Internet w Niemczech

13 lutego 2014 14:08
wichurra

Dzięki Emilia - miałam tak, że otwierając przeglądarkę, otwierało mi się kilka dodatkowych stron. Nie wiem skąd to cholerstwo się wzięło. No i po zastosowaniu Twojego programiku już tego nie ma:)

Sie ciesze, dzieki !!!
13 lutego 2014 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Andrea i do wszystkich, ktorzy maja problem z niechcianymi dodatkami do przegladarek:

http://adwcleaner.pl/adwcleaner/opis-programu/

Te dodatki sa bardzo trudne do usuniecia, ale wymyslono ten programik.
UWAGA, on nie wymaga instalacji, w podanym trzeba kliknac w link do sciagania pod slowem TUTAJ, jest po polsku.
UWAGA, po wykonaniu skanowania przejrzyjcie CO zaznaczyl do usuniecia, nie znam programu, wiec zostawcie zaznaczone to co jest podane w opisie dzialania (tekst na tej stronie z linku), bo, byc moze zechce na przyklad usunac tez AdBlocka, a tego raczej nie chcemy !

Co do predkosci, Andrea, znalazlas moze umowe na internet? Jesli po usunieciu tych dodatkow dalej bedzie taka niska predkosc - sprawdz prosze, co jest w umowie, uwazam, ze cos z dostawca internetu jest nie tak. Moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci, zeby dodatki tak zmniejszaly drastycznie predkosc. Moze umowa sie skonczyla i ktos zapomnial przedluzyc? Moze cos innego - nie wiem, szukaj umowy.

Od jakiegoś czasu miałam problemy z komputerem a teraz? zastosowałam powyższy program i jest super. Po raz kolejny twierdzę że jesteś Wielka. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za to że udzielasz nam tych cennych rad. IWA
13 lutego 2014 14:13
emilia

Jakie sterowniki zainstalowalas, czy ze strony Asusa, czy z innej?

http://www.driversdownloader.com/asus-drivers/asus-s46ca-notebook

Tu sa wymienione wszystkie sterowniki do Twojego laptopa, do LAN tez - Realtek LAN Driver, Windows 8 (64-bit)

tak,z tej strony zainstalowalam sterownik LAN....co sie stanie jak sciagne wszystkie sterowniki i je zainstaluje?
13 lutego 2014 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
A tak się z ciekawości zapytam - Emilia, Ty zawodowo komputerowa jesteś, czy tak z zainteresowania tylko?
Tak, czy tak - podziwiam Twoją wiedzę. Dosyć to niezwykłe jak na kobietę:)
13 lutego 2014 14:20
ania37

tak,z tej strony zainstalowalam sterownik LAN....co sie stanie jak sciagne wszystkie sterowniki i je zainstaluje?

Napewno nie wszystkie!!! Hmm, czegos takiego nigdy nie robilam, bo glowna zasada jest taka, ze trzeba usunac starszy, zeby zainstalowac nowszy, szkopul w tym, ze nie wiadomo co usunelas. Napewno NIE te do VGA i NIE do Chipsetu, bo laptop jako taki dziala.

Moze sciagnij i zainstaluj te:

Others
Intel Rapid Storage Technology driver
Windows 8 (64-bit)

501.59 KB

jesli nic sie nie zmieni (tylko za kazdym razem zamknij system i startuj na nowo.
To dalej te:

Others
Intel® Rapid Start Technology Driver
Windows 8 (64-bit)
2.12 MB

13 lutego 2014 14:25
emilia

Napewno nie wszystkie!!! Hmm, czegos takiego nigdy nie robilam, bo glowna zasada jest taka, ze trzeba usunac starszy, zeby zainstalowac nowszy, szkopul w tym, ze nie wiadomo co usunelas. Napewno NIE te do VGA i NIE do Chipsetu, bo laptop jako taki dziala.

