Internet w Niemczech

13 lutego 2014 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Ratunku! Kupilam dzisiaj malego lapka w Aldi i nie moge znalezc przycisku, przy ktorego pomocy napisze sobie znak 'malpka' do adresu e-mail.
 A od 8:00 do sklepu pobieglam a tam pelno ludzi przed drzwiami czekalo. Zupelnie jak u nas :-))
Zlosci mnie to bardzo. Odstawilam go przez to do pudelka. Niech sobie lezy. 
W ogole nie wiem, czy przed uruchomieniem powinnam cos jeszcze zrobic.  Ma zainstalowany Windows 8.1. i jest sliczniutki, malutki i caly niemiecki :-))

Zamienilam z synem na laptopy .W zeszlym roku kupilam nowy z " 8"...........boszeeeeee.Teraz mam z XP i jestem przeszczesliwa.Do tematu.....ja musze wcisnac shift i 2 --@ ,moze popatrz tym sposobem.
13 lutego 2014 16:38
zosia_samosia

Zamienilam z synem na laptopy .W zeszlym roku kupilam nowy z " 8"...........boszeeeeee.Teraz mam z XP i jestem przeszczesliwa.Do tematu.....ja musze wcisnac shift i 2 --@ ,moze popatrz tym sposobem.

Tak jest na polskiej klawiaturze !!
13 lutego 2014 16:38
zosia_samosia

Też mam netbooka z niemiecką klawiaturą i wciskam shift+2
13 lutego 2014 16:39
Gabrysia

Tak jest na polskiej klawiaturze !!

Na niemieckiej też.Korekta-dołożyłam język Polnisch programieer i wtedy tak to leci.Jak przełączę na jęz niemiecki,to ALT GR+q,tak jak napisałaś,ale netbooka kupowałam w Niemczech,klawiatura niemiecka.
13 lutego 2014 16:43 / 1 osobie podoba się ten post
Prawy alt plus Q male.@@@@@@ na niemieckiej klawiaturze.
13 lutego 2014 16:47
tina 100%

Na niemieckiej też.Korekta-dołożyłam język Polnisch programieer i wtedy tak to leci.Jak przełączę na jęz niemiecki,to ALT GR+q,tak jak napisałaś,ale netbooka kupowałam w Niemczech,klawiatura niemiecka.

Tina, zgadza się - jak przestawisz na język polski - to działa jak polska klawiatura !
13 lutego 2014 16:49
Gabrysia

Tina, zgadza się - jak przestawisz na język polski - to działa jak polska klawiatura !

Tak,tylko znaki Y i Z są zamienione miejscami.Tak sie do tego przyzwyczaiłam,że na komputerze w stacjonarnym w domu z polską klawiaturą dziwnie mi sie pisze.
13 lutego 2014 16:52
tina 100%

Też mam netbooka z niemiecką klawiaturą i wciskam shift+2

mam  Dell -z francuska klawiatura
13 lutego 2014 16:54
zosia_samosia

mam  Dell -z francuska klawiatura

Ale masz przełączony na jęz polski?
13 lutego 2014 16:58
tina 100%

Ale masz przełączony na jęz polski?

ooooo,to pytanie jest za trudne dla mnie.Mam pare naklejonych "znakow "na klawiaturze i sciagawke( od syna) ....co  , gdzie i jak .:) .Dla mnie wazne , ze ma XP.
13 lutego 2014 16:59
Gabrysia

Nacinij równocześnie:
prawy Alt (AltGr)  +  q

Dzieki Gabrysiu, ale on nie chce napisac malpki, tylko literke q wpisuje. 
Wyczytalam w necie, ze musze najpierw aktywowac Windowsa.

13 lutego 2014 17:04
zosia_samosia

ooooo,to pytanie jest za trudne dla mnie.Mam pare naklejonych "znakow "na klawiaturze i sciagawke( od syna) ....co  , gdzie i jak .:) .Dla mnie wazne , ze ma XP.

Na dole ekranu ,na takim pasku,obok ikonki klawiatury,jak masz litery PL,to masz przełączony na jęz polski.
13 lutego 2014 17:08
efka66

A nie masz tam jakiegoś serwisu w poblizu, albo kogoś kto się zna na tym dobrze? laptopa masz niemieckiego więc nie byłoby problemu. 

Serwis? Bardzo prosze, tylko za wziecie 'do lapki' i nic nie zrobienie- cale 53 €. Tylko nie niemiecki serwis, omijam toto z daleka )
Juz mi tak wlasnie ' nareperowali' mojego starego lapka. Tylko kase wzieli a lapek polezal na polce, podniszczyli pokrywe i oddali w stanie popsutym nienaruszonym. 
13 lutego 2014 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Serwis? Bardzo prosze, tylko za wziecie 'do lapki' i nic nie zrobienie- cale 53 €. Tylko nie niemiecki serwis, omijam toto z daleka :-))
Juz mi tak wlasnie ' nareperowali' mojego starego lapka. Tylko kase wzieli a lapek polezal na polce, podniszczyli pokrywe i oddali w stanie popsutym nienaruszonym. 

Całkiem prawdopodobne, ze to duzo kosztuje, ale na wyjeździe, to każdą cenę bym zapłaciła, żeby mieć neta, jasne że lepiej samemu sobie poradzic i nie płacic. Ja byłam ze dwa razy tutaj w serwisie, za dużo nie porobili, pozastanawiali sie , gdzieś tam powchodzili, kombinowali, niby chcieli pomóc, ale wszystko w języku polskim mam i nic nie chcieli wziąć, mimo że troche czasu poświęcili. 
13 lutego 2014 17:18
Po chwili zastanowienia .....napewno ,chyba.Przyjzalam sie teraz klawiaturze dokladnie to "fabrycznie " malpa jest na -0 -i jakas literka a z kreska na gorze.Na literze -E - mam dodatkowo ,znak euro.Liter PL ,nie mam ( na pasku) .