Dzięki Emilia - miałam tak, że otwierając przeglądarkę, otwierało mi się kilka dodatkowych stron. Nie wiem skąd to cholerstwo się wzięło. No i po zastosowaniu Twojego programiku już tego nie ma:)
Dzięki Emilia - miałam tak, że otwierając przeglądarkę, otwierało mi się kilka dodatkowych stron. Nie wiem skąd to cholerstwo się wzięło. No i po zastosowaniu Twojego programiku już tego nie ma:)
Andrea i do wszystkich, ktorzy maja problem z niechcianymi dodatkami do przegladarek:
http://adwcleaner.pl/adwcleaner/opis-programu/
Te dodatki sa bardzo trudne do usuniecia, ale wymyslono ten programik.
UWAGA, on nie wymaga instalacji, w podanym trzeba kliknac w link do sciagania pod slowem TUTAJ, jest po polsku.
UWAGA, po wykonaniu skanowania przejrzyjcie CO zaznaczyl do usuniecia, nie znam programu, wiec zostawcie zaznaczone to co jest podane w opisie dzialania (tekst na tej stronie z linku), bo, byc moze zechce na przyklad usunac tez AdBlocka, a tego raczej nie chcemy !
Co do predkosci, Andrea, znalazlas moze umowe na internet? Jesli po usunieciu tych dodatkow dalej bedzie taka niska predkosc - sprawdz prosze, co jest w umowie, uwazam, ze cos z dostawca internetu jest nie tak. Moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci, zeby dodatki tak zmniejszaly drastycznie predkosc. Moze umowa sie skonczyla i ktos zapomnial przedluzyc? Moze cos innego - nie wiem, szukaj umowy.
Jakie sterowniki zainstalowalas, czy ze strony Asusa, czy z innej?
http://www.driversdownloader.com/asus-drivers/asus-s46ca-notebook
Tu sa wymienione wszystkie sterowniki do Twojego laptopa, do LAN tez - Realtek LAN Driver, Windows 8 (64-bit)
tak,z tej strony zainstalowalam sterownik LAN....co sie stanie jak sciagne wszystkie sterowniki i je zainstaluje?
Napewno nie wszystkie!!! Hmm, czegos takiego nigdy nie robilam, bo glowna zasada jest taka, ze trzeba usunac starszy, zeby zainstalowac nowszy, szkopul w tym, ze nie wiadomo co usunelas. Napewno NIE te do VGA i NIE do Chipsetu, bo laptop jako taki dziala.
Moze sciagnij i zainstaluj te:
Others
Intel Rapid Storage Technology driver
Windows 8 (64-bit)
501.59 KB
jesli nic sie nie zmieni (tylko za kazdym razem zamknij system i startuj na nowo.
To dalej te:
Others
Intel® Rapid Start Technology Driver
Windows 8 (64-bit)
2.12 MB
A tak się z ciekawości zapytam - Emilia, Ty zawodowo komputerowa jesteś, czy tak z zainteresowania tylko?
Tak, czy tak - podziwiam Twoją wiedzę. Dosyć to niezwykłe jak na kobietę:)
hee,no wlasnie nie wiem co usunelam...
dziekuje za pomoc
Pisz, czy cos sie zmienia, ew. podam nastepne do instalacji !!!
Nie, nie jestem zawodowcem, kiedys jednak mialam za duzo wolnego czasu i temat mnie bardzo wciagnal, zreszta do tego stopnia, ze od 6 lat uzywam Windowsa tylko okazjonalnie.
Hmm, na przyklad w takiej sytuacji, jak jest teraz u Ani, gdyby to byl Linux, w konsoli (takie czarne okienko, gdzie tylko pisac mozna "szyfrem" - Windows tez to ma !), o wiele szybciej mozna sie doszukac, czego brakuje. Niestety, konsoli windowsowej, skladni polecen, nie znam tak dobrze, jak linuksowej.
A najpotezniejsza sila w necie kiedys byla, teraz chyba w Londynie jest kobietka ...
Mam taki komunikat po instalacji i scnowani- nie mozna rozpoznac nazwy zdalnej `db.drivernavigator.com
Chyba wiem o kim mówisz :)
_________ Picasso __________
tez wiele od niej skorzystałam !!!
Napewno nie wszystkie!!! Hmm, czegos takiego nigdy nie robilam, bo glowna zasada jest taka, ze trzeba usunac starszy, zeby zainstalowac nowszy, szkopul w tym, ze nie wiadomo co usunelas. Napewno NIE te do VGA i NIE do Chipsetu, bo laptop jako taki dziala.
Moze sciagnij i zainstaluj te:
Others
Intel Rapid Storage Technology driver
Windows 8 (64-bit)
501.59 KB
jesli nic sie nie zmieni (tylko za kazdym razem zamknij system i startuj na nowo.
To dalej te:
Others
Intel® Rapid Start Technology Driver
Windows 8 (64-bit)
2.12 MB