Internet w Niemczech

13 lutego 2014 18:14
tina 100%

Na pasku musisz przełączyć.Kliknij w te literki DE,pojawi się lista z językami,które dołączyłaś,no i kliknij w polnisch programieer

Klikam juz 3 raz, pozniej ok i nadal mam DE. Ja nie mam do tego talentu i zaraz sie denerwuje i juz.
13 lutego 2014 18:19
amelka55

Klikam juz 3 raz, pozniej ok i nadal mam DE. Ja nie mam do tego talentu i zaraz sie denerwuje i juz.

13 lutego 2014 18:19
tina 100%

Na pasku musisz przełączyć.Kliknij w te literki DE,pojawi się lista z językami,które dołączyłaś,no i kliknij w polnisch programieer

Tina, jak przelaczam, jest na pasku PL, w momencie, kiedy zrobie ok-zatwierdzam- ponownie wskakuje DE.
Dam sobie z tym spokoj, bo predzej nerwicy dostane.
13 lutego 2014 18:23
amelka55

Tina, jak przelaczam, jest na pasku PL, w momencie, kiedy zrobie ok-zatwierdzam- ponownie wskakuje DE.

Nie mam windowsa 8,a gdzie Ty masz to ok,mam windows 7 i u mnie niczego takiego nie ma,po prostu klikam w język,odznacza sie ptaszek i wychodze z tej funkcji.Musze gdzieś w necie poszukać jak to w windowsie 8 wygląda.
13 lutego 2014 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
amelka tam masz napis sprascheinstalungen i tam musisz zapisac ten dodatkowy jezyk...ja mam windows 8 i mam 3 rozne jezyki zapisane i mi dziala

tu masz filmik             

13 lutego 2014 18:34
ania37

amelka tam masz napis sprascheinstalungen i tam musisz zapisac ten dodatkowy jezyk...ja mam windows 8 i mam 3 rozne jezyki zapisane i mi dziala

tu masz filmik             

Zgadza się,jak sie w ustawieniach nie zapisze,to i w kazdym innym systemie nie bedzie działać.
13 lutego 2014 18:36
ania37

tu masz filmik             

Tak majstrowalam, ze teraz wcale nie mam zadnego nawet DE zniknelo ) taki to ze mnie 'talent' od popsucia.
Ja teraz pisze z Windows xp -mojego PDP-, nie z mojego Windows 8, bo tego nowego odstawilam. Cos pomajstrowalam i zrobil sie dotykowy ekran.

13 lutego 2014 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Tak majstrowalam, ze teraz wcale nie mam zadnego nawet DE zniknelo :-)) taki to ze mnie 'talent' od popsucia.
Ja teraz pisze z Windows xp -mojego PDP-, nie z mojego Windows 8, bo tego nowego odstawilam. Cos pomajstrowalam i zrobil sie dotykowy ekran.

Olaboga Amelka,gdzieś w funkcje desktopa weszłaś,ale dotykowy ekran też dobry,polskie znaki tez są:))))).Niczego nie zepsułas:).
13 lutego 2014 18:40
Poczekam jak skonczysz zabawe a potem ci pomoge !
13 lutego 2014 18:40 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

U mnie też tak się lubi robić. Zauważyłam, że trzeba mieć otwarty dokument tekstowy, czy jakiekolwiek pole do pisania i dopiero wtedy przełączyć język. Bo inaczej, to pomimo przełączenia wraca do poprzedniego języka.
Spróbuj na przykład na forum - tak jakbyś pisała odpowiedź komuś - żeby kursor był na polu pisania i wtedy przełącz język i zobacz, czy wyszło.

No chyba, że źle zrozumiałam o co Ci chodzi:)
13 lutego 2014 18:42
ania37

tu masz filmik             

Bardzo dziekuje za pomoc i podpowiedzi )
Pozdrawiam.
13 lutego 2014 18:42
amelka55

Tak majstrowalam, ze teraz wcale nie mam zadnego nawet DE zniknelo :-)) taki to ze mnie 'talent' od popsucia.

Z "dotykowego ekranu" łatwo wyjść. Przejedź myszką w lewym dolnym rogu i powinno Ci się małe okienko tam pokazać - to okienko to pulpit normalny, więc tam kliknij. 
13 lutego 2014 18:44
wichurra

U mnie też tak się lubi robić. Zauważyłam, że trzeba mieć otwarty dokument tekstowy, czy jakiekolwiek pole do pisania i dopiero wtedy przełączyć język. Bo inaczej, to pomimo przełączenia wraca do poprzedniego języka.
Spróbuj na przykład na forum - tak jakbyś pisała odpowiedź komuś - żeby kursor był na polu pisania i wtedy przełącz język i zobacz, czy wyszło.

Nie, bardzo dobrze zrozumialas, wlasnie, dokladnie o to mi chodzi.
Ale teraz nie moge tego sprawdzic, bo zniknelo mi to DE i nie wiem, gdzie tego szukac brrrrrr.
13 lutego 2014 18:46
wichurra

Z "dotykowego ekranu" łatwo wyjść. Przejedź myszką w lewym dolnym rogu i powinno Ci się małe okienko tam pokazać - to okienko to pulpit normalny, więc tam kliknij. 

Dzieki )
13 lutego 2014 18:46
wichurra

U mnie cos takiego nie ma miejsca,ale ja mam dodany język i zatwierdzony w ustawieniach.