Others
Windows 8 (64-bit)

501.59 KB

jesli nic sie nie zmieni (tylko za kazdym razem zamknij system i startuj na nowo.
To dalej te:

Others
Windows 8 (64-bit)
2.12 MB

hee,no wlasnie nie wiem co usunelam...

dziekuje za pomoc
13 lutego 2014 14:29 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

A tak się z ciekawości zapytam - Emilia, Ty zawodowo komputerowa jesteś, czy tak z zainteresowania tylko?
Tak, czy tak - podziwiam Twoją wiedzę. Dosyć to niezwykłe jak na kobietę:)

Nie, nie jestem zawodowcem, kiedys jednak mialam za duzo wolnego czasu i temat mnie bardzo wciagnal, zreszta do tego stopnia, ze od 6 lat uzywam Windowsa tylko okazjonalnie.
Hmm, na przyklad w takiej sytuacji, jak jest teraz u Ani, gdyby to byl Linux, w konsoli (takie czarne okienko, gdzie tylko pisac mozna "szyfrem" - Windows tez to ma !), o wiele szybciej mozna sie doszukac, czego brakuje. Niestety, konsoli windowsowej, skladni polecen, nie znam tak dobrze, jak linuksowej.

A najpotezniejsza sila w necie kiedys byla, teraz chyba w Londynie jest kobietka ...
13 lutego 2014 14:30
ania37

hee,no wlasnie nie wiem co usunelam...

dziekuje za pomoc

Pisz, czy cos sie zmienia, ew. podam nastepne do instalacji !!!
13 lutego 2014 14:38
emilia

Pisz, czy cos sie zmienia, ew. podam nastepne do instalacji !!!

Emilia,troszke cierpliwosci poprosze

13 lutego 2014 14:38
emilia

Nie, nie jestem zawodowcem, kiedys jednak mialam za duzo wolnego czasu i temat mnie bardzo wciagnal, zreszta do tego stopnia, ze od 6 lat uzywam Windowsa tylko okazjonalnie.
Hmm, na przyklad w takiej sytuacji, jak jest teraz u Ani, gdyby to byl Linux, w konsoli (takie czarne okienko, gdzie tylko pisac mozna "szyfrem" - Windows tez to ma !), o wiele szybciej mozna sie doszukac, czego brakuje. Niestety, konsoli windowsowej, skladni polecen, nie znam tak dobrze, jak linuksowej.

A najpotezniejsza sila w necie kiedys byla, teraz chyba w Londynie jest kobietka ...

Chyba wiem o kim mówisz :)
_________ Picasso __________

tez wiele od niej skorzystałam !!!
13 lutego 2014 14:42
Mam taki komunikat po instalacji i scnowani- nie mozna rozpoznac nazwy zdalnej `db.drivernavigator.com
13 lutego 2014 14:50
ania37

Mam taki komunikat po instalacji i scnowani- nie mozna rozpoznac nazwy zdalnej `db.drivernavigator.com

Ja nie "kazalam" Ci sie speszyc, absolutnie, spokojnie ...
Zaraz po instalacji i ..... nie bardzo wiem, co chcialas napisac .... Hm, to jest adres strony, ktora wlasnie sluzy do aktualizacji sterownikow wszelkich od Asusa, skoro internet nie dziala nadal, to nie moze sie polaczyc ...  Po instalacji ktorego sterownika wyskoczyl ten komunikat?
13 lutego 2014 14:51
Andrea, sprawdz w pobranych, czy sie zapisal, jak jest kliknij na niego i uruchom.
Albo za godzinke bede z powrotem, musze zakupy zrobic, OK?
13 lutego 2014 14:53
Gabrysia

Chyba wiem o kim mówisz :)
_________ Picasso __________

tez wiele od niej skorzystałam !!!

Tak, o niej mowie, babka ma Windowsy w jednym palcu, zreszta, ona zdaje sie programistka, wielka postac.
13 lutego 2014 14:54
emilia

Others
Windows 8 (64-bit)

501.59 KB

To dalej te:

Others
Windows 8 (64-bit)
2.12 MB

zainstalowalam ten OTHERS INTEL RAPID STORAGE

i mam tek komunikat co w poscie wyzej