Internet w Niemczech

13 lutego 2014 17:21
tina 100%

Na niemieckiej też.Korekta-dołożyłam język Polnisch programieer i wtedy tak to leci.Jak przełączę na jęz niemiecki,to ALT GR+q,tak jak napisałaś,ale netbooka kupowałam w Niemczech,klawiatura niemiecka.

Tina, dzieki wielkie. Wlasnie zrobilam wedlug Twojej instrukcji, dolozylam Polnisch programieer.

13 lutego 2014 17:22
tina 100%

Windows ms search to narzędzie windowsa do szybkiego przeszukania komputera,hosts to jest rodzaj pliku.A to FinRight to gdzie Ci sie pojawiło?

Windows ms search - tego nie usuwaj, natomiast mozna ta usluge wylaczyc, zeby niepotrzebnie nie obciazala:
1/ Prawym klawiszem myszy na "Komputer"
2/ Z menu ->Administracja
3/ Dalej "programy i uslugi"
4/ Trzeba wejsc w "Uslugi"
5/ Odszukac Windows Search Service, zaznaczyc ze ma byc wylaczona 
6/ Wyjsc, zamknac system i laptopa, po otworzeniu przeczyscic CCleanerem.

Host - nie ma u Andrei rozszerzenia, niech sobie zostanie, sa pliki systemu o identycznej nazwie, nie ruszalabym, skoro nie idzie rozpoznac.
FinRight - nie ma w google ...

13 lutego 2014 17:24
amelka55

Tina, dzieki wielkie. Wlasnie zrobilam wedlug Twojej instrukcji, dolozylam Polnisch programieer.

Teraz masz też polskie "ogonki"ą i ę,ż,ź.Musisz tylko ALT GR wcisnąc i wybraną literę.
13 lutego 2014 17:26
emilia

Windows ms search - tego nie usuwaj, natomiast mozna ta usluge wylaczyc, zeby niepotrzebnie nie obciazala:

Host - nie ma u Andrei rozszerzenia, niech sobie zostanie, sa pliki systemu o identycznej nazwie, nie ruszalabym, skoro nie idzie rozpoznac.

Też tego nie znalazłam,ale mam syna na czacie,on programuje,to może wie co to jest.
13 lutego 2014 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
O Boziuchno, jak ja Was czytam, jakie Wy jestescie madre Kobitki informatyczki. Normalnie mozg mi sie lasuje )
13 lutego 2014 17:35
zosia_samosia

Po chwili zastanowienia .....napewno ,chyba.Przyjzalam sie teraz klawiaturze dokladnie to "fabrycznie " malpa jest na -0 -i jakas literka a z kreska na gorze.Na literze -E - mam dodatkowo ,znak euro.Liter PL ,nie mam ( na pasku) .

Musiałabyś może w panel sterowania wejść,aby to sprawdzić.Może masz klawiaturę Qwerty,popularną w Polsce.Literkę Y masz w górnym rzędzie?
13 lutego 2014 17:41
tina 100%

Też tego nie znalazłam,ale mam syna na czacie,on programuje,to może wie co to jest.

Un nie wie co to,pyta się,czy aby dobrze napisała.
13 lutego 2014 17:41
emilia

Ja myślę, że to może być ten programik:
http://finright-bookmakers.software.informer.com/3.1/

bukmacherski program sportowy (typowanie wuników).
Teraz sport na czasie, to może Andrei się coś kliknęło w tym natłoku reklam ;)

Ja bym to z miejsca wywaliła !!

Andrea, jeśli się tak bardzo boisz czegoś ruszać - to zrób sobie punkt przywracania systemu - Emilia Ci powie jak.
Co prawda ja (na Twoim miejscu) bym go utworzyła dopiero po całkowitym uporządkowaniu.

13 lutego 2014 17:46
Gabrysia

Ja myślę, że to może być ten programik:
http://finright-bookmakers.software.informer.com/3.1/

bukmacherski program sportowy (typowanie wuników).
Teraz sport na czasie, to może Andrei się coś kliknęło w tym natłoku reklam ;)

Ja bym to z miejsca wywaliła !!

Andrea, jeśli się tak bardzo boisz czegoś ruszać - to zrób sobie punkt przywracania systemu - Emilia Ci powie jak.
Co prawda ja (na Twoim miejscu) bym go utworzyła dopiero po całkowitym uporządkowaniu.

Bardzo możliwe.Kurczę blade,no to Andrejka zaszalala;)).
13 lutego 2014 17:57 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Bardzo możliwe.Kurczę blade,no to Andrejka zaszalala;)).

Bo paluchy ją swędzą!!!!Zamiast grzecznie czekać na pomoc to nie,siama i siama a potem ratunku!!!!!!Az taknarozrabia ,że 10 Emilii nie pomoże !!!!!
13 lutego 2014 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Bo paluchy ją swędzą!!!!Zamiast grzecznie czekać na pomoc to nie,siama i siama a potem ratunku!!!!!!Az taknarozrabia ,że 10 Emilii nie pomoże !!!!!

Ino format;)
13 lutego 2014 18:00
tina 100%

Musiałabyś może w panel sterowania wejść,aby to sprawdzić.Może masz klawiaturę Qwerty,popularną w Polsce.Literkę Y masz w górnym rzędzie?

klawiatura - zgadzaja sie tylko litery ,cala reszta to..........ale juz mam pojecie,co, jak . "Ogonki " moge robic -.AltGr ,ale tylko male litery.............bo duzych nie dopytalam syna .
13 lutego 2014 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

klawiatura - zgadzaja sie tylko litery ,cala reszta to..........ale juz mam pojecie,co, jak . "Ogonki " moge robic -.AltGr ,ale tylko male litery.............bo duzych nie dopytalam syna .

To masz qwerty,dlatego nie musisz przełączać.Duże z ogonkami to dodatkowo shifta wciśnij.
13 lutego 2014 18:08
tina 100%

Teraz masz też polskie "ogonki"ą i ę,ż,ź.Musisz tylko ALT GR wcisnąc i wybraną literę.

Niestety, u mnie nie znika to DE, pomimo, ze polski dopisalam. Zapewne cos zrobilam zle, albo czegos nie dokonczylam.
13 lutego 2014 18:11
amelka55

Niestety, u mnie nie znika to DE, pomimo, ze polski dopisalam. Zapewne cos zrobilam zle, albo czegos nie dokonczylam.

Na pasku musisz przełączyć.Kliknij w te literki DE,pojawi się lista z językami,które dołączyłaś,no i kliknij w polnisch programieer