowem TUTAJ, jest po polsku.
UWAGA, po wykonaniu skanowania przejrzyjcie CO zaznaczyl do usuniecia, nie znam programu, wiec zostawcie zaznaczone to co jest podane w opisie dzialania (tekst na tej stronie z linku), bo, byc moze zechce na przyklad usunac tez AdBlocka, a tego raczej nie chcemy !

Co do predkosci, Andrea, znalazlas moze umowe na internet? Jesli po usunieciu tych dodatkow dalej bedzie taka niska predkosc - sprawdz prosze, co jest w umowie, uwazam, ze cos z dostawca internetu jest nie tak. Moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci, zeby dodatki tak zmniejszaly drastycznie predkosc. Moze umowa sie skonczyla i ktos zapomnial przedluzyc? Moze cos innego - nie wiem, szukaj umowy.

Dzięki Emilia - miałam tak, że otwierając przeglądarkę, otwierało mi się kilka dodatkowych stron. Nie wiem skąd to cholerstwo się wzięło. No i po zastosowaniu Twojego programiku już tego nie ma:)
13 lutego 2014 14:06
ania37

tak,mam dalej te ostrzezenia...nie mam plyt instalacyjnych tutaj...

Jakie sterowniki zainstalowalas, czy ze strony Asusa, czy z innej?

http://www.driversdownloader.com/asus-drivers/asus-s46ca-notebook

Tu sa wymienione wszystkie sterowniki do Twojego laptopa, do LAN tez - Realtek LAN Driver, Windows 8 (64-bit)